Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

beton

Auteur Bericht

avatar#8796
hermangijs
Berichten: 2
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2011-01-24 22:41:24

Ben momenteel bezig met te onderzoeken wat voordelig is voor ons terras. Aannemer noemt Beton Desactive. Mooi spul en betaalbaar, maar wat is het eigenlijki en hoe vertaal je het in een Nederlands begrip?

avatar#4411
MaxAndre
Berichten: 17
Reacties: 106

#1 Geplaatst: 2011-01-24 23:40:29

In het Nederlands heet het gewassen beton denk ik. Werd vroeger veel gebruikt voor de bekende tuintegels, voor gevelplaten e.d..

Even googelen leert dat het gaat om beton met mooi toeslagmateriaal van gebroken gesteente van geschikte kleur. Ook de kleur van het bindmiddel (cement, van nature grijs) kan door middel van kleurstoffen naar behoefte worden aangepast. Direct na het storten van de beton wordt er een middel op het oppervlak gespoten die de verharding van het oppervlak van het beton vertraagt (min of meer desactiveerd dus). Na 12-24 uur wordt het oppervlak met een hogedrukspuit afgespoten, waarbij het toeslagmateriaal in het zicht komt (het cementhuidje wordt eraf gespoten). De kleur van het oppervlak zal dan dus vooral door het gebruikte toeslagmateriaal gesteente worden bepaald. Het zal er netjes en strak uitzien.

Overigens ziet gewoon geveegd beton er ook prima uit (mits licht in de massa gekleurd, dus niet duf grijs). Bij een maison de campagne zou een geveegd en niet al te strak betonoppervlak zelfs wel eens beter kunnen staan, maar dat is een kwestie van smaak. Bij mij is een terrasje zo gemaakt en ik ben er heel tevreden mee. Misschien breng ik er ooit nog eens oude plavuizen op aan.

Maxandr        

avatar#8796
hermangijs
Berichten: 2
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2011-01-30 11:08:55

Beste Max.

Hartelijk dank voor je reaktie. Momenteel wacht ik op een voorstel van de lokale aannemer. Antwoord was verhelderend. Dank daarvoor! Hermangijs