Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Over het forum en de website

Over het forum en de website

De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

'Flitsende' reclame

Auteur Bericht

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#0 Geplaatst: 2011-01-08 07:48:50

De geanimeerde reclames die sinds een paar dagen in de linkermarge verschijnen willen mij overhalen het een of ander elektronisch apparaatje aan te schaffen of mijn skivakantie via een bepaalde organisatie te boeken.

Zij bereiken het tegendeel: ik ben geïrriteerd, van het forum afgeleid, en krijg een aversie tegen bedrijven die me zo bestoken.

Enige remedie:

venster verkleinen en zo verschuiven dat die rommel buiten mijn scherm valt.

Ik heb er wel begrip voor dat geld binnen moet komen om ons gewaardeerd forum in de lucht te houden, maar moet het ZO?

Voor mensen afhaken geef ik de forumbedrijvers te bedenken of zij wel de juiste keuze gemaakt hebben. 

Christian von Klösterlein

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2011-01-08 11:19:02

Dat is niet de enige remedie hoor. Firefox of Chrome browsers met bijbehorende adblock en/of flashblocker add-on's erbij geinstalleerd maken efficient een einde aan deze ergernis.

avatar#8622
Truc Machin
Berichten: 37
Reacties: 97

#2 Geplaatst: 2011-01-08 11:21:01

Ik merk niets van de flitsende reclame. Misschien omdat ik meestal meteen na het binnenkomen op de 'homepage' doorklik naar 'forum'. Dit, in samanhang met de opmerking van christian-le-bricoleur, is mogelijk wel een signaal dat de voorpagina niet die aantrekkingskracht heeft die ze mogelijk zou verdienen.

Overigens alle lof voor de structuur en de vormgeving van 'forum'.

Truc

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#3 Geplaatst: 2011-01-08 17:38:07

Eens met de laatste schrijver, ik doe het net zo en deel zijn waardering voor het forum.

Peter.

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#4 Geplaatst: 2011-01-09 13:18:31

Ik kom zelden op de homepage, ik heb een bookmark aangemaakt voor de openingspagina van het forum.

Flash reclame zie ik niet, die is onderdrukt.

En gelukkig werkt eindelijk het ingelogd blijven en de mogelijkheid tot reageren in Safari.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2011-01-09 17:15:21

Ik zie helemaal geen flitsende reclame.

Wel zag ik tussen neus en lippen door een reclame over afvallen, en jawel, zoals alle medicijnen, kilo’s per week verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Ik hoop dat deze site zich niet laat verlagen door vretende macdozen die pillenslikkend hopen op een sixpack.

Eet gezond, driemaal per dag, en vooral rustig én met regelmaat, dat is beter dan pillen.

En dan maar hopen op adverteerders die boeken verkopen, of foie gras en wijn, wandelschoenen en nordicwalkstokken.

Cees.

avatar#3688
Silex
Berichten: 73
Reacties: 350

#6 Geplaatst: 2011-01-10 17:19:42

Voor een bezoek aan het forum gebruik ik deze link.

Hierbij zie ik in één oogopslag alle ongelezen berichten sinds het laatste bezoek.

janv

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#7 Geplaatst: 2011-01-10 20:00:39

Die diavoorstellingen in de linkermarge waarin alleenstaande moeders mij om de een of andere reden vriendelijk aankijken, het mij rood voor de ogen wordt bij het zien van de Vodafone reclame (heb ooit iemand bijgestaan met torenhoge spookrekeningen van deze firma), het skigebeuren aan mij voorbijgaat (ben nog nooit verder gekomen dan de helling in Zoetermeer), het nut van de firma group on shopping die gehaast doorbladert in het assortiment van waarschijnlijk once-in-a-lifetime unieke aanbiedingen aan Shirts/Laarzen/Sneakers/Shoppers/Horloges/Sweaters/Handtassen/Brillen, die diavoorstellingen kunnnen mij gestolen worden. Dat er statische tekst ter linkerzijde in slagorde stond en staat opgesteld was mij natuurlijk al eerder opgevallen, maar dat filtert het menselijk brein wel weg als volstrekt niet relevante omgevingsruis. En kun je dus rustig wat lezen of schrijven. Maar dat geknipperlicht van de laatste tijd had ik zeker hier, op dit forum niet verwacht. Op andere websites zie ik juist dat het forum een poging doet een wat rustige lees- en schrijfomgeving te zijn. Reclame is reclame zullen sommigen zeggen, dat maakt toch geen principieel verschil, dit is slechts vormkritiek. En bovendien kun je gepaste tegenmaatregelen nemen, niks nieuws onder de zon. Beste mijnheer van der Meulen, uw pc heeft toch ook een firewall en een virusscanner? Volledig gelijk, maar tot nu toe had ik het gevoel in een plezierige huiskamer te vertoeven hier op het forum, met de ramen dicht tegen het verkeerslawaai. Maar dat komt nu binnengelawaaid. En ik heb eerlijk gezegd niet zoveel zin om met oordoppen op te doen alsof er niets aan de hand is. Dus wat mij betreft mogen de ramen weer dicht.

Rob van der Meulen

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#8 Geplaatst: 2011-01-11 07:17:30

Waar hebben jullie het toch over? Bij mij is het enige wat beweegt de lichtkrant op de homepage. En verderop in de tekst, tussen de verschillende items, af en toe een (soms bewegend) advertentieblokje. Ik denk toch echt dat jullie een pop-up killer moeten aanzetten. In IE werkt dat bij mij prima.

René

avatar#3487
Michael
Berichten: 23
Reacties: 56

#9 Geplaatst: 2011-01-15 09:53:29

Iedereen krijgt andere reclame te zien. Het werkt geloof ik zo.... De dingen die je veel intypt in Google of andere zoekmachines onthoudt hij en dan krijg je daarna gelang de reclame... 

Bijvoorbeeld mijn vrouw heeft laatst via internet kleding besteld en rond gesnuffeld op verschillende site's, wat krijg ik te zien "Zalando" dat is een of andere kleding site.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2011-01-15 10:20:36

Is dat écht zo ?

Nou begrijp ik het ;-))

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#11 Geplaatst: 2011-01-15 18:07:38

Onder andere, maar niet alleen maar ...

De geschiedenis wordt slechts in beperkte mate gebruikt voor het tonen van advertenties. Dit is namelijk niet altijd interessant zoals te zien is in het voorbeeld van Michael.

Google Adsense analyseert de pagina waarop de advertenties worden getoond om op basis van de inhoud advertenties te tonen die het dichtste staan bij de inhoud van de pagina. Dat is namelijk een zo goed mogelijke garantie dat de advertenties zo interessant mogelijk zijn voor de bezoeker van de pagina (ervan uitgaande dat de inhoud van de pagina voor hem/haar interessant is).

Aangezien op infofrankrijk.com nogal wat verschillende zaken worden besproken, bestaat de kans dat Google Adsense heeft besloten een algemene verzameling van advertenties te gebruiken voor vertoning op de site.

Hier is te lezen welke soorte targeting worden gebruikt door Google Adsense en haar adverteerders.

=> het gebruik van bijvoorbeeld Firefox in combinatie met AdBlock Plus lost overigens het "probleem" eenvoudigweg op en de advertenties zijn voor mij dan ook niet zichtbaar ;-)

avatar#3487
Michael
Berichten: 23
Reacties: 56

#12 Geplaatst: 2011-01-16 06:39:28

@ Thover, ga je dit jaar weer de "Tour" doen? En de Rabo's hebben dit jaar wel een heel sterk team... Toch is team Leopard de favoriet voor mij.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#13 Geplaatst: 2011-01-16 14:32:24

Jazeker, ik ben er weer bij in de Tour de France dit jaar! Team Leopard-Trek is inderdaad erg sterk, niet alleen voor de Tour maar ook voor bijvoorbeeld de Klassiekers.

De Rabobank wielerploeg heeft goede aankopen gedaan met bijvoorbeeld de Spanjaarden Luis Léon Sanchez en Carlos Barredo (maar ook de veelbelovende Michael Matthews en de terugkeer van Theo Bos zijn niet verkeerd) en behoudt natuurlijk renners waar we ook wat van kunnen verwachten zoals Freire, Boom en Gesink.

De eerste resultaten zullen te zien zijn in de Tour Down Under 2011 die deze week begint ...

Maar goed, we dwalen af van het onderwerp flitsende reclame ;-).