Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nederland en zijn emigranten

Nederland en zijn emigranten

Wie naar Frankrijk is verhuisd, blijft vaak nog met de Nederlandse regelgevers in contact.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Vrij Nederland op Ipad in LDF: nyet voorlopig

Auteur Bericht

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#0 Geplaatst: 2011-01-20 21:26:31

Hangende qua leeftijd tussen "oudere jongere" en "baby-boomer" in en nog volledig actief op de Franse arbeidsmarkt 12 jaar na vertrek uit NL, blijf ik verbonden met het thuisland.

Zo ook een abonnement op Vrij Nederland. Een abonnement dat me 256,80€ kost per jaar, bijna 90€ meer dan een Nederlands abonnement want begrijpelijke verzendkosten.

Nu heb ik al een paar keer verlekkerd naar Ipad's staan kijken. Als tevreden Ipod-bezitter lokt dit apparaat me maar mijn Netbook is niet veel groter dus maar even deze bling-blingwens in de ijskast gezet.

Tot ik vernam dat VN ook op Ipad verkrijgbaar is! Natuurlijk (wat) goedkoper dan de papieren versie maar milieu weet je wel, Franse post in staking regelmatig, en als het een beetje meezit krijg ik zo'n Ipad alleen daarmee er al in drie jaar uit.

Wie schetst mijn verbazing als ik op de VN-site lees: Vooralsnog is het helaas niet mogelijk om als buitenlandse abonnee van het tijdschrift Vrij Nederland de VN-edities voor iPad gratis te downloaden. Wij begrijpen dat VN op iPad het juist voor mensen in het buitenland erg prettig en handig kan zijn. Wij werken er dan ook hard aan om dit technisch wel mogelijk te maken. Vanaf het moment dat het wél mogelijk is krijgt u als buitenlandse abonnee, net als de abonnees in Nederland, 6 maanden lang de mogelijkheid om de VN-edities voor iPad gratis te downloaden. U wordt hierover nader geïnformeerd via post."

 

Hier snap ik dus niets van! Technisch onmogelijk? Hallo? Weet het lijfblad van de voormalige Linkse Kerk plotseling niet meer hoe eentjes en nulletjes over het World Wide Web te sturen? Ligt Sarkozy soms dwars?

Andere forumleden ook boos dan wel verdrietig of beide?

Steven

PS bovenstaande tekst ook naar de redactie van VN gestuurd. Ik wacht de reactie af...

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2011-01-20 21:46:12

Technisch zal het geen probleem zijn, maar sinds kort maakt Apple het de uitgevers moeilijk qua rechten en centjes. Kijk op deze site.


avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#2 Geplaatst: 2011-01-21 14:36:15

@Steven,

Domme maatregelen, -beperkingen en -mensen moet je niet bestrijden maar gewoon slim ontwijken. Zie hier voor een perfecte oplossing.

Ik heb de iPad/Apple oplossing nog niet gebruikt maar voor Windows werkt het prima.

Je gebruikt hiermee een VPN, dat is een versleutelde "pijpleiding" tussen jouw systeem en een IP adres in NL (of USA of UK als je dat wilt). De controlerende Bromsnorren zien geen verschil tussen een systeem dat in NL staat of een systeem dat via een VPN in FR van een NL IP adres gebruik maakt. Zie het maar alsof je iPad met een heel lange netwerkkabel aan een in NL staande livebox hangt.

Bijkomende voordelen zijn dat je alle televisieprogramma's via Internet kunt bekijken die normaal voor buitenmedelanders geblokkeerd zijn. Alles wat je doet blijft verborgen voor de FR HaDoPi Internetgestapo, dus als je wilt kun je BitTorrents downloaden tot je erbij neervalt. En de wireless communicatie vanaf je iPad is ook nog eens 100% versleuteld en beveiligd, dus je kunt rustig via een publiek access point naar je prive websites.

En dat alles voor ongeveer 1 dollar per week...

DISCLAIMER: Ik wil je niet op het slechte pad brengen; het is slechts dat ik persoonlijk zo ziek word van al die onnozele beperkingen en STASI-achtige controles dat ik de onweerstaanbare neiging krijg om dwars te liggen... gewoon omdat het kan!

Salutations, Jos

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#3 Geplaatst: 2011-01-27 19:27:00

@ Steven

Voor zover je dat al niet uit de Franse pers hebt opgepikt en uit het bericht van Jean-Paul, de Volkskrant en de NRC hadden ruim een week geleden een primeur, dat Apple meer geld wil voor iPad-kranten. Ik denk dat daar een deel van het antwoord op jouw vraag ligt. LaTribune maakte er meteen al een oorlog van.

Rob

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2011-01-27 21:56:03

Bedankt, Rob.

Ik vermoedde al zoiets, na de post van Jean-Paul. Ik vind het tamelijk flauw dat VN zich beroept op "technische problemen" en wat ik al helemaal niet snap -als het tenminste waar is- dat Apple een percentage van de abonementsgelden eist.

Daarmee dreigen ze zich uit de markt te prijzen. In elk geval bij mij: ik ga die Ipad niet kopen als ik er niet voldoende meerwaarde van zie.

Van VN nog niets gehoord. Te druk met onderhandelen, zeker.

Steven

avatar#3487
Michael
Berichten: 23
Reacties: 56

#5 Geplaatst: 2011-01-28 18:00:23

Behoorlijke prijs die VPN, is er niet iets van een trial versie te downloaden voordat je  eurie's gaat betalen?

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#6 Geplaatst: 2011-01-28 21:58:04

@Michael,

Helaas geen testversie, maar er is een "7 day money back guarantee". Zie de FAQ.

Vind je trouwens 55 dollar per jaar echt zo duur? Blijf dan gewoon "open" internetten en laat "big brother" lekker meekijken...

Salutations, Jos