Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

EDF palen op mijn terrein

Auteur Bericht

avatar#3149
Henri Toutvent
Berichten: 25
Reacties: 40

#0 Geplaatst: 2011-01-05 19:39:13

De EDF lijkt een machtige organisatie. Ik zou willen weten welke mijn rechten en plichten en die van de EDF zijn, indien de EDF nieuwe hoogspanningspalen op mijn terrein wil plaatsen om omringende bouwpercelen in de toekomst van stroom te voorzien.

Er staat al een aantal palen, aanwezig toen ik dit huis kocht. In de koopakte staat niets over erfdienstbaarheden op grond waarvan ik die de EDF palen zou moeten gedogen. Ik heb er geen last van, maar ik zou als allochtoon graag de zaken duidelijk hebben alvorens ik bij het ontwaken ineens de EDF palen zie staan.

Henk

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2011-01-05 20:08:28

Henk,

Je inschatting van de EDF spoort aardig met een omschrijving die ik tegenkwam op een Frans forum: "EDF a des droits que le commun des mortels n'a pas!" En ook al is de EDF geen Staatsonderneming meer die met een beroep op het algemeen belang vrij gemakkelijk voorbij kon gaan aan de rechten verbonden aan le propriété privé, toch ben ik bang dat er uit de staatserfenis ook naar de huidige EDF bevoegdheden zijn overgegaan die het mogelijk maken om een servitude d'utilité publique op de landkaart aan te kruisen. Misschien maar eens bij je notaris langsgaan, met je koopacte in de hand, en vragen om verduidelijking. Bij de mairie zullen ze wanneer dat soort uitbreidingsplannen bestaan er waarschijnlijk wat anders tegen aankijken dan jij nu doet.

Rob

avatar#9041
fredie
Berichten: 1
Reacties: 2

#2 Geplaatst: 2011-04-12 14:32:54

Dag henk,

wij hebben een soortgelijk probleem, dwz dat er een renforcement electrique (versterking van het huidige netwerk) plaats dient te vinden ivm  de bouw van 2 huizen naast de onze. De palen lopen over ons terrein, er is geen servitude (recht van overpad) in het contract du vente en derhalve hoef je in principe niet mee te werken. de EDF is inderdaad zeer machtig en kan zich beroepen op overmacht en volgens een advocaat die ik sprak kan je met een rechtzaak de boel vertragen (ong 5 jaar) maar zal je bijna altijd verliezen.

Bij ons was een onderaannemer van de EDF geweest om uitleg te geven over de stand van zaken. hij had ook papieren meegenomen die ik diende te ondertekenen. Ik had de plannen gezien en hielden slecht in dat er een paal werd bijgeplaatst en de anderen zouden worden vervangen. Daar hadden we op zich geen problemen mee omdat die lijn er al was, wij dat hadden geaccepteerd, en we geen slechte buur willen zijn....echter de EDF wilde met de aanleg ook meteen een servitude voor altijd voor een breedte van 5 meter onder de lijn wat inhield dat we 750m2 grond weggaven en nog belangrijker onze privacy. tevens mochten op het perceel niet meer bouwen (contructible perceel) niet meer bouwen. gelukkig de franse taal redelijk machtig en derhalve geweigerd te tekenen waarop de onderaannemer vertelde dat er dan geen renforcement komt voor de buren door onze schuld, maw een chantage.Ik heb nu zelf een brief opgesteld dat ik alleen voor dit jaar toestemming geef(uniquement) voor werkzaamheden en dat voor iedere nieuwe betreding cq werkzaamheden nieuwe toestemming dient te worden gevraagd, dus geen servitude(recht van overpad)

Ben nog in afwachting van het antwoord anders gaan we toch een rechtzaak starten in de hoop dat de druk van de nieuwe buren en de marie die ons standpunt begrijpen en respecteren,de EDF overstag doet gaan....

Hoe is het bij U afgelopen?

Fred

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#3 Geplaatst: 2011-04-12 21:28:19

In onze afwezigheid heeft de EDF ook bij ons wat werkzaamheden verricht rond een bestaande paal waardoor ook 2 buren van electriciteit worden voorzien. Er is zelfs met een kleine graafmachine gewerkt. Zonder enige aankondiging, zonder toestemming en zonder een bericht achter te laten. Wel schade aan tuin en gras. Moet je dat gewoon accepteren ?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2011-04-12 23:02:45

Nee, natuurlijk niet. Heel boos worden en bij je burgemeester verhaal halen (hopende dat je in een kleine commune woont).

Wim