Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

vrolijk kerstfeest II

Auteur Bericht

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#0 Geplaatst: 2010-12-16 17:11:03

Er wordt sneeuw verwacht voor vanavond en vannacht. Op de commerciële zender spraken ze van « meer dan vijf centimeter », Meteo France was alerter maar die heeft dan ook van de minister op z'n flikker gehad.

Er wordt in ieder geval zo veel sneeuw verwacht dat ze op school het jaarlijkse en feestelijke kerstmaal naar vandaag hebben vervroegd want morgen rijden er vast geen bussen. En als er geen bussen rijden komt de juf ook niet, c'est comme ça.

 

De Conseil Général heeft vanwege die verwachte sneeuw de gehele departementale dienstregeling voor vanavond met drie uur vervroegd. In plaats van vier uur rijdt de bus om één uur. Maar dan zitten ze aan het kerstmaal ! En de kerstman zou komen !

Dit leidde tot 'n hele hoop gedoe. Ouders, de juffen, de burgemeester, de bakker, de kruidenier en de chauffeur van de bus babbelden, belden heen en weer èn besloten.

 

Uiteindelijk is alles goed verlopen. Père Noël was op tijd en de buschauffeur werd uitgenodigd voor het dessert. Met vierentwintig kleuters en zes ouderen lepelde hij zijn bûche en het was één vrolijke bende. Het was 'n waarlijk vrolijk kerstfeest.

 

Waartoe 'n simpel besluit van de Conseil Général al niet kan leiden. Als die nu maar niet te horen krijgt dat we ons niet aan de dienstregeling hebben gehouden.

 

Peter (Être & Avoir in de praktijk).

 

 

avatar#8622
Truc Machin
Berichten: 37
Reacties: 97

#1 Geplaatst: 2010-12-16 19:15:35

P'Homme de la Terre, dit is het mooiste kerstverhaal van 2010.

Rijd voorzichtig, blijf niet hangen bij een spoorwegovergang en geef je thuis over aan alle warmte die daar aanwezig is.

Bonnes fêtes !

Truc

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2010-12-16 22:14:01

Peter, hartverwarmend!

Bonnes Fêtes et "abuses avec modération"!

Steven

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#3 Geplaatst: 2010-12-16 22:20:43

Mooi verhaal. Tja, alles is ontregeld met de sneeuw. Het nieuws gaat nergens anders over. Ik moet wel lachen als ik de verpleging hoor uit 59 en de Lorraine, die vinden dat het om niks gaat. Ja, dat vinden wij Nederlanders ook. Zoals zo vaak vergelijkt Frankrijk zich met een ander land en dan blijkt dat Duitsland veel meer uitgeeft aan sneeuwruimen dan Frankrijk. De vrachtwagenchauffeurs zijn de ware getuigen. Die staan drie dagen stil in Frankrijk en in Noord-Europa zou er geen vuiltje aan de lucht zijn.

Ach, de solidariteit slaat altijd weer toe; En wie wil nu l'arbre de Noel' van de kinderen in duigen gooien? Daar kan geen prefectoraal besluit tegen op.

Ingrid