Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

zeecontainer als schuur?

Auteur Bericht

avatar#8538
xychix
Berichten: 9
Reacties: 63

#0 Geplaatst: 2011-01-10 18:16:30

Ik wil een mooie schuur gaan bouwen, dit gaat echter veel tijd en burocratie kosten in de nievre. Omdat ik mijn fijne bouwspulletjes wil ik voor de komende jaren een loeisterke schuur, hoeft niet erg groot te zijn maar ik wil niet in NL zitten met de angst voor diefstal.

Na een halve bak bier en wat brainstormen kwamen we op het gekke idee een 20ft Zeecontainer te kopen en deze "op een of ander manier" aan de rand van het terrein (oppervlakte bedekt door bramen en wilgjes) te zetten en mogelijk te laten overgroeien door bramen. Zie je het lelijke kreng niet meer maar ze zijn volgens mij supergoed af te sluiten.

Iemand ervaring hiermee ????

Problemen / Vraagstukken:

- Waar koop ik het ding!?

- Kan ze in NL wel kopen maar een normale truck (snelweg transport) krijgt dat ding nooit op zijn plek.

- Kan een shovel met hooibaal tanden (lijkt op een heftruc installatie) van de boer verderop 2000 kg tillen?

Ik wil vooral geen houten chalet. Vind die dingen zweeds en niet frans. Bovendien foeilelijk.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2011-01-11 08:37:16

Bonjour Xychix,

Zeecontainers voor opslag worden her en der in FR te koop aangeboden. Zoeken op de websites met kleine advertenties met als trefwoord "conteneur" of jawel, "container"! Dit is bijvoorbeeld het actuele aanbod op Leboncoin.

De shovel van de boer zal best wel 2 ton kunnen tillen. De vraag is of die ver genoeg "reikt" om de container van de vrachtwagen te tillen en op zijn plaats te krijgen. Ik zou eens aan de boer vragen of hij kans denkt te zien een "conteneur maritime" af te laden en te plaatsen.

Als men hier in de buurt iets dergelijks te versjouwen heeft zie ik ze daar heel vaak zo'n verreiker "Manuscopic" voor gebruiken. Zelf zou ik vóórdat ik naar een container op zoek ging eerst een "entreprise manutention" in de buurt bezoeken op de mogelijkheden te bespreken. Even een schuifarmkraan voorbij laten komen is ook een optie.

Let op dat je nooit nat materiaal of anderszins overdadig vocht in de container krijgt. In de zon wordt het geweldig heet in zo'n ding, als het koud is staat dan alles nat van de condens en als het buiten vriest is het binnenin de container net zo koud als buiten en staat overal het ijs op. Die atmosfeer is niet buitengewoon vriendelijk voor electrische- of anderszins gevoelige gereedschappen. Extra ventilatie in de container aanbrengen kan noodzakelijk zijn.

Last but not least, sommige gemeenten kunnen lastig doen als je zomaar grote objecten als zeecontainers gaat plaatsen. Ik zou in elk geval even bij de mairie langsgaan en je plannen voorleggen. Zeker als je uitlegt dat dit een tijdelijke situatie is zijn er meestal geen problemen. Als je echter zonder overleg allerlei dingen gaat doen en men voelt zich daardoor gepasseerd/geschoffeerd zijn de rapen gaar.

Salutations, Jos

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#2 Geplaatst: 2011-01-12 14:34:18

Mark,

Ervaring is er inmiddels voldoende, in de sector studentenhuisvesting in Amsterdam bijvoorbeeld. Vorig jaar zag ik op de Franse tv een uitzending hierover, eens wat anders dan tulpenbollen, coffeeshops, gesloten musea of the redlight district. Een vleugje Nederland zomaar op het Franse nieuws, dat zie je niet veel. Een paar jaar eerder zag ik, een omgekeerde ervaring, even in Nederland, hoe een karakteristiek Frans landschap op tv verscheen, uit de helicopter gefilmd. Het kwam me steeds bekender voor. Na een minuut viel het kwartje: de tour de France reed bij wijze van spreken ongeveer door mijn eigen achtertuin. Even niet opgelet. Thomas Vergouwen (Thover), zal hier niet blij mee zijn, dat ik de tour-agenda zo slecht bijhoud. Via Franse websites is overigens nog heel wat meer container-informatie te vinden, bijvoorbeeld hier, en natuurlijk ook over de tour.

Rob

avatar#8538
xychix
Berichten: 9
Reacties: 63

#3 Geplaatst: 2011-01-16 12:04:23

Kent iemand een bouwbedrijf / vervoerder in de Nievre die mogelijk een zeecontainer zou verkopen en plaatsen? (20 ft, waterdicht en afsluitbaar).

Geen binnenwerk ofzo, gewoon de meest eenvoudige 20ft zeecontainer welke met een vrachtwagen met arm geplaatst kan worden.

Leboncoin leek niet echt iets in petto te hebben.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#4 Geplaatst: 2011-01-17 16:37:23

Bonjour,

Op deze site kun je on-line een offerte voor je eigen woonplaats aanvragen. Misschien iets om mee te beginnen?

Salutations, Jos

avatar#8538
xychix
Berichten: 9
Reacties: 63

#5 Geplaatst: 2011-01-20 16:43:16

Jos,

Dank, dat lijkt me een goeie! Meteen gedaan, deze kende ik nog niet.

Daarnaast is een neef van mij (transporteur) aant kijken of ie een conainer vol kan krijgen naar dat gebied. Als dat lukt kan hij de rit doen en zonder container retour.

---- edit ----

We zijn weer vele belletjes en emailtjes verder. Nog altijd geen container klaar voor transport. Helaas geen reactie uit bovenstaande url. Mogelijk komt die nog.

Wel kom ik steeds iets dichter bij de bestemming.

Ow de lokale doras kon voor 6000 ex btw een nieuwe container securite leveren. Maar dat is me wat te gek. Daarvoor haal ik er 3 uit NL.

avatar#8538
xychix
Berichten: 9
Reacties: 63

#6 Geplaatst: 2011-02-04 16:27:35

yes, ik heb een container + vervoer voor n schappelijke prijs. Nu maar hopen dat t wat is. Kan m over een dikke week zien.

Helaas wel wil, liefst had ik RAL 6031 (army green, mat) zodat t lelijke kreng niet zo op zou vallen.

maar eens kijken hoe snel de hydera het betongaas in wil klimmen...

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#7 Geplaatst: 2011-02-04 19:27:02

costa?

avatar#8538
xychix
Berichten: 9
Reacties: 63

#8 Geplaatst: 2011-02-05 09:53:06

heb er na lang zoeken een gevonden voor 1745,- ex btw inclusief vervoer en plaatsen (dat laatste voor zover mogelijk, moet nog met de kettingzaag bezig)

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#9 Geplaatst: 2011-02-19 20:17:57

Leuk idee, die zeecontainers. Te land, ter zee. En in de lucht dan? Ook vanuit de hemel dienen zich alternatieven aan, als opslagruimte of als meer eigentijdse, maar iets minder rustieke gîte. Aldus The Guardian.

Rob