Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Satelliet TV: Europa beweegt, en de goede kant op

Auteur Bericht

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#0 Geplaatst: 2011-02-04 10:38:35

In het VK was een kroegbazin zo slim om in Griekenland een abonnement af te sluiten voor het bekijken van Brits voetbal. Uiteraard veel goedkoper dan het abonnement bij Sky UK.

De Britse rechter bepaalde dat dit niet mag en een veroordeling volgde. In hoger beroep werd de zaak naar 'Brussel' verwezen.

Gisteren heeft de advocaat-generaal voor Europees recht advies uitgebracht in deze zaak: In de EU geldt vrij verkeer van goederen en diensten, ook voor satelliettelevisie. Het is daarom niet toegestaan om uitzendrechten op te knippen en te differentiëren naar individuele EU landen.

Over drie maanden volgt het definitieve oordeel, maar het is gebruikelijk dat het advies wordt gevolgd.

Dit zou betekenen dat Canaldigitaal legaal abonnementen mag verkopen in Frankrijk en Canalsat in Nederland.

Ik heb nog geen Franse of Nederlandse media gezien met het bericht, wel de BBC en het Duitse Satundkabel .

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2011-02-04 20:56:50

Ik vrees.... dat de "buitenlandse" gebruikers van Canaldigitaal dan ineens meer moeten gaan betalen als de grensbarrière wordt opgeheven.

Gek hè, dat gevoel.

Steven

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#2 Geplaatst: 2011-02-05 15:32:02

Eerlijk gezegd is het maar de vraag of kleine satelliet providers dit overleven.

Momenteel worden de kijkrechten juist wel opgeknipt, met name door "Hollywood".

TF1 heeft dan bijvoorbeeld het alleenrecht in Frankrijk voor CSI New York en daar hoort een prijskaartje bij voor 60 miljoen "potentiele kijkers"

Dat mag dan niet meer, TF1 moet een niet-exclusief recht voor heel Europa kopen, 400 miljoen "potentiele kijkers", net als RTL4, Sky etz. De hele huidige rechten- en kostenstructuur moet dan op de schop.

Daarnaast wordt doorgifte van NL en BE zenders door Canalsat of Sky Duitsland aantrekkelijk, dat kunnen die grote spelers namelijk vrijwel zonder extra kosten. Als de rechten al zijn betaald gaat het alleen nog om transportkosten en die zijn voor grote aanbieders veel lager dan voor Canaldigitaal.

Wellicht is dat de reden dat Canaldigitaal nu zo gul is met gratis ontvangers, duo lnb's en pakket upgrades: Als je weer twee jaar vast zit aan je abonnement kun je niet naar een andere aanbieder.