Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

TNT Sat +TV Vlaanderen

Auteur Bericht

avatar#8755
TV
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2011-01-05 13:01:18

Sinds 1 januari zijn de franse zenders op TV Vlaanderen niet meer te ontvangen.

Ik woon in een zone waar de franse zenders vanaf juli niet meer te ontvangen zijn via de dakantenne. Ik moet dus een decoder TNT Sat aanschaffen. Mijn vraag is: hoe kan ik mijn decoder TV VL. en de decoder TNT Sat aansluiten op mijn schotelantenne? 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2011-01-05 19:09:52

Oscar,

Welkom op het forum!

Als je even zoekt in het forum, vind je al veel discussies over dit en soortgelijke onderwerpen.

De oplossing voor jou hangt af van je configuratie: welke satellieten je ontvangt (ik neem aan Astra 19,2 en/of  23,5) , wat voor LNB (enkel, duo, triple) en wat voor CanalDigitaal decoder je hebt.

Voor ergens tussen de 60 en 150€ kun je in F een redelijk goede decoder kopen die de 16 Franse zenders via Astra ontvangt. Ikzelf heb een simpele Strong SRT 6410, gekocht bij Auchan voor 80€. Die heeft een LNB in en LNB out. Ik heb de satellietkabel (van de duo LNB) op de LNB in van de Strong aangesloten, en mijn CanalDigitaal decoder (een Topfield 6000 PVR) op de LNB out van de Strong. Doorgelust dus. Werkt perfect maar beiden tegelijk aan kan niet, de één of de andere.

Het wordt wat ingewikkelder als je een Philips decoder hebt met dubbele tuner + HD want die heeft twee kabels van de duo-LNB nodig om op te kunnen nemen.

Advies dus om aan te geven wat je voor ontvangsteenheid (schotel + LNB) hebt, waar je zit, wat in totaal je wilt ontvangen van welke satellieten en wat je al voor decoder hebt.

Groeten,

Steven

avatar#8755
TV
Berichten: 1
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2011-01-05 22:15:06

Hallo Taciturne

Alvast hartelijke dank voor uw antwoord

Ik heb een schotelantenne (80cm) met een duo LNB Astra 1en 3 .

Mijn decoder is de philips 7121 HD. TV.   Vlaanderen  ontvangst    TV Samsung LED.

In mijn dorp in de Provence-Verte is er geen TNT terrestre voorzien.

Ik denk dat ik voor mijn decoder geen 2 kabels nodig heb .

Groeten

Oscar.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2011-01-05 22:36:22

Oscar,

Als ik het hier goed begrepen heb, is de 7121 een met enkele tuner zonder harddisk. Heeft dus maar één kabel nodig. Als je de Nederlandse zenders op Astra 1 en 3 goed kunt ontvangen, moet dat met de Franse ook lukken.

Heb je meerdere kabels vanuit de LNB, dan kun je ze elk op een andere decoder aansluiten. Zoniet doorlussen zoals ik eerder beschreven heb. Vraag voor de zekerheid aan de zaak waar je de tuner gaat kopen of je daar het "Franse bouquet" kunt ontvangen maar lijkt me wel. HD tuners voor het Franse bouquet zijn duurder maar aan te raden voor je TV, ik neem aan dat die HD is.

Succes!

Steven

(geen expert maar gevorderd gebruiker, mede dankzij goede raad in dit forum ;-))

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#4 Geplaatst: 2011-01-06 10:44:03

Een duo lnb is voorzien van een ingebouwde schakelaar die het schakelen tussen Astra 1 en -3 mogelijk maakt.

Een 'eenvoudige' TNTSAT ontvanger kan meestal niets met die schakelaar,  het ontwerp gaat uit van 1 aansluiting op Astra1. Er is geen garantie dat een dergelijke TNTSAT ontvanger goed gaat werken met de duo lnb.

Er zijn ook TNTSAT ontvangers die wel met het diseqc protocol om kunnen gaan, met een dergelijke ontvanger is de kans van slagen een stuk groter. (diseqc is het protocol om die schakelaar te sturen)

Ik durf zelfs dan geen 100% te stellen, want er zijn 'rare' ervaringen bekend met de duo lnb in combinatie met niet-canaldigitaal ontvangers.

Er is nog wel hoop dat TVV er uit gaat komen met Canalsat, maar het 'spel' wordt hard gespeeld.

avatar#7383
HMWTZ
Berichten: 0
Reacties: 1

#5 Geplaatst: 2011-05-29 20:10:14

Wie weet of het mogelijk is om met de duo-lnb van CD een TNTsat ontvanger aan te sluiten en of het natuurlijk werkt? Ik heb gisteren net de DUO-LNB en schotel geplaatst en heb naar twee kamers een aansluiting ( 2 kabels). Op mijn SAB-titan HDontvanger heb ik alle zenders van de astra 1 en 3 en prachtig beeld op een nog (oude) breedbeeld TV. Hier ben ik al zeer gelukkig mee, maar ik zou ook in de andere kamer de franse zenders van TNTsat willen ontvangen en ben dus van plan om een TNTSAT-ontvanger aan te schaffen.

Wie weet of dit gaat lukken?

gr. Henk

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#6 Geplaatst: 2011-05-29 20:23:50

@Henk

Je reguliere ontvanger heeft natuurlijk een (of 2) LNB ingang(en) en je zou even moeten kijken of er ook een LNB-Out op zit.

Als je TNTSat decoder het Diseqc protocol ondersteunt (en welke doet dat niet meer tegenwoordig) zou je namelijk de uitgang van je SAB kunnen aansluiten op de LNB-in van de TNTSat decoder. Om ongelukjes te vermijden, beide decoders niet tegelijkertijd aanzetten.

Ik heb het zelf iets anders (zonder TNTSat gedaan)

Mijn ADSL provider Orange biedt ook TV par ADSL aan. Alleen is bij ons de ADSL snelheid onvoldoende voor TV, zodat Orange een decoder in bruikleen geeft voor TV par Satellite (in feite TNTSat). Die signalen komen binnen via Astra-1, en ik heb een eenvoudige coax schakelaar in de coax gezet om tussen mijn Rebox en de Orange decoders de kunnen schakelen. 

Je moet je wel even afvragen of het allemaal de moeite is, want eind van dit jaar (November) moet het aardse TNT (vgl Digitenne) helemaal zijn uitgerold en dan zijn er gewoon op je dakhark de een 20-tal Franse kanalen te ontvangen.

Ko