Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Aggregaat

Auteur Bericht

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#0 Geplaatst: 2011-01-17 21:55:24

Op mijn aggregaat zitten drie x 220/230 volt aansluitingen maar ook één 380/400 Volt  3 fasen aansluiting. Is dit op een of ander manier om te vormen naar 220/230 of wordt dat heel onhandig/gvaarlijk?

Willem

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2011-01-17 22:58:43

Willem,

  Dan heb je een 3-fase aggregaat, waarbij die drie 230 Volt stopcontacten elk op een andere fase zijn aangesloten, met voor de professional als toegift nog een echt drie-fase stopcontact. Die laatste zou je natuurlijk weg kunnen slopen en vervangen door een monophasé variant, die je dan op één van de drie fases aansluit. Fraai wordt dat niet, en je moet die twee ongebruikte fasedraden veilig kunnen afdoppen en mechanisch stevig kunnen bevestigen. Een kortsluiting met 400 Volt raad ik niemand aan. Of een verloopkabeltje driefase-enkelfase fabriceren, waarbij je slechts de neutrale draad en één fasedraad doortrekt. Dan kun je indien dat nodig mocht zijn beter nog een gewone verdeeldoos gebruiken en aansluiten op één van de bestaande 230 Volt stopcontacten, met in je achterhoofd wel de overweging dat ook zo'n kleine energiecentrale het liefst een zo gelijkmatige mogelijke belasting ziet op de drie fase wikkelingen in de generator, draait ie ook rustiger.

Rob