Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Anti Islam. terecht of niet?

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2011-01-30 10:59:52

In het algemeen heeft religie de mens weinig goeds gebracht. Daar over twijfel ik niet. Ik ben dan ook helemaal niet gelovig, ook niet in een soort persoonlijke versie van god of erg lange termijn bestemming.

Ik heb aan de andere kant niets tegen mensen, die hun godsdienst in stilte belijden. Ik heb niets tegen niet-fundamentele christenen, niets tegen niet-fundamentele moslims....

Ik heb van de week evenwel (een beetje vertraagd) de HP/De Tijd van 3 september 2010 gelezen, waarin een interview met de naar de US gevluchte psychiater Wafa Sultan, de schrijfster van het boek The God who hates. Haar uitspraken liegen er niet om.

Saudie Arabië organiseert en financiert(80 miljard dollar) de islamitische kolonisatie van Europa met het doel de sharia aldaar te vestigen. Er bestaat volgens haar geen gematigde islam.

De Turkse premier Erdogan werd witheet toen westerse media stelden dat zijn AK partij een gematigde islam voorstond:

'islam is islam!' schreeuwde hij de media toe.

Iedere islamitische leider ziet zich als de door God geroepen Kalief. Zelfs Bea schrijft nog steeds 'Koning bij de gratie Gods'.

Deze mening (over het gevaar van de Islam voor Europa)  wordt niet alleen aangehangen door Geert Wilders, maar ook door Lars Hedegaard, de voorzitter van de International Free Press Society, en Mona Abousenna ,Secretary General  of the Avarrous and Enlightenment Association (based in Egypt) en natuurlijk - niet te vergeten - Hirschi Ali.

Op school hebben we leren lachen om Chamberlain, maar gedragen de huidige politici niet overeenkomst?

Gaan we niet onvermijdelijk geknecht worden, als de moslims 10 % van de bevolking gaan uitmaken?

Een zeer recent voorbeeld, Aan de hogeschool van Amsterdam werkt docent die kortgeleden is bekeerd tot de Islam. Niets mis mee zou je zeggen, maar bij zijn bekering behoort de mening, dat hij vrouwen geen hand mag geven. Dat hij dus als er een groepje studenten op hem afkomt hij de jongens een hand geeft, maar de meisjes negeert. Dat hij als stagebegeleider, de HR-manager de hand zal weigeren als het een vrouw is. Ik zou zo'n stagebegeleider niet moeten. Het bestuur van de hogeschool geeft zonder problemen de vrouwenrechten op en laat de man in functie.

Het is mij wel duidelijk, dat het Caliphate nog steeds een catastrofe is voor de Moslims en een bron van kwaad en corruptie. Het volk, komt nu in opstand juist tegen de islamitische verheerlijking van het caliphaat.

Ik zit er wel een beetje mee, het ligt niet in mijn aard om mensen buiten te sluiten of af te wijzen. Maar ik wil zeker geen Chamberlain zijn.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2011-01-30 11:04:05

Best wel interessant, zo'n ontboezeming. Maar waar zit de link met 'Frankrijk'?

Wim

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2011-01-30 11:21:31

En daar hebben we weer zo'n complot-theorie.

Ik kan daar niks mee en zie ook het verband niet met F, of het zou moeten zijn dat de door mij zeer gewaardeerde "laïcité" wellicht kan ingrijpen bij excessen.

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2011-01-30 11:28:16

Ik zie dat verband wel. Frankrijk is een deel van Europa en wordt getoetst door Europa en door de Arabische wereld. Merkel en Sarkozy staan onder binnenlandse druk om zich er niet mee te bemoeien en zeker geen steun te betuigen.

Ik dacht zo dat Frankrijk genoeg raakpunten met het probleem heeft, econimisch als sociaal

En Taciturne. Het gaat mij niet zozeer om de theorie, danwel het bepalen van mijn mentale houding tegennover het probleem, dat zijn de zaken die op ons afkomen. Maar als jij dat niet ziet, wel jouw goed recht. maar ik wil niet in een ziekenhuis komen waar de specialist mij een hand geeft, maar mijn vrouw, de patient,  niet. Dat zal niet lang op zich laten wachten.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2011-01-30 11:38:30

Partijen van brievenbusplassers haken graag aan bij dit soort verhalen.

En daar moet ik dus niets van hebben.

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2011-01-30 11:41:55

Partijen van de Hilton poepers wuiven dit soort verhalen graag met een dikke sigaar in de mond weg :-))

En daar moet ik dus niets van hebben.

Maar... probeer objectief te zijn en het niet in het persoonlijke vlak te trekken. Een kwestie van respect, weet je wel.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2011-01-30 15:41:10

Een mens is een kuddedier, en ieder mens heeft behoefte zich “te scharen aan”.

Dit kan zijn het christelijke of andere geloof, maar ook het niet scharen aan een geloof bind mensen samen net als het scharen achter een politieke gedachte, het marxisme bijvoorbeeld, of een sport, voetbal.

Wat is geloof?

Geloof is de overtuiging hebben dat iets waar is; ik geloof dat het sarkozy is, en geloof dat hij in een citroen rijdt.

Bij definitie betekend dit dus dat je er van overtuigd bent dat het sarkozy is die in een citroen rijdt.

Wij gebruiken het woord geloof maar al te vaak mis, ik geloof dat zijn auto groen is (je weet het niet zeker)

Je zou horen te zeggen “ik denk dat zijn auto groen is”

Geloven is dus het iets meemaken wat per definitie waar is, dus geloof is per definitie waar.

Nu gelooft de een in God, de ander in het secularisme (laïcité), het blijft het scharen achter een geloof, we kunnen niet zonder.

De mens heeft net als elk ander dier de noodzaak zich te scharen achter iets dat definitief is, het is een zekerheid voor het leven.

Een kip komt elke morgen naar dezelfde plek om er te eten, een hond schijt elke dag in hetzelfde tuintje, een kind eet elke morgen cornflakes, het is definitief, een zekerheid.

Geef het kind een dag brood met hagelslag, laat de hond ergens anders uit, ja zelfs de kip zal blijven krabben met zijn poten op zoek naar eten zonder zich druk te maken dat het ook ergens anders kan liggen.

Zekerheid.

Secularisme betekend streven naar verwereldlijking van de cultuur.

Eigenlijk streeft men dus ook ergens na, net als de islam de jood en de christen en de marxist.

Je kunt dus net zo goed als “ik geloof in god” zeggen; ik geloof is secularisme.

De eerste zin van goepie bestrijd ik direct door te zeggen dat juist veel mensen kracht putten uit hun religie, kijk daarvoor naar heilige plaatsen Mekka, Lourdes, Nazareth, waar zelfs werkelijk zieke mensen geheel genezen, al zou een glaasje heilig water uit mijn put hetzelfde kunnen doen als men mij maar geloofde.

Het vervelende is dat door geloof ook vele oorlogen ontstaan, want hoe beroerd het ook zij, diegene die de boeken geschreven hebben en ze vandaag nog steeds citeren, hebben met de warmte van de boodschap slechts één doel, het vernietigen van het tegenovergestelde om hun machtslust te verzadigen.

Net als de laïcité, de katholiek, of de islam en de jood, wat zij geloven is per definitie waar en het tegenovergestelde niet, dus weg ermee.

Er is een ander geloof wat alle geloven bundelt, dat heet bahai, en is wat mij betreft als je dan toch geloven wilt, de beste.

Maar het hebben van geen geloof is een armoede die tot de eenzame dood zal leiden, zoals een kluizenaar vervreemd van de wereld.

Geen zekerheid is het vergif van het bestaan.

Zekerheid is rust.

Cees.

(video)

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#7 Geplaatst: 2011-01-30 19:42:07

Ik weet niet wat ik hier allemaal lees, op dit forum. In dat andere draadje typte ik nog dat ik zo blij was dat religie nu eens geen rol speelde in Tunisië en Egypte, en nu krijgen we dit.

Neen, ik doe hier met Steven niet aan mee.

Peter.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#8 Geplaatst: 2011-01-30 20:26:55

Humphry, er is niks persoonlijks bedoeld. Ik zou niet weten waar je dat uit zou kunnen opmaken tenzij je de gewoonte hebt door een brievenbus te plassen, hetgeen overigens in Frankrijk een probleem zou zijn ;-)

Cees, al die bespiegelingen over religie ken ik al. Nooit Marxist geweest maar "Die Religion ist das Opium des Volkes" gaat voor mij nog steeds op.

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2011-01-30 20:33:43

Mee eens Steven en Peter, vind het ook gene draadje eigenlijk voor hier.

Ik wilde alleen even reageren op Truc en dan ophouden.

Dit soort draadjes liggen tegen het wildersgehalte aan, wil ik me niet aan storen.

Cees. 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#10 Geplaatst: 2011-01-30 20:41:44

Was Truc niet die dit draadje begon.

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2011-01-31 13:44:21

@Taciturne en Cees,

Ik ben niet tegen moslims (of arabes), en daar ging mijn vraag ook helemaal niet over. De discussie is vanaf het begin niet zuiver gevoerd.

Ik ben daarin best teleurgesteld door de mensen hier.

Ik word bedolven onder 'geleerde' teksten, die aandragen dan in Europa, de Islam een georganiseerde bedreiging vormt. Dat heeft op zich niets met Wilders te maken, want hij is en public tegen moslims en meer verborgen tegen de islam.

Ik heb geen antwoord op mijn vraag gekregen en ontmoette hier op mijn hier pad een grote groep struisvogels, maar nauwelijks argumenten.. Struiisvogels, omdat  linksom of rechtsom het gebeuren een grote  invloed op de samenleving.

Je hoort ook stemmen, die zeggen dat de moslims in de komende jaren in grote getalen van hun geloof zullen vallen waardoor de machtsbasis van de islam in Europa verdwijnt. Dat is in Nederland wellicht zo. De PvdA is een moslim partij geworden, maar wel per definitie seculier.

Is dat in Frankrijk ook aan het gebeuren? Ik heb daar helemaal geen zicht op.Dus wat stemmen de arabes hier? Ondanks Geert Wilders, zijn in Nederland de araben tot op het hoogste niveau doorgedrongen. In Frankrijk zie je niet eens een nieuwsomroeper van arabische afkomst. In Nederland is een groot deel van medische en verzorgende staf van arabische afkomst. Mijn ervaring in Frankrijk, toont mij dat het in Frankrijk alleen voor de verzorgende staf  geldt.

Dus mensen even dat zure gereageer weg en gewoon inhoudelijk ingaan op de vragen. Of niet natuurlijk.

En Cees, welkom in de struisvogel kooi, als je blijft volhouden dat dit niets met Frankrijk te maken heeft.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#12 Geplaatst: 2011-01-31 14:28:19

Ik geloof niet dat ik erg opgetogen ben over dit soort standpuntuitwisselingen hier. Hoewel het de babbelrubriek betreft, is dit forum geen podium voor een algemene discussie over het islamvraagstuk. Nu wordt desgevraagd nog gepoogd wat krampachtig een Franse invalshoek in te brengen, maar dat lukt niet erg.

De vraag hoe Frankrijk met de islamisering omgaat is uiteraard wel interessant. Het uitwisselen van meningen hierover kan zinrijk zijn: de opmars van het Front national, het verweer daartegen van Sarkozy, de getto's in de banlieues, het Franse model van de scheiding van kerk en staat, het komende hoofddoekjesverbod enz. enz.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#13 Geplaatst: 2011-01-31 14:37:44

@Wim,

Aaangezien mijn verwachtingen niet hoog gespannen zijn, zeg ik makkelijk: haal het weg. Mijn zegen heb je.

avatar#8622
Truc Machin
Berichten: 37
Reacties: 97

#14 Geplaatst: 2011-01-31 16:59:57

Ik heb niets met dit bericht te maken gehad. Ik zit enkele dagen aux Pays Bas en da's al erg genoeg. Het is hiet NAT en KOUD.

Ik stop weer eens een tijdje met de BAV-site, te veel gezeur.

Truc

PS

Restez Zen avec maître Ben

Truc

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#15 Geplaatst: 2011-01-31 17:23:54

Als ik iemand nog niet zo goed ken maar er 'n zekere vriendschap ontstaat, vraag ik me altijd af : stel dat er morgen 'n Derde Wereldbrand losbarst, zou ik hem/haar dan om 'n schuilplaats durven vragen ?

Meester Ben lijkt me OK.

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#16 Geplaatst: 2011-01-31 18:33:42

Beste goepie, dit zijn onderwerpen die al zo vaak langs zijn gekomen, je wordt er moe van.

En dan ook nog het risico lopen dat ene abou of hoe heet tie ook al weer in het Frans hele lappen met teksten neerplant en ik mij angstvallig onder de tafel verschuil want als ik maar met mijn ogen knipper krijg ik al een lading omdat ik een j ben.

Daarom schreef ik er mijn mening, en verder vind ik de hele draad zinloos.

Waarom ?

Je zegt bijvoorbeeld “In Frankrijk zie je niet eens een nieuwsomroeper van arabische afkomst”.

Nou, ik weet niet naar welke sesamstraatzenders jij kijkt maar ik kom ze wel tegen.

Sterker nog, ik denk dat er hier meer Arabische mensen zichtbaar zijn dan in Nederland.

Zelfs de Franse radio top tien, of hoe het ook heet, heeft een jaar lang een Arabisch nummer op één gehad, of iets lager maar wel populair genoeg om vijftien keer per dag te horen.

In de zakenwereld kom ik genoeg Arabische mensen tegen, en ook op banken.

Wat mij juist opvalt in Frankrijk is dat er veel minder problemen zijn met Arabische mensen, en dat komt in grote mate doordat Frankrijk altijd de moslimlanden als kolonies heeft gehad, en daardoor beter begrijpt wie deze mensen zijn, suggereert men.

Je moet niet, wat veel mensen doen, een banlieu tegen de spiegel van de nederlandse samenleving houden, dat is niet eerlijk.

Nederland kent geen getto’s, en de Bijlmerbuurt is geen banlieu.

Als ik zie, en ook hoor hoeveel problemen er zijn in Nederland, dan denk ik dat wij het hier nog heel goed hebben.

Laat mij dan maar een struisvogel zijn, ik zit in iedergeval gezellig in een kooi met veel hele leuke Arabische vrienden die gewoon zijn.

En de maffe extremisten gaan allemaal een paar grenzen verder, en worden daar professor op een universiteit in Rotterdam of zo.

Een nederlands familielid vroeg me wie die meneer was op een feest, en ik vertelde dat het emir was uit ….

Mijn familie was met stomheid geslagen, en ze hebben het hele weekend trouw hun best gedaan de meneer te ontwijken.

Dat krijg je met dit soort W figuren.

Angst.

Peter, heel vaak leer je elkaar pas goed kennen als de nood het hoogst is.

Ik denk niet na bij wie ik het zou vragen, ik vertrouw erop als ik het moet vragen dat de deur van de juiste open staat.

Cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#17 Geplaatst: 2011-01-31 20:26:46

Meester Ben leek me OK.

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#18 Geplaatst: 2011-02-01 08:04:56

Dokter Steven lijkt me OK.

Als ik me dan brand hoef ik de deur ook niet uit ;-)

Cees.

avatar#4899
banjoiste
Berichten: 9
Reacties: 96

#19 Geplaatst: 2011-02-07 18:25:32

@ Cees: Niet alleen hebben de Fransen ervaring met moslims uit hun voormalige koloniën, kennelijk gaan zij ook anders met de imigranten om dan wij hier in NL. Het valt mij op dat immigranten in andere landen om NL heen bijna zonder uitzondering de taal van hun gastland goed onder de knie hebben. Hier in NL zijn in de jaren '70 beleidsfouten gemaakt die nog steeds niet hersteld zijn. De belangrijkste fouten die gemaakt zijn (en nog steeds worden!) liggen op het terrein van de beheersing van de Nederlandse taal en de aanpassing aan de Nederlandse spelregels. In Nederland zijn wij tè lang uitgegaan van de tijdelijkheid van het verblijf van de toen geheten 'gast'arbeiders. Daarna zijn wel de gezinsherenigingen begonnen, maar helaas zonder het taalonderwijs en de aanpassing van de nieuwkomers grondig aan te pakken. Dáár is het mis gegaan: we zijn foldertjes gaan drukken in tig talen in plaats van tegen de mensen te zeggen: kom gerust hier, maar we spreken hier wèl Nederlands en dat doe je zo'. En: in Nederland zijn vrouwen volwaardige burgeressen en DUS worden ze ook zo behandeld. Wil je hier niet zo leven: bedankt voor je werkinzet, tot ziens en dáár is Schiphol of het treinstation. Dat heeft niet met Wilders te maken: wij doen toch zelf alle moeite om onze vestiging in Frankrijk goed te laten verlopen? Verwachten wij dat de Fransen ons in het Nederlands tegemoet komen of dat zij onze mores begrijpen? Welnee toch? Als ik naar de USA wil emigreren moet ik het Engels machtig zijn en me daar naar de regels voegen, dat is toch niet meer dan normaal? Waarom worden we dan ineens allemaal kwaad als we hetzelfde verwachten van mensen die in Nederland komen wonen? In Nederland wonen = Nederlands leren + de Nederlandse spelregels accepteren en toepassen, zo nee: exit!

En wat betreeft godsdienst: ik ben ook geen Marxist maar wel aanhanger van zijn stelling. De meeste oorlogen hebben een godsdienstige oorsprong, zelfs onze eigen 80-jarige oorlog kwam er uit voort. De oorlogen die níet religieus van oorsprong zijn komen voort uit hebzucht en machtswellust. Voor die laatste twee werd en wordt godsdienst met grote dankbaarheid misbruikt: om de mensen angst aan te jagen en ze onder de duim te houden. Daarom is een strikte scheiding van religie en staat van het grootste belang, evenals de ontmoediging van missiepraktijken van om het even welke godsdienst ook.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#20 Geplaatst: 2011-02-08 20:44:44

@Banjoiste.

Je hebt kunnen constateren, dat 'men' hier weinig begrip heeft voor de aard en de omvan van de problematiek die ik heb aangesneden. De meeste reactie zijn in de geest van Job Cohen, m.a.w. in de geest van de kleinburgerlijke meerderheid.

Ik ben het deels met je eens. Ik ben het niet met je eens, dat in het verschil tussen de Franse en de Nederlandser situatie, de taal bepalend is. Maar meer dat Nederlanders over het algemeen slechts een rudimentair ontwikkeld cultuur gevoel hebben, en ik kan mij ook niet voorstellen dat er iets is waar een allochtone jongere trots op zou kunnen zijn.  Dus Taal kan niet oorzaak zijn.

Mijn eerste wonen in Indonesia was in 1970. Zo kort na de onafhankelijkheid, maar niemand sprak of las Nederlands op een behoorlijk niveau. Ik had het huis van de Nederlandse consul aldaar geleend en het moeilijkse boek in huis waren verzamelde collumns van een Parooverslaggever. In Frans Guyana, waar ik in de jaren 70 en 80 woonde, was alles frans, inclusief de zwarte jeugd op hun mobyletjes en de franse films en vooral veel wijn en natuurlijk de Super U.

Ik wil mij niet druk maken om Wilders of de PVV, Nederlandse politiek is daarvoor te onbelangrijk,  maar ik vraag mij wel af waar eventuele toekomstige risico's liggen voor Europa.

Voor mij is Wilders een Held en zijn de mensen, die hem op alle mogelijke manieren aanvallen de mensen die later zullen worden gewogen en veel te licht zullen worden bevonden. Zowel Frankrijk als Nederland zijn tegen de toetreding van Turkije tot de EU, terwijl ik denk dat dat de redding kan zijn van de Europese cultuur. De tweede keer. Ik ben niet bang voor de Islam, maar ik ben wel bang dat het kasplantje 'Europese cultuur' zo zwak is, dat het bij het minste en geringste het loodje legt. 

By the way, het verschil tussen Frankrijk en Nederland is deel in de tweede generatie al verdwenen: de alloctonen jongeren studeren hoger en beter af dan de Nederlandse autochtone jongeren in Nederland. De allochtone spreken en schrijven de Nederlandse taal bovendien vaak ook nog beter. Daat kan het dus niet aan liggen. Ik weet niet hoe dat in Frankrijk ligt. Ik denk dat Frankrijk het een stuk slechter dioet, en dat is een kwalijk teken.

Zoals zo vaak, ligt het waarschijnlijk niet aan de allochtonen, maar aan de autochtonen. En dat is iets wat Nederland wel met Frankrijk deelt. 

Je sluitzin ondersteun ik van harte.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#21 Geplaatst: 2011-02-08 22:18:49

Ik kwam zelden op mijn forum zulk een onsamenhangend kletsverhaal tegen als hierboven door ene Goepie. Afgezien van het chagrijn dat uit de slecht geformuleerde zinnen met veel tik-, stijl- en spelfouten druipt, klopt er van de 'redenering' bar weinig.

De Franse en de Nederlandse, ja de gehele Europese cultuur, zijn te min, te rudimentair, om weerstand te kunnen bieden aan de zegeningen en cultuurrijkdom van de islam, aldus een poging. De schrijver aanbidt Wilders, de man die de islam voortdurend een achterlijke godsdienst noemt. Hier wringt iets in het helder denken.

Turkije moet toetreden tot Europa om daarmee de Europese cultuur van de ondergang te redden. Welke cultuur? De cultuur van de letterlijke uitvoering van de geboden in de Koran, de cultuur van een rechts- en staatsvorm van de sharia? Volgens ons forumlid wordt het de hoogste tijd dat dergelijke zegeningen over gans Europa neerdalen.

Nederland en Frankrijk worden er bij de haren bijgesleept om nog een link te houden met de aard van dit forum. 'Ik weet niet hoe dat in Frankrijk ligt. Ik denk dat Frankrijk het een stuk slechter doet, en dat is een kwalijk teken,' schrijft Goepie over het opleidingsniveau van de allochtone jongeren. Als je iets niet weet, moet je het niet als argument gebruiken. De problemen in Frankrijk zijn op dit punt volkomen vergelijkbaar met die van o.a. Nederland, Denemarken, Duitsland en Oostenrijk. Elk land kent zijn eigen Le Pen en Wilders die veel stemmen trekken van kiezers die de problemen met de allochtonen politiek opgelost wensen te zien. Ons forumlid voor wie Wilders een 'Held' is, meent dat 'het waarschijnlijk' aan de autochtonen ligt.

Ik kan het niet meer volgen.

Probeer het eens op een ander forum, Goepie

Wim


avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#22 Geplaatst: 2011-02-09 06:27:20

Dank Wim, voor je reinigende woorden.

Peter.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#23 Geplaatst: 2011-02-09 09:52:13

[quote Wim]:

...  slecht geformuleerde zinnen met veel tik-, stijl- en spelfouten ...

[\quote]

Nu begrijp ik waarom ik (met mijn beperkt inzicht in de finesses van de Nederlandse taal) er zo weinig van snapte.

Hopelijk is het nu na de wijze woorden van Wim afgelopen.

Christian von Klösterlein

(allochtoon zowel in NL als in F)

avatar#7601
ludique
Berichten: 1
Reacties: 73

#24 Geplaatst: 2011-02-09 09:54:08

Chapeau meneer Wim, heerlijk zo'n zelfreinigend forum.

Lief

avatar#4899
banjoiste
Berichten: 9
Reacties: 96

#25 Geplaatst: 2011-02-09 11:41:54

@ Wim: de opmerking over allerlei fouten is me uit het hart gegrepen, nog los van de inhoud van het verhaal. Eén van de redenen waarom ik sommige andere kletsclubs niet (meer) bezoek is precies deze reden. Ik krijg van sommige forums/fora (die weet ik even niet precies, mea culpa!) spontaan galbultjes waarvoor ik mijn rugkrabbertje snel moet pakken, werkelijk niet te pruimen. Gelukkig kan de moderator daar iets van zeggen, ik heb op sommige plekken al flink de neiging moeten onderdrukken om kritiek te leveren. Eén ding is zeker: de kaalslag in het onderwijs van drie kabinetten Lubbers, Paars en viermaal JP begint nu zichtbaar te worden in het niet meer beheersen van de eigen taal.

De inhoud: Wilders is niet mijn held, al durft hij wel vingers op zere plekken te leggen. En je kunt de islam een hoge mate van expansionisme toch niet ontzeggen, dat mag duidelijk zijn. Als vrouw zit ik daar ècht niet op te wachten, heb ik me eindelijk ten koste van behoorlijk wat verdriet onder het juk van de RK Kerk vandaan gewerkt, krijg je dit! Ik hoop dat de Fransen vasthouden aan Liberté, Egalité en Fraternité (v/m), dan weet ik wat me te wachten staat als ik ga verkassen.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#26 Geplaatst: 2011-02-09 13:49:47

@Wim,

Ik zal JOUW forum  niet meer in verwarring brengen. Zoals ik al zei: mene, mene tekel upharsin. Vond je het overigens lekker om even je gal te kunnen spuwen?

avatar#4899
banjoiste
Berichten: 9
Reacties: 96

#27 Geplaatst: 2011-02-09 14:20:05

@ nu ineens Onbekend: wat mag dat mene, mene tekel upharsin dan wel betekenen? Het zou toch wel hoffelijk zijn om dat even te verklaren?

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#28 Geplaatst: 2011-02-09 14:54:41

Leze het Oude Testament, of de Talmud, Daniël 5: (ik citeer vanaf vers 24)

" (...) Toen is door Hem de rug van een hand gezonden en dat schrift geschreven.

Dit is het schrift, dat geschreven is: Mene, mene, tekel ufarsin.

Dit is de uitlegging van de woorden: Mene: God heeft uw koningschap geteld en er een einde aan gemaakt;

Tekel: gij zijt in de weegschaal gewogen en te licht bevonden;

Peres: uw koninkrijk is gebroken en aan de Meden en Perzen gegeven.

(...) "

Het lijkt mij - gezien het kapitale "JOUW" - dat onze huidige onbekende Humphry zich vergist in 'n koninkrijkje of twee.

Overigen is het geestig te zien wat er éérst werd getypt en wat er uiteindelijk op het forum verschijnt. Het zegt iets over de zorgvuldigheid van de typist, en het zegt zoveel méér over z'n intenties.

Peter.

avatar#4899
banjoiste
Berichten: 9
Reacties: 96

#29 Geplaatst: 2011-02-09 15:32:25

@ P'homme de la terre: bedankt voor de uitleg, maar wat het met ons te maken heeft, daar ben ik nog niet achter. Ik ben al héél lang geleden gestopt met het lezen van de bijbel.

Hoe kun je overigens zien wat iemand typt en niet publiceert? Dat kan ik (bij mijn beste weten) alleen van mezelf zien. Overigens: soms zie ik, zelfs na zorgvuldig doorlezen vóór op "verzenden" te drukken, nog wel eens iets fouts (taalkundig dan) in een post die ik heb geplaatst. Een correctieknop zou best welkom zijn, denk ik, die heb ik nog niet kunnen ontdekken.

avatar#3688
Silex
Berichten: 73
Reacties: 350

#30 Geplaatst: 2011-02-09 17:09:07

Banjoiste

Als je ben ingelogd zie je links onder naast Top dit edit

Als je hierop klikt kom je opnieuw in de editor.

janv

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#31 Geplaatst: 2011-02-09 17:14:15

Agnes, ik begrijp sommige dingen evenmin. Ik vermoed dat 'Goepie' 'n waarschuwing wilde geven aan Wim, iets als "hoogmoed komt voor de val", of zoiets.

Overigens hoeft u geen praktizerend gelovige te zijn om 'n bijbel of koran te lezen, voor mij zijn het cultuurhistorische encyclopedieën.

Over typen & publiceren en het verschil daartussen : u kunt zich 'abonneren' op 'n draadje ("volg via email", rechtsboven 'n onderwerp). Als u kiest voor "inschrijven", ontvangt u alle volgende bijdragen per mail. Vervolgens stuitert u op de site en dan blijkt er iets anders te staan. Dat kan dus heel goed als de bijdrager zijn bijdrage later heeft bewerkt (met dat "potloodje" linksonder 'n bericht, u kunt slechts uw eigen berichten bewerken).

Peter.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#32 Geplaatst: 2011-02-09 18:35:50

Wellicht is onze "Onbekend" ex-Goepie niet eens toegekomen aan de Bijbel maar blijven hangen in het laatste boekje van Nescio.

Maar natuurlijk hebben wij ongelijk allemaal en hij gelijk.

Dank aan Wim voor zijn ingrijpen, ik had er geen zin meer in!

Steven 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#33 Geplaatst: 2011-02-09 19:20:06

Die  correctieknop bevindt zich naast 'Top" links onder elk bericht. Het ikoontje met het potloodje. Je kunt je bericht terughalen en correcties aanbrengen.

Wim

avatar#4899
banjoiste
Berichten: 9
Reacties: 96

#34 Geplaatst: 2011-02-09 21:28:21

Oeps! Erin getuind! Dacht dat ik het icoontje niet zag, maar zag over het hoofd dat het alleen bij mijn eigen inbreng staat! Sorry voor het ongemak, de correctiefunctie heeft zich al bewezen!