Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

welke mobiel heeft goede antenne?

Auteur Bericht

avatar#6631
Jan71
Berichten: 3
Reacties: 6

#0 Geplaatst: 2011-01-07 14:21:19

Ik woon in een landelijk gebied waar Bouygues de minst slechte dekking heeft. Meestal heeft Bouygues net één streepje en het toestel schakelt vaak over op de uitwijk van F02 (of zoiets). Geen probleem om binnen Frankrijk te bellen, maar het is nu vaak onmogelijk om naar een buitenlands toestel (fixe of mobiel) te bellen omdat dat alleen werkt via Bouygues.

Ik zal het nog niet over mailen of internetten hebben...

Kent iemand mobieltjes met een goede ontvangst? Er schijnt ook een soort chipje te zijn dat je in je toestel plakt en dat de ontvangst verbetert. Heeft iemand daar ervaring mee?

Alvast bedankt. Jan

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2011-01-07 18:11:45

Jan,

Volgens deze enthousiaste doe-het-zelf tester zou dat met de huidige generatie mobieltjes nauwelijks meer wat uit moeten maken, die ontvangstgevoeligheid, de RF performance. Lees hier zijn bevindingen. Gezien de enorme snelheid waarmee telkens nieuwe modellen op de markt worden gebracht, denk ik niet dat het voor consumentenorganisaties en laboratoria nog de moeite loont om hier dure testen op los te laten. Het geteste model is al weer uit productie op het moment dat het verslag verschijnt. Hoewel: met die laatste van Apple ging het toch een beetje mis, dus laat ik niet al te snel conclusies trekken. Ja, maar u houdt 'm verkeerd vast! Zo staat het niet in de tien geboden van het Apple evangelie. Volgens mij is het een bewuste test van Steve Jobs om de ware gelovigen te scheiden van de groeiende kudde meelopers. Een variant op de sheepdog trials in Wales en Schotland.

Rob

avatar#6631
Jan71
Berichten: 3
Reacties: 6

#2 Geplaatst: 2011-01-09 12:01:46

Bedankt, Robert.

Zowel op Steve's site als op alle plekken waar ik heb gezocht is de info idd vaak verouderd en elkaar tegensprekend. In een review wordt het bereik van hetzelfde toestel zowel als uitstekend (5) als redelijk (3) genoemd.

Wat Apple betreft: toen de loyaliteit nog van 2 kanten kwam was ik ook gelovige. Maar nu zijn ze nog erger dan de Microsofts van deze wereld.

Zonnige ;) zondag, Jan

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#3 Geplaatst: 2011-01-09 13:38:29

Er bestaan semi-professionele oplossingen waarmee je zelf een GSM repeater op kleine schaal kunt realiseren. Richtantenne buiten, evt op een mast, en een rondstraal antenne voor in- en rondom het huis.

Reken wel op een investering van meer dan 100 euro voor een eenvoudige installatie tot vele honderden euro's voor umts.

Met wat googlen gemakkelijk te vinden.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#4 Geplaatst: 2011-01-09 15:19:38

Een andere (goedkopere) oplossing zou zijn gebruik te maken van je box voor Internet en het bijbehorende WiFi-signaal om thuis een goede dekking te hebben.

Dan zul je echter wel een klant moeten zijn bij Orange, zowel voor Internet als voor je mobiel en gebruik moeten maken van een telefoon die de standaard die nodig is voor Unik (UMA) ondersteunt. De lijst van telefoons is te vinden op deze pagina.

Jammer genoeg komen er niet veel toestellen op de markt die dit ondersteunen en de geschikte toestellen zijn dus niet per definitie de meest recente ...

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2011-01-09 20:35:36

Ah, nu komen we in ons metier;

Het heeft weinig tot bijna niets te maken met de telefoon die U in uw handen heeft.

Ook al heeft U de beste, duurste telefoon met een spriet van dertig meter ;-) , als wij geen site bouwen dan kunt U doen wat U wilt.

Ons bedrijf bouwt sites over de hele wereld voor mobiele telefoon providers zoals orange, sfr, ect.

Een site is een antenne met een electronische kast met computersystemen die ontvangt en zend, daarbij gebruikmakend van hightech electronica.

Hoe bergachtiger het gebied hoe meer antennes er moeten staan, want een straling kan alleen in een rechte lijn spreiden van mast naar mast.

De afstand tussen de masten, en de doorvoersnelheid van het signaal, wordt bepaald door de hoeveelheid gebruikers in de regio.

Als U in een regio woont met een lage dekking, dus weinig sites, en er zijn veel gebruikers, dan is de kans op vervaging van geluid (allo allo !) groot.

Men was in Frankrijk flink bezig met de uitbreiding van het aantal sites, maar door de crisis is men behoorlijk aan het snoeien gegaan en wordt er nauwelijks nog nieuw geplaatst, en sporadisch gerenoveerd.

Geloof het of niet, er zijn afrikaanse landen die een betere dekking hebben dan europa.

Voor fujitsu/orascom hebben we in algerije meer masten per gebruiker geplaatst dan in frankrijk en duitsland samen ;-)

Voor bouygues hebben we in het gebied rhone-alpes ik dacht rond de twintig sites geplaatst, en nu zijn we op martinique voor ericson bezig met het plaatsen van sites.

Een site kan door een provider gebruikt worden, bijvoorbeeld orange, kpn of wie dan ook.

Leuk detail;

We zijn ons bedrijf in nl gestart met de bouw van Dutchtone.

We kregen van niemand medewerking omdat de machthebbers duidelijk wat in de melk te sprokkelen hadden, dus het plaatsten van masten of het lenen daarvan werd bijna over heel Nederland niet verleend.

Toen hebben we als een gek alles wat rijd en een lange mast heeft (draglines, mobile kranen) en klaar stond voor de sloop, opgekocht en bij boeren in de weilanden gezet voor een vergoeding.

Debitel, ptt, noch de staat konden ons dat verbieden.

We werken nu over de hele wereld heen met verschillende teams van professionels.

Op martinique zijn we masten aan het plaatsen en kabels leggen in de moerassen.

We kunnen alleen te voet door de modder met materiaal wat loodzwaar is, en de mannen zakken soms tot hun kin in de bagger.

Ziektes door bacteriën in de modder en gevaarlijke beesten spelen ernstig parten in deze hachelijke onderneming, maar we zijn bijna klaar.

Overigens weet ik niets van de techniek achter bellen, het is ons bedrijf maar de technici draaien de zaak.

Ik weet dat de toeter in de mast de zender is, en de staaf de ontvanger, meer moet je me niet vragen, ik ben een timmerman die aan de weg timmert ;-)

Cees.

kijk voor de grap eens hier, en hier

avatar#5789
Theo58
Berichten: 0
Reacties: 1

#6 Geplaatst: 2011-01-22 10:57:22

Dag,

De dekking in onze omgeving (58360 Le Vernay) is ronduit slecht te noemen, echter met een goede richtantenne en de juiste coax kabel dus zonder dat je er stroom voor nodig hebt is het mogelijk een goed signaal te verkrijgen. Ik weet dat de GSM's van tegenwoordig geen antenne aansluiting nodig hebben, maar met een antenne coupler (inductieve signaaloverdracht) kun je er elke GSM er van voorzien.

Groet, Theo