Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Orange, een ramp

Auteur Bericht

avatar#5090
batyka
Berichten: 4
Reacties: 6

#0 Geplaatst: 2011-01-19 15:15:43

Precies 3 jaar geleden is mijn contract via France Telecom bij Orange opgezegd. Een contract voor internet bestaande uit 60 uur per maand voor € 15,00 dat ik via France Telecom Ajaccio met Wanadoo was aangegaan en dat zonder enige vermelding naar mij kennelijk is overgenomen door Orange.

Orange bleef echter maar geld afschrijven van mijn rekening. Toen ik daar achter kwam heb ik die betaling stopgezet en Orange medegedeeld dat het contract was opgezegd en dat ik dat bij deze nogmaals deed.

Orange bleef echter maar rekeningen en aanmaningen met bedreigingen sturen. Uiteraard reageerde ik daar op middels aangetekende brieven waaronder een aangetekende brief met ontvangst bevestiging, zowel naar Orange als naar France Telecom. De laatst genoemde brief zond ik begin 2010 waarna weer een aanmaning volgde. Omdat ik meende dat het een restant was van eerder, heb ik om er van af te zijn deze maar betaald. Daarna hoorde ik niets meer en meende er van af te zijn niets blijkt minder waar 26 nov. verscheen er weer een aanmaning. Die heb ik naar de afzender aangetekend terug gezonden met de eerder genoemde brief naar een zekere R1lM van service clients in Bordeaux. Een antwoord hierop evenals op de eerdere brieven is er niet gekomen. Tenminste als je de nieuwe rekening van 4 januari 2011 niet meerekent.

(T.w. Total de votre facture -7,74, daarna + € 76,55 daarna -76,55 daarna weer +76,55 resulterend in een bedrag groot € 68,81 zijnde het t betalen bedrag. Onduidelijkheid troef.)


Omdat de heer Thomas Vergouwen werkende bij France Telecom op deze site vaker adviezen geeft , eerder ook aan mij, heb ik hem al meerdere malen rechtstreeks om advies gevraagd. Kennelijk is het gebruikelijk in deze branche om geen antwoord te geven want ook hij geeft geen antwoord.


Ik schrijf dit alles in de hoop dat er iemand is die weet hoe ik aan dit alles een einde kan maken. Alsmede omdat ieder die nog een contract heeft af te sluiten te waarschuwen voor een bedrijf als Orange.

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#1 Geplaatst: 2011-01-19 16:06:22

Harry,

Thomas werkt niet bij France Telecom. Het past bovendien niet om zo ongefundeerd wat over medeforumleden te roepen. Ik begrijp wel dat je flink de pest er in hebt. Dat zou ik ook hebben, maar ik heb gelukkig niets te klagen.

Frans

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#2 Geplaatst: 2011-01-19 18:11:00

Ik heb verschillende keren mijn telefoon- en internetcontracten opgezegd wegens verhuizingen. Al die keren heb ik even gebeld om te vragen hoe dat moest. Al die keren moest ik een brief schrijven naar een bepaald adres en is het goed gegaan.

Opzeggen via email of telefoon gaat niet. Je kunt ook naar de boutique van francetelecom gaan.

Ingrid

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#3 Geplaatst: 2011-01-19 18:42:59

Het verwijt aan Thomas Vergouwen lijkt me de plank volledig mis te slaan. Grotere organisaties kunnen soms lastig te benaderen zijn, of dreigen soms het contact met de klant iets uit het oog te verliezen, en als het tegenzit blijven dingen hardnekkig fout gaan. Maar ik heb de indruk dat als er iemand bij Orange is die ook buiten werktijd van alles gedaan heeft om zaken recht te zetten waar het om welke reden dan ook mis is gegaan, dat dit Thover is. En het zou me niet verbazen wanneer hij ook intern er alles aan gedaan heeft, en nog steeds doet, om de klant weer wat duidelijker op de kompaskoers van het Orange management te krijgen. Prijzenswaardig. Verder: het Franse bedrijfsleven gaat nog steeds wat anders om met emails dan in de Anglosaxische en Noord-Europese landen het geval is. Brieven schrijven, aantekenen, juiste tekst, juiste adres zijn onontbeerlijk. En dat hoeft niet zo moeilijk te zijn. Op tal van webssites zijn handleidingen en voorbeeldbrieven te vinden, bijvoorbeeld hier op de website van dslvalley. Of een consumenten-organisatie in de arm nemen wanneer je er op eigen kracht niet meer uitkomt.

Rob van der Meulen

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2011-01-19 18:45:53

Ik wil de gezamenlijke forumleden deze benadering van een ISP toch niet onthouden.... châpeau pour nos voisins!

Steven

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#5 Geplaatst: 2011-01-19 20:44:47

Harry, ik begrijp uw wanhoop. Heb zelf té veel te maken gehad met FT/Orange, mijn besluit was elke relatie met deze boevenbende te beëindigen.

Ik raad u aan hetzelfde te doen.

Thomas / Thover lijkt me OK, hij doet z'n best ook al vind ik het bestaan van zijn functie 'n zwaktebod (zie elders op dit forum).

En voordat iemand mij verwijt dat ik FT / Orange 'n "boevenbende" noem, op verzoek  overlaad ik u met argumenten en bewijzen. Waarin Thomas overigens nooit geïnteresseerd is geweest.

Peter.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#6 Geplaatst: 2011-01-19 22:54:46

Hallo,

Aangezien ik hier rechtstreeks aangesproken wordt en beschuldigd wordt van iets wat voorzover ik weet niet juist is, neem ik de vrijheid gebruik te maken van mijn recht op antwoord.

Voorzover ik weet heb ik recentelijk niets rechtstreeks van "batyka" (van wie ik de werkelijke identiteit alleen in zijn profiel hier op dit forum heb kunnen achterhalen) hierover gehoord, of in ieder geval niet op een voor mij op dit moment gangbaar e-mail adres (zoals het hoort is voor leden van dit forum een voor mij gangbaar e-mail adres te achterhalen in mijn profiel op dit forum).

Naar aanleiding van mijn controle van de werkelijke identiteit van "batyka" meen ik me wel te herinneren dat we eerder berichten uitgewisseld hebben, maar dat zal denk ik ergens begin 2009 geweest zijn en ik kan me niet herinneren dat ik destijds niet gereageerd zou hebben.

Een dergelijke rechtstreekse aanval lijkt mij dus op zijn minst niet netjes en stel ik dan ook niet op prijs. Als het de bedoeling is hier aan "Thomas-bashing" te doen vind ik dat geen probleem, maar dan zal dat zonder mijn aanwezigheid en hulp hier gebeuren.

Ondanks dat ben ik best bereid naar het probleem van Harry van Ruth te kijken. Hiervoor kunt u per e-mail contact met mij opnemen.

Ter algemene informatie: als de opzegging 3 jaar geleden volgens de gebruikelijke weg is opgezegd en dat niet correct is verwerkt dan zorgt Orange er uiteraard voor dat het teveel afgeschreven bedrag terugbetaald wordt en dat de opzegging nu definitief behandeld wordt.

sans rancune,

Thomas

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#7 Geplaatst: 2011-01-20 06:30:08

Neeneen Thomas, wat mij betreft is er geen sprake van "Thomas-bashing", integendeel.

Je lijkt me OK, dat schreef ik reeds. En bovendien lijk je me nog aardig en redelijk bovendien.

Het beroerde is de organisatie waarvoor je werkt, en volgens mij is dàt het onderwerp van dit draadje. Kun jij daar iets aan doen ? Ik vrees van niet.

Met alle waardering voor jouw persoonlijke inzet, oprecht, en trek je de kritiek op die organisatie niet persoonlijk aan.

Peter.

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#8 Geplaatst: 2011-01-20 08:26:32

Verzoek:

Thomas, trek je niet terug. Ik ben altijd erg blij met je inbreng. De situatie is duidelijk. Niet iedereen zal tevreden zijn over de organisatie waar jij werkt en natuurlijk zijn er ook mensen erg ontevreden.

Dat jij dan regelmatig je inzet om situaties toe te lichten c.q. op te lossen is te prijzen.

Mensen hebben een probleem met een instelling en niet met jou. Dus nogmaals, je inbreng is voor mij zeer waardevol, bedankt, Willem

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#9 Geplaatst: 2011-01-20 09:02:49

Bonjour Thomas,

Net zoals jij ben ik op dit forum wel eens op mijn ziel getrapt en heb overwogen mijn biezen te pakken. Maar voor mij wegen uiteindelijk de leuke en gezellige interacties hier zwaarder dan de incidentele onredelijke actie van één of ander individu. Ik lees je bijdragen met plezier en ben onder de indruk van je kennis en inzet. Dus hoop ik dat je bovenstaand gezeur schouderophalend naast je neer kunt leggen (zoals wij technici dat wel vaker moeten... ;-)

By the way, ik ben sinds de aankoop en aansluiting van mijn domaine op het FR netwerk een zeer tevreden FT/Orange klant. De hulp die ik heb gekregen bij het realiseren van de eerste aansluiting in "the middle of nowhere" en de nazorg sedertdien zijn in mijn geval altijd "impec" geweest. Dus negeer ik alle wervende/assertieve/aggressieve acties van andere Internet providers en blijf tevreden bij FT/Orange, ondanks dat er [sarcasm] bij die andere providers nooit problemen of klachten zijn [/sarcasm].

Hopend je hier te blijven ontmoeten...

Salutations, Jos

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#10 Geplaatst: 2011-01-20 11:35:05

Hoeveel mensen zullen er klant zijn van FT/Orange in Frankrijk, waar alles gewoon gaat zoals het moet. Als er dan bij 1 klant wat probleempjes ontstaan is het hek van de dam en is FT/Orange een ramp...

Wij zijn al 3 jaar klant van FT/Orange en hebben ook wat probleempjes gehad maar alles is tot in de puntjes opgelost en afgewerkt. Waar gewerkt wordt, kunnen fouten ontstaan... Misschien heeft BATYKA zelf een fout begaan.

Cordialement Franca

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#11 Geplaatst: 2011-01-20 15:34:51

Thomas,

ik zou het begrijpen als je een kleine periode van stilte inachtneemt.

Maar mag ik dit duidelijk zeggen:

- ik waardeer je engagement

- je duidelijke taal, en vooral

- je hulpvaardigheid.

Oranje is zo slecht nog niet :-))

Ik had soms ook mijn vraagtekens bij Orange, maar uiteindelijk is alles goed gekomen.

Laat je door dit soort kritiek SVP niet verleiden tot een definitieve stilte.

Christian von Klösterlein

avatar#7702
book
Berichten: 2
Reacties: 15

#12 Geplaatst: 2011-01-20 16:50:50

Nou ik vind Orange prima en ik ben heel blij dat er nog mensen zijn zoals Thomas die hun tijd willen steken in het helpen van mensen met problemen bij Orange.

Ik vind het dan ook triest dat er  zulke berichten hier verschijnen.

In het verleden heb ik ook wat technische probemen gehad en dankzij Thomas zijn deze opgelost.

De eerste isp die zonder problemen werkt moet ik nog tegen komen, die bestaan gewoon niet.

Trouwens, een bezoekje aan de telecomwinkel zou geen slecht idee zijn, wordt je prima geholpen en je ziet wat er ingvoerd wordt.

Groet Ed

avatar#7314
tap
Berichten: 7
Reacties: 21

#13 Geplaatst: 2011-01-20 16:52:19

Thomas, trek het je niet aan.

Ambtenaren kennen geen bedrijfstrots en hebben daardoor geen idee dat een aanval op je werkgever je persoonlijk raakt.

Zelf ben ik zeer tevreden over de service en kwaliteit die FT/Orange mij biedt.

Mijn ervaring met de helpdesk is uitermate goed. Nadat een probleem was opgelost, werd ik zelfs de volgende dag teruggebeld met de vraag of alles nog naar tevredenheid werkte.

De uitspraak op dit forum - je werkt bij een bende van boeven - is ongepast.

Beseft men wel wat hier wordt gezegd. Persoonlijk associeer ik dit tevens met uitspraken van een NL gedoogpoliticus die onderhavige uitdrukking recent uit de mottenballen heeft gehaald.

Denk maar zo: deze mensen bakken ze erg “bruin”.

Ik hoop van harte dat je niet afhaakt.

Theo

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#14 Geplaatst: 2011-01-20 17:43:04

Waar is het geen boevenbende?

De benzinestations, de electriciteit, de telefooncentrales, de brico’s, de supermarches en de carrefours, de garages, de makelaars, de priesters, de advocaten, de staat!

Toch ken ik iemand bij de super die heel erg lief is, bij de brico die nog liever is, en de allerliefste werkt in de telecommunicatie.

Blijven zitten thomas, wij hebben je hard nodig hier.

Cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#15 Geplaatst: 2011-01-20 18:21:20

Oh la la, het begint erop te lijken dat ik het ben die zich iets persoonlijk aan moet trekken. Tjongejonge, mag er dan geen kritiek worden geleverd op FT / Orange ? Toch deed ik dat, en met redenen. Maar dat is gelukkig allemaal verleden tijd en ik ben blij te merken dat er zeer veel tevreden FT-klanten zijn.

Dat was ook de eerste officiële reactie van FT : "We hebben hier (in de Auvergne) wel 600.000 lijnen, dan gaat er wel eens iets mis."

Natuurlijk, alle begrip. Maar als 'n technisch akkefietje (zichtbaar verrotte kabels in de bomen en FT knutselt her en der wat zonder de boel grondig te vervangen) uitmondt in 'n akkefiet waar zelfs de burgemeester en de president van de Conseil Général zich mee bemoeien;

FT blijft weigeren iets te doen want het is nu eenmaal 'n zone blanche;

de klant vervolgens driekwart van de in rekening gebrachte bedragen niet langer betaalt omdat 'n evenredig deel van z'n verbinding uitvalt;

alle correspondentie èn chèques rechtstreeks en natuurlijk 'récommandé AR' naar de directeur te Clermont-Fd gaan;

Clermont-Fd hardnekkig gewoon niet reageert, nergens op reageert (slechts die aangepaste bedragen incasseert);

de technische tekortkomingen verergeren (zo begon mijn antwoordapparaat de gesprekken van mijn buurvrouw te registreren), dermate dat de klant besluit er maar helemaal vanaf te zien en zijn huis netjes bevrijdt van de FT-kabel;

de klant na maanden eindelijk eens 'n reactie krijgt, maar dan van de FT-advocaat te Villeneuve d'Ascq vanwege die openstaande bedragen;

de klant die advocaat belt en hem vraagt of hij op de hoogte is van het dossier;

de advocaat bevestigt dat niet te zijn;

de klant voorstelt dat hij zich inleest en we elkaar vervolgens treffen bij de rechtbank;

de klant sindsdien nooit meer iets heeft mogen vernemen...

mag die klant dan die organisatie 'n boevenbende noemen ?

Ik vind van wel.

Maar dat is gelukkig allemaal verleden tijd en ik ben blij te merken dat er zeer veel tevreden FT-klanten zijn. Kennelijk hebben ze daar iets geleerd.

En zeker geen kwaad woord over Thomas, neen !

Peter.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#16 Geplaatst: 2011-01-21 11:48:14

Verregende dagen zijn gelukkig niet zo talrijk, maar als dat het geval is dan heb ik er nog wel eens genoegen in om op de diverse Franse- en anderstalige fora te lezen over de belevenissen die klanten hebben met hun provider.

Ik kan er geen lijn in ontdekken, anders dan dat van elke provider ter wereld zowel zeer tevreden als -ontevreden klanten bestaan.

Algemeen lees je wel over het gevoel van veel klanten dat de helpdeskmedewerker minder kennis van zaken heeft dan de beller en slechts beschikt over (soms matige-) kennis van de juiste taal en een boek/programma met een te volgen script. Dat gevoel deel ik, niet alleen in Frankrijk, maar ook in Nederland. Administratieve fouten lijken soms wel haast een magisch vermogen te hebben om alleen groter te worden, ook dat lees je helaas over alle providers.

Dat steeds meer providers zich op fora melden met een medewerker die wel ter zake kundig is en de problemen helpt oplossen zie ik als een zeer positieve ontwikkeling en helpt tegen stemmingmakerij die onterechte klachten kunnen oproepen. (die bestaan ook)

De hulp van Thomas is m.i. dan ook van onschatbare waarde voor veel bezoekers van dit forum.

P.s.

Canaldigitaal doet dit ook, maar alleen op een forum waarvan zij zelf eigenaar zijn: satellietforum.com

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#17 Geplaatst: 2011-01-22 01:46:06

Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie positieve reacties. Uiteraard heb ik niet definitief besloten dit forum te verlaten maar het is wel zo dat ik berichtjes zoals deze natuurlijk niet echt prettig vindt.

"batyka" heeft inmiddels contact met mij opgenomen en zijn excuses aangeboden.

Na een snelle blik op zijn "dossier" blijkt het allemaal niet zo zwart/wit te zijn als in zijn berichtje aangegeven wordt: in werkelijkheid is het eerste correcte verzoek om opzegging van het abonnement in maart 2009 gedaan (en dus niet 3 jaar geleden) en om een voor mij onbekende reden (omdat het abonnement inmiddels wel opgezegd is kan ik de brief van toen en het antwoord daarop niet meer terug vinden) is dat destijds niet goed verwerkt.

De brief die "batyka" eind december stuurde heeft echter wel geleid tot correcte opzegging van het abonnement maar aangezien "batyka" in de loop van 2010 nog wijzigingen aangebracht heeft in het abonnement werd de opzegging niet met terugwerkende kracht verwerkt.

Aangezien ik weet dat het wel degelijk de bedoeling was dit abonnement al eerder op te zeggen heb ik besloten te vragen om te bekijken wat er eventueel teveel betaald is zodat dat vervolgens terugbetaald kan worden.

Wat betreft de rekening en de verschillende plus- en minbedragen hierop is er helemaal niets aan de hand. Dit zijn normale financieel-administratieve handelingen voor een klant die zijn rekeningen niet betaalt (aanmaning, aanmaning geannuleerd maar nog wel openstaand bedrag vervolgens opnieuw financieel verwerkt als nog te betalen bedrag; zo staat het overigens ook gewoon vermeld op de rekening).

Wij regelen dit dus verder per e-mail en ik ga ervan uit dat het probleem daarmee verder opgelost is.

Groeten,

Thomas

(die vanwege familieomstandigheden hier hoogstwaarschijnlijk voor eind volgende week niet terug zal komen ... ik zeg het maar voor ik weer onterechte beschuldigingen over me heen krijg ;-)

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#18 Geplaatst: 2011-01-22 07:49:59

Heldere toelichting, Thomas. Zo blijkt elk verhaal twee kanten te hebben.

Goede reis,

Peter.

avatar#7313
cees klumper
Berichten: 4
Reacties: 58

#19 Geplaatst: 2011-01-24 23:58:06

Nog maar even een praktijkervaring: de eerste aansluiting van ons huis door FT/Orange ging wat moeizaam (afspraak met technicien op X augustus, die kwam niet opdagen, vervolgens kwam hij/zij op een dag dat er niemand thuis was -briefje in de bus- maar na wat heen en weer gemail en gebel wel een afspraak geregeld en die man heeft alles keurig voor elkaar gemaakt (inclusief de telefoonkabel van zo ongeveer het halve dorp vervangen!) en inmiddels doen telefoon en internet het in dat kleine dorp beter dan hier in Geneve. De facturering was helemaal correct ondanks de kans op fouten door de verkeerde afspraak etc.

Overigens is mijn indruk dat de kwaliteit van helpdesks in het algemeen de laatste paar jaar stijgende is; van inderdaad vaak welwillende maar niet goed voorbereide medewerkers naar mensen die goed uitgerust zijn, beslissingen kunnen nemen (en doorvoeren) zodat het niet meer drie of vier keer moet worden gecorrigeerd, maar nog maar een of twee keer.