Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Frankrijk blijft in trek

Auteur Bericht

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#0 Geplaatst: 2011-01-12 11:33:29

De Financial Times riep een week geleden dat de helft van de Britten met een tweede huis aan de overkant van het kanaal er dit jaar van af zou willen. The Telegraph van hedenochtend lijkt de andere kant uit te wijzen met een artikel: Property in France: vive la difference. Een paar aardige verhalen, mooie foto's en zeer herkenbaar allemaal. Maar misschien ook wel een artikeltje dat werd ingefluisterd door de onroerendgoed wereld, die wat tegengas wil geven tegen het wat alarmerende FT signaal. En een schrale troost voor de Britten: de onroerendgoed prijzen gaan langzamerhand weer iets omhoog. Maar dan doen ze er wel verstandig aan gezamenlijk een afspraak te maken: niet alles tegelijk op de markt brengen!

Rob van der Meulen

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#1 Geplaatst: 2011-01-12 15:23:51

Het laatste stuk van het artikel in de FT moet je 3 keer lezen om het goed te begrijpen:

“A 20 per cent fall in the euro [rate per pound] would translate into a 25 per cent increase in the sterling value of the eurozone property sale,”

Er staat "val van de euro", maar bedoeld wordt "val van het Britse pond".

Het dalen van het aantal euro's per pond betekent juist een (verdere) daling van de waarde van het  pond sterling en dus een stijging van de waarde van de euro ten opzichte van het pond.

Typisch staaltje krom-recht praten in "City taal".