Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Wimax: bedreigde diersoort?

Auteur Bericht

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#0 Geplaatst: 2011-01-22 23:31:53

Na de rumoerige start van Wimax in Frankrijk, wie krijgen de concessies, en vervolgens een realisatie die niet veel verder kwam dan tien procent van de oorspronkelijk voorziene dekking in de adsl-loze zones, nog een probleempje. Niet iedereen wil zo'n zendmast ergens in de buurt hebben staan. De eerste plainte contre X procedure is nu een feit bericht la Dépêche ons vanuit de Pyreneeën.

Rob van der Meulen

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2011-01-23 09:46:27

En dan moet je kijken wie er op het bordes staat, de plaatselijke breiclub.

Denken zij nog wel aan hun kinderen die misschien voor school wél een internetverbinding nodig hebben zonder diaprojector?

Of halen ze hun met hun vijftiende van school om piepers te rooien, of geiten te hoeden.

Sukkels.

Hier zit ook zo’n sukkel in het dorp, overal tegen, rijd in een ouwe rotte peugeot van hop naar her en de gemeenschap (ik dus ook) moet maar belasting betalen omdat meneer een uitkering nodig heeft.

Plaatsen die masten!

Cees.

avatar#8538
xychix
Berichten: 9
Reacties: 63

#2 Geplaatst: 2011-01-23 21:02:21

ik heb een werkende telefoonlijn en dus nu ADSL met een modem dat op 12V op mijn accu's kan werken. (electra heb ik niet).

Be creative. Sattaliet een optie? Niet op Astra2 maar op ...... ben de naam even kwijt is dat nog best te doen. Maandelijkse kosten zijn te overzien, aanschaf van apparatuur + aansluiten doet even pijn.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2011-01-25 19:46:45

Wat ooit de grandeur was van Frankrijk;  de bewaarde historie, oude huizen en onveranderde landschappen, prachtige kerkjes en verstilde dorpjes. Die traditionele stijl begint nu de achilleshiel te worden.

Frankrijk was aantrekkelijk om je te vestigen er op vakantie te gaan en er te willen wonen. Maar met de nieuwe informatie maatschappij gaat dat zelfde gedrag juist tegen staan.  In een informatiemaatschappij is stilstand achterstand, en verliesgevend.

Als vestigingsplek maken mensen een keuze:  is er werk, een school voor de kinderen, een tuin op het zuiden. Maar steeds vaker staat het hebben van een internetaansluiting hoog op het lijstje. Een internetaansluiting met een bandbreedte die ook echt functioneel is, zeg >5 mb per seconde, zoals de minimale snelheid in NL.

In plaats van 130 kilometer rijden naar de stad om een formulier in te gaan vullen kan je dat nu online doen. Digitale dossiers bij verzekeringsmaatschappijen zijn heel normaal en het worden er met de dag meer. Zonder functionele internetverbinding is het organiseren van het leven bijna niet te doen; school opdrachten, informatie zoeken, afsluiten van diensten en het kopen van producten.  Een bedrijf vestigt zich niet op een locatie zonder goede communicatie mogelijkheden. Als er geen bedrijven zijn is er geen werk, dus leegstand, dus minder voorzieningen en uiteindelijk zijn het de gewone burgers die de dupe zijn, lege dorpen zijn het bewijs.

Vroegen kinderen vroeger om een zwembad bij de camping, nu willen ze internet. Om te kletsen met hun vrienden. Het viel me op, dat op toeristische plaatsen driftig gebruik gemaakt word van WiFi. En hoe rustig het ook is om even twee weken geen internet te hebben, als het een heel jaar duurt denk je er toch anders over.

De vertraging in Frankrijk bij het bereiken van breedband doelen komt dan ook meer voort uit de mentaliteit dan uit fysieke landschappelijke hindernissen zoals bossen, bergen en rivieren. In andere Alpen landen zie je dat de ontsluiting van het internet veel sneller gaat, terwijl de infrastructurele problemen gelijk zijn.

ratatouille

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2011-01-25 20:03:28

Het viel me op, dat op toeristische plaatsen driftig gebruik gemaakt wordt van WiFi.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#5 Geplaatst: 2011-01-25 21:07:45

Klopt, zoals in Parijs. Maar de WiMAX versie waar we het tot nog toe over hebben hier in Frankrijk is het kortst te omschrijven als "fixed wireless". En of het ooit nog wat wordt? Twee jaar geleden werd de WiMax implementatie in Frankrijk in de internationale pers, en zelfs in le Monde al omschreven als: dead on arrival. Maar wat de techniek betreft: een vrij sterke zender, en de klant richt daar met behoorlijke precisie, en in zicht, geen bomen of heuvels ertussen, zijn speciale richtantenne op. Dat staat geen nomadisch gedrag toe zoals bij WiFi.

En wat die vertraging bij de aanleg van haut débit betreft: het gaat niet meer - in formele zin - om een publieke nutsvoorziening waarbij de staat er voor zorgt dat iedere burger basisvoorzieningen tot zijn beschikking krijgt. Financiering uit de staatskas, dus in wezen via de belastingheffing een solidariteit tussen de sterkeren en de zwakkeren. Zie de aanleg van het elektriciteitsnet op het Franse platteland in de jaren 30/40/50. Welke private ondernemer gaat nu zeer veel investeren in honderden kilometers aansluiting op het platteland, in de hoop dat een paar boeren hun vee even in de wei laten staan, hun jachtgeweer aan de muur hangen, het onderhoud aan machines en voertuigen even stilleggen, om te gaan internetten? Sarkozy zei nog wel heel ferm bij het begin van zijn ambtstermijn dat aan het eind daarvan iedere Franse burger toegang zou moeten hebben tot internet haut débit, maar ik ben bang dat het merendeel van de investeringen nu gaat zitten in fibre optique in de dichter bevolkte gebieden. Ik koester voorlopig mijn analoge 56 K modem, met een paar para-foudres beveiligd, en een reserve modem staat ook nog gereed op de plank. Want het wordt nog een kwestie van lange adem dans la campagne profonde.

Rob

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2011-01-25 23:37:03

Je gaat even voorbij aan mijn dromerige beschouwing en visionaire gedachten over de traagheid van het Franse bestaan, maar inderdaad; het werkt allemaal niet echt snel. Zie de ontwikkeling in Valjouffrey. 

En als de pyloon er eindelijk staat krijgen ze ruzie over de consessie en ligt de boel 1 jaar plat. (dit in een dal met verschillende dorpen waar dus geen GSM mogelijk is en geen internet) Men loopt hier nog met walky talky's rond, gewoon in het dal, alle dorpen, we zitten niet op de top van de Mont Blanc. Nu is er GSM maar het WIMax werkt niet, terwijl de ontvanger al op de kerktoren zit.

14 septembre, 2009

Les télécommunications c'est pour bientôt !

L'accès au réseau de téléphone mobile et à Internet haut débit c'est pour bientôt. Le pylone permettant l'accès au réseau de téléphonie est désormais posé à coté du village des Faures. Quant au réseau wifi d'Alsatis, les relais ont également été posés.

Tout celà sera opérationnel d'ici fin octobre début novembre.

03 janvier, 2010

L'internet haut débit enfin disponible.

L'internet haut débit fourni par la société Alsatis grâce à un réseau Wifi/WiMax est enfin disponible pour les villages de la Chapelle, la Chalp et les Faures.

26 octobre, 2010

le réseau mobile activé

Après de longues années d'attente puis de long mois depuis la construction du pylone, le réseau mobile mis en place par SFR a été finalement activé. La commune n'est pourtant pas intégralement couverte, seules La Chapelle, La Chalp et les Faures bénéficient du réseau.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2011-01-25 23:50:09

De private ondernemer die in een winstgevende omgeving een mast wil zetten en een dienst aanbieden kan door de regio gedwongen worden om ook in een minder winstgevend gebied die dienst aan te bieden anders krijgt hij geen vergunning.
Zo heeft niet alleen de marktwerking invloed op het uitrollen van telecommunicatie.

Bovendien moet de burgemeester er nog flink aan trekken (zie boven) om partijen bijelkaar te brengen. Deze satelliet internet bandbreedte moet overigens gedeeld worden met de gebruikers, en er is een limiet van 2 Gig per maand, dus de Apple software updates van 700 mb, het neefje dat je een file wil sturen van 1 Gig worden ineens heel anders bekeken. Kan je de hele maand bijna niet meer internetten!

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#8 Geplaatst: 2011-01-26 11:04:49

5 Mbps de minimale snelheid in Nederland?

Vertel dat aan de Nederlanders op het platteland, ja dat bestaat, die ver van de telefooncentrale zitten en geen of slecht ADSL hebben en vaak ook geen dekking van Digitenne voor televisie. Die zijn geheel afhankelijk van satelliet en umts en worden vervolgens door hun lokale overheid beroofd van de lokale radio en TV zenders omdat het te duur zou zijn.

Op Britse fora lees je trouwens dat ADSL op het Franse platteland veel beter is dan  op het Britse platteland. Menig Brit meldt dat internet op z'n vakantiehuis beter werkt dan thuis, dus zo slecht doet Frankrijk het nog niet.


avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2011-01-26 15:21:30

Je kan niet alles hebben, maar NL heeft bijna de grootste dekking 50 -120 Mbps ter wereld. Er zijn bijna geen witte vlekken.
 
Frankrijk doet het de laatste jaren beter maar loopt achter bij de UK, zie ook de EU rapportages. Kroes heeft belooft dat iedere EU burger in 2013 internet heeft en in 2020 zeer snel internet.

>90% van de NLers heeft toegang tot internet (1e plaats), op de 9e plaats de UK en op de 13e plaats Frankrijk.  Net voor Slovenie, Malta en Estland.
Cijfers uit 2009.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#10 Geplaatst: 2011-01-26 15:58:56

Aangezien iedere burger in Europa al jaren toegang tot breedband internet heeft via satelliet is dat een zwaar achterhaalde doelstelling. Leuk voor de bühne: dreigen met aftreden als het niet lukt op een moment dat het doel al jaren eerder gerealiseerd is. 100% van de EU burgers kán breedband internet krijgen.

In Frankrijk is zelfs subsidie mogelijk in gebieden waar internet via satelliet de enige optie is.

Nederland is tijdens de dot.com bubbel volgegooid met glasvezel door bedrijven die de bubbel niet hebben overleefd (KPNQuest) . Die kabels liggen er echter wel en zijn daardoor relatief goedkoop (nooit betaald) beschikbaar voor providers in Nederland. Erg handig, maar niet gepland en geen voorbeeld voor andere landen.