Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

En dan moet het nog winter worden.

Auteur Bericht

avatar#8622
Truc Machin
Berichten: 37
Reacties: 97

#0 Geplaatst: 2010-12-26 09:44:56

Het zal negen, tien jaar geleden zijn, op de Beurs voor gelukzoekers in Utrecht. Ik had een gesprekje had met de standhouder die beweerde dat Noorwegen het beloofde land was voor gelukzoekers zoals ik. Ik kende Noorwegen redelijk goed en deze standhouders was een aardige en verstandige man, maar zijn teksten spoorden niet helemaal met hetgeen ik wilde horen. Gelukkig was er ook een op Frankrijk geörienteerde stand, daar sprak men de juiste woorden. Ik trof daar iemand (hij is nog steeds actief op deze site) die verstandige taal sprak over het weer in Frankrijk. Het percentage zon (30% meer dan in Utrecht !), sowieso fijnere temperaturen dan waar ook. En, je kon er in de wind zitten of juist niet, net wat je zelf verkoos. Volgens deze prediker was in Frankrijk alles mogelijk. En dat hebben we geweten.

Het begon zowat in mei, in de Languedoc-Roussillon: ijs, sneeuw en orages. In november overal in de Hexagone: een golf van hetzelfde, begin december weer zo iets. En dan moet het nog winter worden. Inderdaad in Frankrijk is alles mogelijk.

Truc

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2010-12-26 14:15:04

Sarkozy niet overal de schuld van geven he...

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#2 Geplaatst: 2010-12-26 14:32:38

Bonjour Truc,

Herkenbare observatie. Ik woon sedert 2005 in FR en hoewel het klimaat niet het belangrijkste argument was om te emigreren, speelde het wel een rol. Ik zit in het diepe zuidwesten, dus toch flink wat zuidelijker dan NL. Dan hoop je toch minder last te hebben van sneeuw, regen, storm en vorst. Natuurlijk, zo af een toe een nachtvorstje in de winter. Nu en dan moet het regenen, anders was het hier niet zo mooi groen. Mijn huis staat tussen de wijngaarden en die gedijen uitsluitend in een zacht klimaat. Toch?

Foutje. Inmiddels heb ik temperaturen onder de -20C meegemaakt, terwijl ik nog in een mobilhome naast mijn bouwval bivakkeerde. Een laag van 30cm sneeuw, in dezelfde omstandigheden. Een orkaan genaamd Klaus met de zwaarst gemeten windstoten in de geschiedenis, in mijn gemeente. Meer dan 150mm neerslag in een etmaal, meermalen. Hagelbuien met stenen als golfballen. Klappertandend van de kou in het voorjaar terwijl in NL recordtemperaturen heersten.

Toen ik de eerste plannen maakte voor renovatie van mijn FR huis deed ik nog gemakkelijk over de bescherming tegen de elementen. Inmiddels weet ik beter. Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en vloerverwarming staan op het programma. Dubbelglas in alle ramen. Dakramen met veiligheidsglas. Overbemeten dakgoten en hemelwaterafvoeren. Dakpannen vastgelegd met haakjes zodat ze er niet afwaaien. Verharde paden en erf zodat die bij regen geen modderpoel worden. Ik heb inmiddels zelfs een auto met stoelverwarming. Welkom in Zuid-Frankrijk!

Ik word enigermate getroost door het feit dat het weer op dit moment wat meer naar het noorden nog veel slechter is. Dat is toch wel zoals het hoort. Maar, als het nog even zo doorgaat met die opwarming van de aarde vriezen we allemaal dood.

Salutations, Jos

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#3 Geplaatst: 2010-12-26 17:36:27

Inderdaad, dan moet het nog winter worden. Voor mens, dier en ook voor het rollend materieel een zware beproeving. Wat dacht u hiervan? Een illustratie die een opzettelijke gelijkenis vertoont met de werkelijkheid. Dat kan toch niet zo langer. Dit vereist maatregelen van de kant van de Europese Commissie. Het lijkt me een goede zaak dat de betrokken Euro Commissaris, de Est Kallas, die de vliegveld directies het liefst weg zou willen sturen, naar Siberië hoeft niet meer, dat ligt inmiddels voor de deur, overleg opent met andere groepen in de samenleving. Dat scheelt trouwens wel, geen tickets voor achter de Oeral, dat past uitstekend bij een zozeer op intern bezuinigen gefocuste ambtelijke machine als die van de EU. Ik dacht naast het overleg met autoriteiten op het terrein van Verkeer en Waterstaat, ook aan het aan tafel uitnodigen van ministers die bouwbeleid in hun portefeuille hebben, en vertegenwoordigers van de fietsindustrie. Te overwegen valt namelijk het invoeren van nieuwe Europese Richtlijnen die er toe strekken dat:

- Uitwendige regenpijpen voortaan voorzien moeten zijn van een ingebouwde antivries beveiliging;

- Het stalen frame van fietsen inwendig voorzien wordt van antivries beveiliging in de vorm van traditionele gloeispiralen, evenwel gevoed met speciaal daartoe te ontwikkelen lithium-ion accus. De Europese Commissie zal daarom ter stimulering van deze potentieel kansrijke high-tech technologie een nog nader bekend te maken pakket stimuleringsmaatregelen aan de lidstaten voorstellen. Misschien kunnen ze bij Buitenlandse Zaken na de Kerst alvast beginnen met het schrijven van een paar concept BNC-fiches.

- In de bouwverordeningen van de EU lidstaten een algemeen verbod wordt opgenomen op het aanbrengen van uitwendige regenpijpen;

- Naast verboden op het bouwen van woningen in zones inondables ook de zones hivernales onder de werkingssfeer van bepalingen met dezelfde strekking komen te vallen. Gevreesd moet worden, deze Richtlijnen vormen in combinatie immers een tweesnijdend zwaard, dat in elk geval één lidstaat, les Pays-Bas, binnen afzienbare termijn onbewoonbaar verklaard zal moeten gaan worden door de heer Kallas cum suis.

- Gezien het extra gewicht van verijste fietsen, en de te verwachten extra slijtage van het wegdek, een speciaal verhoogd fiets BTW tarief aan de lidstaten zal worden voorgesteld, waarbij het Nederlandse BPM model voor auto's en motorrijwielen als model zal dienen. Uit doorgaans welingelichte bronnen in Den Haag, vanwege het Kerstreces even iets minder, is inmiddels vernomen dat de te verwachten Nederlandse fiscale boreling waarschijnlijk met als naam de afkorting BPF naar het doopvont in de hal van het Ministerie van Financiën gedragen zal worden: Belasting Personen Fietsen.

* Meer dan één keuzemogelijkheid aankruisen is toegestaan.

Rob

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2010-12-26 18:01:19

Rob, gezien het merk van de fiets is een MONDIAle aanpak vereist. In de geboortestad van Obama heb ik deze oplossing gevonden.

Chicago

En natuurlijk weer belastingplaatjes aan het stuur, voor de minima met een gat erin. 

Steven

avatar#3688
Silex
Berichten: 73
Reacties: 350

#5 Geplaatst: 2010-12-26 19:05:31

Een illustratie die een nog opzettelijker gelijkenis vertoont met de werkelijkheid.

janv

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#6 Geplaatst: 2010-12-26 19:17:49

@ Jan,

De werkelijkheid is één en ondeelbaar, maar toch telkens weer met zoveel verschillende facetten. Als Kallas dit maar niet ziet, dat zou zomaar tot heftige Brusselse schrikreacties  aanleiding kunnen geven, dit is zondermeer fel realistisch te noemen, bijna xxx-rated. Van voordat de dooi  intrad en ik er een paar keer zonder camera voorbij ben gelopen. Op bergschoenen met stevig profiel. Want het eeuwenlang met grote toewijding van generatie op generatie overgedragen volksritueel van je stoep sneeuw en ijsvrij maken kunnen we, gezien de ijsbanen alom, nauwelijks meer serieus voorstellen als kansrijk en geloofwaardig onderdeel voor integratiecursussen. De Nederlandse inboorlingen doen dat niet meer, enkele uitzonderingen daargelaten. Zij maken schuif-  en schepbewegingen met de Nintendo voor de tv, en dan heb je het wel gehad, qua portie dagelijkse beweging en virtueel sneeuwruimen. En die Oost-Europeanen zijn toch zeker niet voor niets tot de EU toegetreden? Zelf gaan sneeuwruimen zou hun kansen op onze arbeidsmarkt alleen maar belemmeren, terwijl ze gezien hun rijke ervaring met winterweer ons toch zoveel te bieden hebben. Kom op Kallas, ga eens wat nuttigs doen, pak die sneeuwschep die je uit Tallinn hebt meegebracht! De winter verbieden komt een andere keer wel aan bod, nu even niet.

Rob

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#7 Geplaatst: 2010-12-26 20:57:56

En de Mensch maar denken dat hij de natuur de baas is. Ik wens u veel vertrouwen.

Peter.