Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Declaration simple nodig ?

Auteur Bericht

avatar#8829
Breton
Berichten: 5
Reacties: 7

#0 Geplaatst: 2011-01-29 09:55:19

Hallo ,

wij hebben een oud huisjgekocht in Bretagne en staan al te popelen om te starten met de werken . We zouden in maart (paasverlof) beginnen , maar ik heb een aantal vraagtekens bij deze werken.

Ik lees op het forum dat een declaration simple gemakkelijk een week of vier kan duren voor goedkeuring , daarom had ik graag geweten of volgende werken mogen uitgevoerd zonder declaration :

-  opnieuw opvoegen van de muren aan de buitengevel

- afbreken van niet-steunmuren

- electriciteit vernieuwen en bijleggen , meter staat in huis maar electriciteit is niet aangesloten ( ik zou tijdelijk werken met stroomgroep).

- sanitair leidingen leggen in de woning.

Tijdens ons verblijf in  maart zouden we dan wel een declaration simple aanvragen hopend dat deze tegen onze volgende afreis in juli goedgekeurd is.

Alvast bedankt voor de hulp.

  

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2011-01-29 10:36:37

Als ik het goed begrijp is het op het voegen van de muren na allemaal werk binnenshuis.

Als je voor het voegen geen steigers buiten op straat hoeft neer te zetten en/of het verkeer tot hinder kan zijn (dat gaat snel in Frankrijk) dan zal het ze een worst wezen wat je doet.

Als binnenshuis het woonbare gedeelte veranderd dan moet dit wel bij de belasting gemeld worden.

Bijvoorbeeld als je van de granch die aan de achterkant van het huis is de muur er uit sloopt en deze ruimte bij de keuken trekt dan wordt het woonbare gedeelte van je huis groter en betaal je dus meer.

Overigens zie ik niet zitten hoe de inspecteur dat van buiten kan zien, maar toch…

Cees.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2011-01-29 10:50:21

Karel (Breton),

ten eerste welkom op dit forum!

Je vraag:

Ik zie het netzo als Cees, is volgens de regels ook zo.

Maar je op de mairie laten zien en uitleggen wat je aan het doen bent kan nooit geen kwaad. Laat duidelijk blijken dat het alleen om het opknappen (aménager) gaat en je de surface habitâble niet vergroot.

Googelen met de termen déclaration préalable etc. levert veel informatie op.

En verder:

als je problemen tegenkomt, stel hier je vraag, maar iedereen is ook dankbaar als je verslag uitbrengt over je ervaringen - positieve, negatieve, verrassingen ...

Christian von Klösterlein

avatar#8829
Breton
Berichten: 5
Reacties: 7

#3 Geplaatst: 2011-01-29 10:54:54

Cees ,

we gaan geen plaatsen aanbouwen ,maar bestaande kleinde plaatsen vergroten door de binnenmuur weg te halen .

als ik het goed begrijp zal er niemand om geven zolang de werken binnen gebeuren .

Ik dacht zo , je weet nooit met een nieuwe gebuur ....

Maar de woning staat niet aan de straat  en is vrijstaand.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2011-01-29 12:57:59

Op de site staat het nodige te lezen over kleine en grote bouwvergunning. Ik heb voor de duidelijkheid nog een tabelletje geplaatst met verschillende voorbeelden. Hier te lezen.

Wim

avatar#8829
Breton
Berichten: 5
Reacties: 7

#5 Geplaatst: 2011-01-29 23:29:41

Dank voor de reacties .

Ik  hou jullie op de hoogte van het verdere verloop van de werken en de aanvraag

Karel - Breton

avatar#8976
marhout
Berichten: 25
Reacties: 76

#6 Geplaatst: 2011-08-14 20:50:19

Is het verplaatsen van een douche van de begane grond naar de 1e verdieping ook vergunningsplichtig? Hiervoor wordt op de 1e verdieping een slaapkamer kleiner gemaakt.

Verder: Uit het artikel van Christian maak ik op dat een zolder bewoonbaar maken geen vergunning behoeft, maar van een schuur wel. Nu hebben wij een inpandige schuur met hooizolders. Voor losse schuren kan ik mij een vergunning wel voorstellen, maar geldt deze ook voor het bewoonbaarmaken van inpandige (zolders) van schuren?

Wim

avatar#4411
MaxAndre
Berichten: 17
Reacties: 106

#7 Geplaatst: 2011-08-14 22:34:44

Ik heb een tijd terug geprobeerd om het bewoonbaar maken van een zolder (maken van slaapkamer en badkamer op die zolder) te regelen met een eenvoudige declaration des travaux. Dat werd geweigerd: er moest een complete permis de construire worden aangevraagd (leges € 300!). De klus werd door de betreffende instantie opgevat als een wijziging van gebruik. Overigens veranderde er ook iets aan de gevel: een kleine ventilatieopening in een kopgeverl werd veranderd in een raam.

Uiteraard moet er ook extra belasting worden betaald (het betreffend invulformulier H1 wordt automatisch toegestuurd door de belastingclub die bericht ontvangt over de bouwvergunning).  

Maxandr   

avatar#8394
Le Renovateur
Berichten: 3
Reacties: 116

#8 Geplaatst: 2011-08-14 22:36:16

Voor het verplaatsen van de douche is geen vergunning nodig. Wel heeft ook een inpandige grange of een inpandige ecurie van oorsprong een agrarische bestemming. Taxe fonciere en taxe d'habitation zijn gebaseerd op een belastingtechnische opname uit het verleden. Eens per zoveel jaar krijgt men een aangifteformulier waarop men het aantal pieces en nadere gegevens ( aantal toiletten , badkamers etc_) moet opgeven waarop dan opnieuw de taxes worden gebaseerd.

Indien men voor het bewoonbaar maken van een grange een declaration prealable indient of een permis de construire aanvraagt ( het aanzien wordt veranderd, er worden ramen ingepolaatst, dakkapellen op gebouwd etc), dan komt na beéindiging van de werken veelal een aan het Hotel des Impots verbonden geometre het pand bekijken en opmeten waarop dan de nieuwe grondslag voor de taxen wotrdt gebaseerd.]

In sommige regios is men hier heel snel mee, in andere kan het soms wel jaren duren voordat men na het beoonbaar maken van de stallen/ granges een verhoging van de taxes voor de kiezen krijgt.

Bram