Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

afvoer van afval van een kap

Auteur Bericht

avatar#7517
wilm (46)
Berichten: 8
Reacties: 138

#0 Geplaatst: 2011-01-30 11:59:39

Van een van onze schuren moet de kap worden gesloopt - ca. 120 m2. Spanten en balken zijn door de vorige eigenaren met veel creativiteit bijeen gehouden, maar het eind is in zicht. Hout is pourri, er zijn ook lekkages. 

Ik wil het sloopwerk in eigen beheer doen maar zit met het afval. De afkomende pannen zullen voor een deel kunnen worden verkocht, maar wat te doen met de gebroken pannen en al dat rotte hout. Het is veel te veel om in een paar ritjes met de aanhanger af te voeren naar de dechetterie.   

Wie heeft ervaring hoe dit het beste te organiseren is?

Moet hout en steenachtig worden gescheiden als b.v. containers worden gehuurd?

Zijn er vaste afleveradressen/organisaties (bij de dechetterie heb ik al geïnformeerd maar deze accepteert het niet omdat het te veel is c.q. met een vrachtwagen worden aangevoerd).

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2011-01-30 12:15:59

Hout verbranden, gebroken pannen bewaren om als ondergrond te dienen voor een weggetje, drainage of een betonvloer.

Even oppassen dat er geen asbest bij zit want dan wordt het een ander verhaal.

Steven

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#2 Geplaatst: 2011-01-30 12:47:28

Bonjour Wilm,

Ik sluit me geheel bij Steven aan, met een paar toevoegingen.

In een vergelijkbare situatie heb ik het hout kleingezaagd en ik stook het vrolijk op in mijn houtkachel. Zagen met een oude ketting op je zaag want je komt nog wel eens een spijker tegen. Als je zelf geen houtkachel hebt, je buren misschien wel. Maar je kunt natuurlijk ook een brandstapel maken.

Oude dakpannen zijn hier zeer geliefd als verhardingsmateriaal. Als je er zelf geen bestemming voor hebt ben ik er van overtuigd dat er mensen in je omgeving zijn die dat wel hebben (zoals ik, jammer dat je niet in de buurt zit). Kwestie van laten weten.

Als ik jou was, zou ik een advertentietje maken "gratis aangeboden sloophout en kapotte dakpannen, zelf af te halen". Hier in de buurt hangen dat soort briefjes bij de lokale bouwmarkt, de bakker en de supermarkt. Ook even doorgeven aan die mairie eventueel, in het uiterste geval een berichtje op Leboncoin.fr.

Geen enkele reden om zelf kosten te maken en moeite te doen. Wedden dat je op deze wijze vlot van je afval afkomt?

Salutations, Jos

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#3 Geplaatst: 2011-01-30 18:43:51

Wilm,

ik kan de ervaringen van Jos en Steven alleen maar bevestigen.

1.  Onze gebroken pannen werden graag afgehaald door een boer die ermee een van zijn wegen opgeknapt heeft. Als dank heeft hij met zijn shovel een halve dag lang bouwmateriaal naar de zolderverdieping gelift:

2.  En we mochten op zijn terrein het afvalhout verbranden; de aannemer had de mairie geïnformeerd en een windstille dag afgewacht.

Christian von Klösterlein

avatar#7517
wilm (46)
Berichten: 8
Reacties: 138

#4 Geplaatst: 2011-02-02 11:46:47

Ik had (en heb nog steeds een beetje) twijfel bij het verbranden van deze hoeveelheden. Dat wordt minstens een week lang fik stoken, met huizenhoge vlammen. We zitten hier in de Dordognevallei, dicht bij de bebouwde kom, dus eerst maar even de goede windrichting afwachten.

Maar het is waar, het scheelt ook erg veel georganiseer en kosten.  

Bedankt voor het verminderen van de twijfel. En mocht iemand van jullie enorme rooksignalen zien in de omgeving van Bretenoux, dan weet je meteen waar ik woon ...

Wilm