Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

electra buiten

Auteur Bericht

avatar#6375
hans63
Berichten: 11
Reacties: 93

#0 Geplaatst: 2011-02-05 14:01:19

ik ben bijna zover dat er verlichting/wcd buiten aangelegd gaan worden; in NL met Yvmkas, echter dat zie ik niet bij bricodepot; hoe wordt dat hier gedaan?

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2011-02-05 14:48:06

Hans,

Na het stellen van de vraag éclairage + dans le jardin + pose aan ons aller metgezel in ons internetleven kreeg ik zomaar deze link aangereikt, de derde van boven. Ook op het forum is nog wel wat te vinden. Verlichtingsmateriaal en stopcontacten buiten moeten minimaal IP 24 zijn, spatwaterdicht, of IP 25 wanneer ze op een plek komen waar de tuinsproeier zomers een poging doet de groene kleur van het gras nog een paar dagen langer in stand te houden. Hoogte van de stopcontacten: il est recommandé d'installer les socles de prise de courant à l'extérieur des bâtiments à environ 1 mètre au-dessus du sol. Om te voorkomen dat door een mogelijke aardlekfout buiten, je ook binnen zonder stroom komt te zitten, zou ik een dergelijk buitencircuit beveiligen met een eigen disjoncteur en interrupteur différentiel, of het aanzienlijk duurdere kind van dit stel, de disjoncteur différentiel. Lastig blijft altijd het waterdicht en condensatiebestendig aansluiten van het materiaal.

Rob