Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Carte grise voor een trekker.

Auteur Bericht

avatar#3405
peter
Berichten: 5
Reacties: 28

#0 Geplaatst: 2011-01-21 21:02:07

Ik heb 2 traktoren vanuit nederland naar fr meegenomen.

In nederland heeft een traktor geen kenteken, hoe kom ik nu aan een carte grise voor deze traktoren???

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2011-01-21 21:25:45

Bonsoir Peter,

Kort antwoord: niet.

Het is al heel lastig om een carte grise voor een NL auto te krijgen als er geen FR "Certificat de Conformite" voorhanden is. Voor een trekker is dat nog veel lastiger.

Dus, trekkers uitsluitend op eigen terrein gebruiken, nooit de openbare weg er mee op, en dus ook niet verzekeren. Wel lekker goedkoop. Houd er overigens wel rekening mee dat je deze trekkers in de toekomst in FR dus buitengewoon moeilijk (= vrijwel onmogelijk) zult kunnen verkopen.

Sorry voor het slechte nieuws.

Salutations, Jos

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#2 Geplaatst: 2011-01-21 21:51:51

Geheel eens met Jos, behalve met het "dus" in "en dus ook niet verzekeren."

Mocht je schade veroorzaken met je trekker op je eigen terrein (bij het maaien vliegt er 'n steen naar buiten je eigen terrein, bij voorbeeld), dan kunt u dus wel degelijk aansprakelijk worden gesteld. Vaak - meestal ? - is dit soort schade aan derden gedekt door uw uitgebreide opstalverzekering (iets als "habitat/multirisques").

Vraag uw verzekeringsagent.

Peter.

avatar#3405
peter
Berichten: 5
Reacties: 28

#3 Geplaatst: 2011-01-23 22:40:55

Is wel een heel gemakkelijk antwoord, het zijn 2 merken traktoren waarvan er veel in fr zijn.

Dus een certificat de conformite, moet dan toch te krijgen zijn  ?

Ik had gehoopt dat iemand hier een antwoord op had.

Zal informeren bij de prefecture. Zal het antwoord op het forum laten weten.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#4 Geplaatst: 2011-01-24 06:08:02

Makkelijk of niet, ik zal u helpen. Indien u 'n agrarisch bedrijf "bent", kunt u om 'n agrarisch bedrijfskenteken vragen. Daarvoor gelden ongetwijfeld simpeler regels maar die ken ik niet.

Uw eerste gang zal inderdaad naar de (sous-)préfecture gaan.

Succes en ja, houd ons op de hoogte.

andere Peter.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#5 Geplaatst: 2011-01-24 07:17:42

Nagekomen :

Les tracteurs ont-ils une double immatriculation ?

L'immatriculation des tracteurs agricoles diffère selon que le véhicule est attaché ou non à une exploitation, appartient à un particulier ou aux administrations de l'Etat et établissements publics nationaux. En effet, les tracteurs agricoles attachés à une exploitation sont identifiés par une carte grise mentionnant un numéro d'immatriculation "classique" lors de leur mise en circulation. Cependant, une plaque d'identification inamovible doit être fixée à l'arrière du véhicule. Cette plaque mentionne le numéro de l'exploitation agricole délivré par le préfet (nombre de un à cinq chiffres suivi d'un tiret et du numéro du département siège de l'exploitation).

Peter.

avatar#4899
banjoiste
Berichten: 9
Reacties: 96

#6 Geplaatst: 2011-02-02 17:39:12

Betekent dit dat een particulier (hobbyboer met bijvoorbeeld een grote moestuin en een handvol dieren) die zo'n trekker heeft daar geen kenteken voor zou kunnen krijgen?

Weet hier iemand hoe het dan zit met reeds in Frankrijk aanwezige minitrekkers zoals Kubota en Iseki en dergelijke? Het zou handig zijn als daar een kenteken op te krijgen zou zijn: je wilt toch af en toe je heg snoeien en je bermen maaien? Dan kom je ook op de openbare weg en dat zou dan niet mogen? De heg langs de weg snoeien is zelfs verplicht en onze burgemeester ziet daar echt op toe!

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#7 Geplaatst: 2011-02-02 18:17:50

Agnes, misschien moeten we prioriteiten stellen. We wachten hier de berichten van de eerste Peter over zijn trekkers af, en dan elders uw kampeerbusje en de Daihatsu en wellicht ook nog die triangel.

Ik word 'n beetje duizelig.

Peter.

avatar#4899
banjoiste
Berichten: 9
Reacties: 96

#8 Geplaatst: 2011-02-02 18:23:19

Dan heeft het trekkertje prioriteit, want wij willen binnenkort zo'n ding aanschaffen omdat wij deze zomer ons terrein serieus willen gaan aanpakken. Bovendien: de andere vragen staan in een ander draadje en ik ben blij met iedereen die meedenkt, het hoeft niet allemaal van één persoon te komen!

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#9 Geplaatst: 2011-02-02 18:33:54

Ik pas.

Peter.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#10 Geplaatst: 2011-02-02 21:25:46

Bonjour Agnes,

Als u in FR een trekker aanschaft dan behoort daar een carte grise bij te zitten. Dan moet u die vervolgens op uw naam doen overschrijven. Daartoe gebruikt u het formulier Cerfa N° 10672*03 oftewel DEMANDE DE CERTIFICAT D’IMMATRICULATION D’UN VÉHICULE. Op dit formulier is ruimte om aan te geven of een een agriculteur bent met een numero d'exploitation. Daarmee wordt recht gedaan aan die curieuze kentekenregels voor agrarische bedrijven versus particulieren.

Uiteindelijk ontvangt u uw eigen carte grise voor de trekker met daarop het kentekennummer, wat dat dan ook mag zijn. Hiermee laat u kentkenplaten maken die u op de trekker monteert wanneer u daarmee de openbare weg op wilt. Op dit kentekennummer sluit u ook minimaal een WA verzekering voor de trekker af.

Als u een trekker aanschaft met een eigen gewicht plus laadvermogen van minder dan 3,5 ton mag u die op de openbae weg met uw rijbewijs B besturen. Is de trekker zwaarder en u bent agriculteur dan mag dat ook met rijbewijs B. Als particulier hebt u voor een dergelijke zware trekker rijbewijs C nodig.

Dus het begint ermee dat u in FR een trekker koopt inclusief carte grise. De rest volgt dan vanzelf.

Salutations, Jos

avatar#4294
Ron (03)
Berichten: 2
Reacties: 62

#11 Geplaatst: 2011-02-03 12:05:33

Wat betreft de verzekering voor een trekker zonder kenteken, b.v. een grote tuintrekker, deze is te verzekeren zonder een carte grise. Zelf heb ik zo'n ding waar ik ook de openbare weg mee op ga voor werkzaamheden rond mijn terrein. Navraag leerde dat dan wel een verzekering gewenst is (verplicht weet ik niet). De verzekering heb ik afgesloten bij MMA en gaat op chassisnummer onder de categorie C F, Camion ou Tracteur + Remorque. De groene kaart komt met een stikkertje dat je op het voertuig kan plakken. Voor de reislustigen onder ons, geldig van Frankrijk tot de Oekraïene, Irak uitgezonderd.

avatar#4899
banjoiste
Berichten: 9
Reacties: 96

#12 Geplaatst: 2011-02-07 15:43:01

@Ron(03): hoe lang zou je daar over doen: naar de Oekraïne? ;-) BTW: er is ooit een Duitse boer op zijn (gewone grote, dat wel) trekker met caravan erachter van Duitsland naar Sicilië gereden, dus helemaal onmogelijk is het niet. Er zijn ook mensen (geen Roma of Sinti of zo) die rondreizend in woonwagens leven als alternatief tegen de druk-druk-druk maatschappij. Sommigen van hen gebruiken trekkers om hun wagens te verplaatsen, anderen hebben paarden. Haast hebben ze niet, want het gaat ze juist om de ontspannen manier van leven.

Het schijnt inderdaad mogelijk te zijn om een microtracteur te verzekeren. Dat scheelt al een hele hoop gedoe, als je er voornamelijk mee rond je eigen terrein bezig bent. Bij AXA schijn je voor ongeveer 30 euro per jaar zo'n verzkering te kunnen vinden, ook met zo'n stickertje dat je op de trekker kunt plakken. Voor dat bedrag kun je niet sukkelen, toch?

avatar#6137
la Pigière
Berichten: 4
Reacties: 8

#13 Geplaatst: 2011-02-12 14:07:56

We hebben in augustus 2010 een nieuwe trekker ingevoerd in Frankrijk (New Holland T3030) met Duitse papieren van de constructeur.

In frankrijk mag je als particulier altijd een trekker op kenteken zetten.

Je moet wel een rijbewijs hebben en voor trekkers met een PTAC van meer dan 3200 kg heb je een groot rijbewijs nodig. 

Je krijgt een gewone kentekenplaat bij de prefectuur na invullen van het formulier voor invoer van voertuigen binnen de EU. Er wordt geen TVA verrekend over de aanschafwaarde, dus geen verklaring nodig van de tresorie (impot).

Wel de conformiteitsverklaring meesturen. Die zit altijd bij de papieren van de leverancier. Als niet dan kun je er een opvragen bij de constructeur. Hij moet aan de europese richtlijnen voldoen.

Met de carte grise naar de verzekering (assurance motoculture). Voor 12 euro b.v. bij Credit Agricole.

Veel succes!

avatar#6121
Dijker
Berichten: 3
Reacties: 11

#14 Geplaatst: 2011-10-20 14:24:37

We staan op het punt een nieuwe kioti tractor in Nederland te kopen.

Zelf wonen we nog in Belgie maar met een paar jaar hopen we definitief naar onze schuur in LDF (die we nu nog aan het verbouwen zijn) te kunnen verhuizen.

De tractor is voor in LDF en eens we daar definitief zullen wonen zouden we er ook op de openbare weg mee rijden en dus pas dan een kenteken aanvragen.

Moeten wij nu BTW betalen in Nederland? of hoe zit het?

We zijn wel particulieren en hebben dan ook geen BTWnummer.

Dirk