Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Over het forum en de website

Over het forum en de website

De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Babbelforum en clique-gedrag

Auteur Bericht

avatar#8168
Le Batave
Berichten: 5
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2011-01-02 16:10:58

Salut,

Onlangs las ik de volgende zin ...”Ik heb geen behoefte aan een babbelforum, en ook geen insider-site met clique-gedrag.”... Hij is uit een commentaar van Christian von Klösterlein, de éinence grise van infofrankrijk.

Ik merk vaak dat site-bezoekers zich ergeren aan berichten die met een losse toon of met een lollige bedoeling zijn geschreven. Ik begrijp dat niet. De jaren dat deze site mijn alma mater was voor de emigratie naar Frankrijk zijn allang voorbij. De emigratie is succesvol afgerond. Als ik iets over Frankrijk wil weten vraag ik dat aan Fransen. Mijn vragen over de relatie met Nederland zijn tegenwoordig zo specialistisch (en gaan altijd over dat verdomde geld) dat ik daarvoor te biecht ga bij de adviseurs die daarvoor hebben doorgeleerd.

De reden dat ik toch blijf rondstruinen op de site is simpel, ik wil babbelen, gewoon kletsen en steggelen in een taal die ik snap.

En dat “clique-gedrag”. Op deze site merk ik daar niets van. Enkele weken terug schreef ik dat de site infofrankrijk wel een verzameling vormt van mensen met een min of meer gelijke stijl van leven: een 'Levenstijlgroep'. Dat is nogal een open deur als je als buitenlander totaal en compleet bent ondergedompeld in de Franse manier van leven. Maar ik zie op geen enkele manier dat we een samenhangend groep zou vormen, laat staan een clique.

Ben

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2011-01-02 18:45:38

Ben,

als hier iemand een éminence grise is dan ik zeker niet. Ik ben gewoon een klusser die ook een beetje over zijn klussen nadenkt. 

Babbelen mag van mij, maar dan in de babbelrubriek entre bavards.

En natuurlijk: andermans mening op lichte toon becommentariëren mag toch in elke rubriek.

Dat is volgens mijn perceptie het verschil tussen een serieus forum met soms lollige bijdragen en een babbelforum. 

Maar wie ben ik, het is de totaliteit van alle deelnemers die hier de toon uitmaakt.

Christian von Klösterlein

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#2 Geplaatst: 2011-01-03 09:45:46

Ha Ben, je bent er weer.

Natuurlijk vormen we hier met z'n allen 'n "kliek", we zijn immers lotgenoten.

Nederlanders in den vreemde, preciezer : in Frankrijk. Sommigen gaan verder : in de Morvan, in de PACA, in de Auvergne, in de horeca, in de giterij.

Dergelijke overeenkomsten scheppen 'n band.

Is dat erg ? Het lijkt me 'n nogal persoonlijke kwestie, de één gaat intiemer om met de X, wat minder met de Y. En op dit forum komen we elkaar allemaal - die dit willen ! - tegen.

Ik herinner me wel iets wat me hier persoonlijk overkwam, nu alweer jaren geleden. Van iemand die zich iets als "forumoudste" of "forumoudere", in ieder geval iets met "senior", noemde kreeg ik privé te horen dat ik me op dit forum moest matigen, intomen en dergelijke want zoiets zag-ie wel vaker. Vooral gewezen onderwijzers en journalisten en dat soort volk hadden er last van : ze konden het verkondigen en beleren maar niet afleren.

Hè ? Ten eerste was ik me van geen kwaad bewust (oja, ik mocht geen Latijn gebruiken...), ten tweede deed ik al zo'n negen, tien jaar geleden mee (voor dat schisma), en ten derde kende ik deze forumoudere niet dan van z'n schrijfsels.

Maar goed, ik was weg, ik had inderdaad geen zin in 'n dergelijke kliek.

Om het na enige tijd weer eens te proberen en ik blijk me 'thuis' te voelen op dit forum en niet ergens anders.

En die forumoudere van toen zie ik overigens niet meer.

Peter.