Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

chauffage accumulateur

Auteur Bericht

avatar#7807
ici
Berichten: 6
Reacties: 32

#0 Geplaatst: 2011-01-07 11:59:36

Allereerst een compliment aan Aad en Christian voor het artikel over verwarming elders op de site. Helder en duidelijk!

Na het artikel gelezen te hebben kom ik tot de voorlopige conclusie dat een verwarming met een accumulator kachel niet zo gek zou zijn. Mede door het ventilatorsysteem kan een grotere oppervlakte/volume bereikt worden.

Onze situatie: een salon van 60 m2 met een kleine vide. Verwarmd met een houtkachel waarmee we de boel erg goed op leeftemperatuur kunnen brengen en houden.

Het probleem: het gesleep met hout.

Om het werk te beperken laten we de kachel 's avonds uit gaan. In de afgelopen maand liep de temperatuur dan 's morgens terug naar 13 graden. Daar gaat geen mens dood aan maar 's middags moet er weer gestookt worden voor de behaaglijkheid  in de avonduren. Je kunt wel in de keuken blijven zitten bij de andere kachel maar je wilt toch van de ruimte profiteren, nietwaar?

De vraag: wie heeft er ervaring met zo'n kachel of een aanrader voor een andere oplossing met electrische verwarming? Hoeveel vermogen heb ik nodig? Is dag/nachtstroom wel gunstig in zo'n geval? Immers, bijvoorbeeld, vandaag zou ik geen behoefte hebben aan bijverwarming.

d'Ici

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2011-01-07 12:33:18

Ici,

  Ons huis staat vol met accumulateurs en convecteurs (in de slaapkamers), aangestuurd door een indrukwekkend paneel vol met délestage units. Voor die accumulateurs (merk Olsberg, 4 kW per stuk!) ben je gebaat bij een dag/nacht tarief, voor alleen convecteurs bij toepassing als tijdelijke opwarming van slaapkamers ben je waarschijnlijk beter uit met de option base. Let verder ook op het duurder worden van de option heures creuses/heures pleines sinds afgelopen zomer. Nadeel van accumulateurs is de wat trage regelcyclus, die je comfort en rendement niet ten goede komt. Voordeel is dat je er verder geen omkijken naar hebt. In een maison secondaire hoef je niet bedacht te zijn op bevriezing van cv radiatoren, en verder ook geen onderhoud of reguliere onderhouds- of inspectieplicht. Het aantal ambtenaren vermindert weliswaar iets, maar daarvoor in de plaats verschijnen er tegenwoordig een kwadraat, of eerder nog een derde macht, aan controlerende instanties. Tel uit je winst. Voor permanente bewoning, hangt natuurlijk ook nog af van je isolatie, is elektrisch verwarmen een vrij prijzige aangelegenheid. Als bijverwarming in het voor- en najaar een verstandige keuze.

Rob van der Meulen