Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

telefonie probleem

Auteur Bericht

avatar#4645
aat
Berichten: 13
Reacties: 137

#0 Geplaatst: 2011-02-12 13:05:36

Ik heb telefonie via internet van Orange al twee jaar zonder al te veel problemen. In het begin waren er wat opstart problemen maar na verwijdering van de condensator in de aansluitdoos werkt alles naar behoren. Maar sinds enige tijd heb ik wel een naar verschijnsel en dat is dat ik wel kan bellen maar niet gebeld kan worden. De fout treedt niet constant op maar het komt wel regelmatig voor. Mensen kunnen mij niet bereiken. vanaf hun zijde gezien werkt alles normaal. Dus na een aantal keren overgaan  gaat de voicemail aan en kunnen ze die gewoon inspreken maar bij mij gebeurt er met de telefoon niets. Hij gaat niet rinkelen en er verschijnt ook niet in beeld dat de voicemail is ingesproken. Ik krijg alleen via email een bericht dat ik nieuwe voicemail berichten heb.

Allereerst denk je natuurlijk dat het aan de telefoon ligt maar nee... die werkt normaal als we hem op een ander lijn aansluiten. Dan denk je dat het aan de verbinding met de livebox ligt maar nee... de testfaciliteit via de livebox werkt normaal. Dan zou het aan de firmware van de livebox kunnen liggen maar nee... die blijkt up-to-date te zijn.

Soms na het resetten van de livebox gaat het weer goed maar soms helpt resetten niets. De verbinding met internet heeft geen probemen dus ik denk dat de livbox verder goed is.

Dan blijft over de apparatuur van FT/Orange. Dus Orange gebeld maar die zeggen dat alles goed is. Eens even gekeken op internet in verschillende forums. Daar kom ik hetzelfde probleem wel vaker tegen maar ik vind geen oplossing. Blijkbaar vindt niemand het nodig om de goede afloop te melden.

Ook een vriend van mij (in 71) heeft hetzelfde geintje aan de hand gehad. Maar met een andere provider (SFR) en ander hardware (welk modem weet ik niet maar i.e.g. geen livebox).

Wie heeft een idee (Thomas soms?)

Aat

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2011-02-12 13:21:11

Exact hetzelfde probleem bij een plaatsgenoot. Volgens Orange is alles OK. Modem wisselen helpt niet. Uiteindelijk heeft hij weer eens laten bellen door neef en die heeft met behulpzame Marrokaanse Orange helpdesk een en ander aan instellingen (lokaal? / server?) veranderd en voila! Weer gewoon bereikbaar. Helaas weten ze me niet te vertellen wat er gedaan is, laat staan wat het probleem was. Dit is alles wat ik weet. Dus het is waarschijnlijk oplosbaar, maar met behulp van een begaafde helpdeskmedewerker... bon courage...

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#2 Geplaatst: 2011-02-12 13:24:34

Hallo Aat,

Welk model Livebox heb je (zie hier om hem te herkennen) ?

> Blijkbaar vindt niemand het nodig om de goede afloop te melden

Dat klinkt me bekend in de oren : slechts ongeveer 10% van de mensen neemt de moeite om terug te komen en te zeggen dat het probleem opgelost is, zelfs als dat is dankzij het antwoord van een andere forumdeelnemer. Schijnt menseigen te zijn ;-).

avatar#4645
aat
Berichten: 13
Reacties: 137

#3 Geplaatst: 2011-02-12 13:31:52

Thomas,

Het gaat om een livebox mini 95C1

Aat

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#4 Geplaatst: 2011-02-12 13:39:52

Aat, Thover,

Wat me te binnenschiet is een probleem over een nu en dan geheel wegvallende internet verbinding, waarvoor klaarblijkelijk in sommige gevallen door het afvinken van een optie in de configuratie van je Livebox een uiterst simpele oplossing bestaat. Nog geen feedback van de vragensteller of het geholpen heeft (was pas eergisteren), maar wie weet zou er in die richting ergens een oplossing gevonden kunnen worden. Ik ga vanavond nog wel even zoeken op internet. Is er ook een firmware versie bekend? Of heeft er een centraal geregelde update (MAJ, mise à jour automatique) van die firmware plaatsgevonden? Dat soort verbeteringen wil soms wel eens een door de makers onbedoeld neveneffect hebben. Als bezitter van een onwrikbaar analoog modem weet ik niet of er door Orange (en andere providers) dit soort "adsl" updates op afstand worden uitgevoerd. Soms helpt het door een vorige firmware versie zelf weer te herinstalleren, alleen geen stroomstoring krijgen tijdens dit redate proces, dan ben je verder van huis. Modem geheel onbruikbaar.

Rob van der Meulen

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#5 Geplaatst: 2011-02-12 13:50:06

Bij mijn bron was internet altijd OK, uitbellen altijd OK, maar gebeld worden ging niet, dwz, de telefoon ging niet over bij de gebelde en dan dus doorschakeling naar voicemail. En nee, dat lag niet aan de aangesloten telefoon. En ja, we hebben het hier over triple-play abbo van Orange.

avatar#4645
aat
Berichten: 13
Reacties: 137

#6 Geplaatst: 2011-02-12 14:00:52

Robert,

Het is een Livebox 2 mini van het fabrikaat Sagem

Firmware versie is sip-fr-7.2.9.8

er wordt ook nog een firmware FT genoemd en dat is: V7.2-sip-fr

Aat

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#7 Geplaatst: 2011-02-12 14:17:08

Hallo Aat,

Aangezien je een Livebox Mini hebt, zou ik aanraden om te beginnen je Livebox om te ruilen voor een Livebox 2.

Als je je Livebox huurt is dit gratis. Hier staat beschreven hoe dat in zijn werk gaat: ofwel rechtstreeks in de winkel of door te bellen naar het gratis nummer 1014 en hem vervolgens op te halen in de winkel of in een point relais als dat dichterbij is.

Groeten,

Thomas

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#8 Geplaatst: 2011-02-12 18:03:28

Aat,

  Nog een idee, ik hou van eenvoudige oplossingen: zou het kunnen zijn dat er ergens in de instellingen voor je messagerie een bitje is omgevallen, en je daarmee een secretaresse hebt die ieder rechtstreeks binnenkomend telefoongesprek voor de baas 24 uur per dag afschermt? Dit is wat Orange over dit onderdeel van de instellingen, dans la plage horaires, te vertellen heeft. Of de messagerie tijdelijk uitschakelen, en kijken wat er dan gebeurt. Dit is het configuratie menu voor de Livebox mini 1.2. Met wel vaker problemen na de laatste firmware update 7.2.9.8. In maart van het vorige jaar besloot iemand de discussie op het Orange Forum daarover al met hetzelfde advies dat Thover hierboven geeft: "......a raison, essayes de négocier une livebox 2, elles sont d'une stabilité remarquable. Je crois qu'on peut en obtenir une en échange moyennant la modique somme de 19€, mais ça vaut le coup". En nu zouden daar geen kosten meer aan verbonden zijn.

Rob

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2011-02-12 18:15:55

Het omwisselen van een oude, gehuurde Livebox naar een Livebox2 kan ook online.

Zie hier.....

http://maboutique-internet.orange.fr/residentiel/equipements/Livebox.aspx?idnode=70

Heb net de SMS melding gekregen dat de mijne bij het Point Relais Coli klaar ligt, tegen inlevering van de oude met alle kabels en voeding uiteraard.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#10 Geplaatst: 2011-02-13 11:18:50

Vooropgesteld : ik zal blij zijn wanneer ik hier mijn 56 K modem zou kunnen inruilen voor een Livebox 2 van Orange (en liever niet van een andere Franse provider). Toch dwaal ik even af naar de wereldmarkt. Zou iemand een langzamerhand ouderwetse simpele adsl verbinding hebben, waarbij het laagfrequente analoge telefoonsignaal (POTS) en het hoogfrequente digitale adsl signaal hand in hand via twee koperdraadjes bij je over de drempel stappen, dan zou ik desgevraagd adviseren een modem/router te nemen van één van de wereldwijd verkrijgbare merken als Netgear, D-Link, Linksys, Zyxel, Cisco en diverse anderen. De eigen triple play modems van de Franse providers hebben zo is mijn indruk stevig geïntegreerde voip oplosingen voor het telefoonverkeer aan boord. Inclusief de aantrekkelijke prijzen voor nationaal en ook internationaal bellen. Dat maakt het gebruik van hardware alternatieven waarschijnlijk technisch wat lastiger, en financieel minder aantrekkelijk. Skype en aanverwanten laat ik even buiten beschouwing.

De discussies op internet overziende, de voor onweer zeer gevoelige eerste versie van de Livebox, de kwaliteitsverschillen tussen de Inventel en Sagem varianten, te wensen overlatende stabiliteit, dan krijg ik de indruk dat alle Franse providers het model van gedwongen winkelnering - en een lichte vorm van Frans protectionisme - hebben gecombineerd met het gebruik van de Franse internautes als niet geheel vrijwillge beta testers van niet altijd volledig marktrijpe producten. Zou Orange zich dat in het bijzonder moeten aantrekken? Nee, zeker niet, want het is symptomatisch voor de hele ict bedrijfstak. Ik heb hier nog artikelen liggen van de computer journalist Jerry Pournelle uit het Amerikaanse computerblad Byte waarin hij verslag doet over nachten en weekenden desperaat geworstel met een nieuw Micosoft product. En maandagochtend woedend één van de CEOs van MS opbelt, en vraagt of ze wel goed bij hun verstand zijn. Het liefst had hij de US Airforce richting Redmond (hoofdkwartier Microsoft) gestuurd om één en ander nog wat nadrukkelijker onder de aandacht te brengen. Zijn uit het leven gegrepen verslagen en ontboezemingen waren niet echt populair bij de corporate managers, des te meer bij de consument die opgelucht kon ademhalen: het ligt toch niet aan mij, ik twijfelde ten onrechte aan mijn eigen verstandelijke vermogens. De autoindustrie was allang ter ziele gegaan bij zoveel storingsgevoeligheid merkte iemand hier op het forum al een keer op. 

Rob van der Meulen

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#11 Geplaatst: 2011-02-13 14:31:38

Ik begrijp al niet waarom men in Frankrijk nog steeds accepteert dat je EXTRA en MOET betalen om de bestelde dienst te kúnnen afnemen via een door de provider dichtgetimmerd modem terwijl het in de rest van Europa (in ieder geval NL, DE en UK) gebruikelijk is dat je GRATIS een modem in eigendom krijgt wat je MAG gebruiken. Gaat ie stuk, dan is de provider meestal genegen om snel een nieuw modem te sturen, service van de zaak. Wil je liever toch een ander modem gebruiken, ook geen punt, zelfs voor VOIP of IPTV van de provider.

De EDF schrijft toch ook niet voor welk merk wasmachine ik bij hen moet huren om optimaal van de levering van electriciteit te kunnen genieten? En als ik bel omdat er geen stroom is, dan vragen ze toch ook niet of dat vreemde merk wasmachine wel een voorwasprogramma heeft?

Overigens ben ik zelf erg gecharmeerd van Fritz!box van het Duitse AVM die naar mijn mening op dit moment beter materiaal levert dan de andere grote merken.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#12 Geplaatst: 2011-02-13 15:00:55

@ Jako

Mee eens dat het hier specifiek Frans timmermanswerk betreft. En het product van onze oosterburen: kopers doen er verstandig aan zo'n Fritz!Box in Nederland aan te schaffen, of in ieder geval niet de Duitse versie, omdat daar vanwege de nog steeds veel voorkomende ISDN aansluitingen het Annex-B adsl protocol gebruikt wordt, en niet Annex-A zoals in de meeste andere landen. Maar ik meen me te herinneren dat jij dat in een andere discussie ook al een keer onder de aandacht van de lezers hebt gebracht.

Rob

avatar#4645
aat
Berichten: 13
Reacties: 137

#13 Geplaatst: 2011-02-13 17:27:20

De eerste terugkoppeling.

Het idee van Rob om de voicemail functie uit te schakelen heeft niet geholpen. Ik had hem gisteravond uitgezet en toen werkte het allemaal. Vanmorgen kon ik met mijn mobieltje ook nog de vaste telefoon laten rinkelen maar helaas 'smiddags nogmaals geprobeerd en toen was er geen reactie in mijn vaste telefoon te bespeuren. Dus deze truc werkt niet. Ik ga Thomas oplosing maar proberen om de livebox mini om te wisselen voor een livebox 2. Maar de dichtsbijzijnde Orange winkel is in Nevers en dat is wel 60km bij ons vandaan. Dus ik moet even kijken of ik ook niet wat nodig heb van Brico depot o.i.d. om de rit wat nuttiger te besteden dan alleen maar naar de Orange winkel.

Aat

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#14 Geplaatst: 2011-02-13 17:41:21

Volgens mij is er een point relais in Cercy-la-Tour ... minder ver!

avatar#4645
aat
Berichten: 13
Reacties: 137

#15 Geplaatst: 2011-02-13 17:59:28

Thomas,

De site van Orange rept niet van Cercy la Tour maar wel van Bourbon-Lancy en dat is voor ons een kleine 20km dus dat scheelt in ieder geval een heel eind tuffen.

Ik heb hem besteld en donderdag zou hij klaar liggen. Dan meld ik me wel weer met de uitkomst.

Aat

avatar#6647
Oetel
Berichten: 0
Reacties: 22

#16 Geplaatst: 2011-02-14 08:30:37

wij hebben na het overzetten van een abbo hetzelfde probleem gehad wel bellen en internet maar niet gebeld kunnen worden, bellers meteen naar de voicemail.

we hebben gebeld met Orange en na weet ik hoeveel verschilleende manieren om te resetten belde de volgende dag een technische man terug die het probleem weliswaar begreep maar het ook niet op kon lossen.

zijn boodschap was dat een collega er naar ging kijken en het binnen 2 a 3 dagen opgelost moest zijn, na 2 dagen werkte alles weer en werkt nog steeds naar volle tevredenheid, zal nu zo'n 3/4 jaar geleden zijn.

Het probleem zat dus volledig aan de kant van Orange had niets met mijn livebox of apparatuur te maken.

(het bellen naar en van orange moest wel met een franse mobiel gebeuren aangezien naar een nederlandse mobiel bellen voor hun niet mogelijk is)

suc6

Adrie

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#17 Geplaatst: 2011-02-15 17:15:13

Inmiddels heb ik een eerste reactie gelezen van iemand die haar Livebox mini heeft laten vervangen door een Livebox 2. Gisterochtend gebeld met Orange, vandaag al kwam er een technicus langs. Dat zie ik Nederlandse providers nog niet zo snel verbeteren, deze pijlsnelle reactietijd. Zij had dezelfde soort problemen als Aat, plus hinderlijk ad-random bel geklingel, meestal 's nachts. Waar veel meer internautes over geklaagd hebben de afgelopen anderhalf jaar. De enkele beltoon geeft zo te lezen aan dat er een reset heeft plaatsgevonden. Waarschijnlijk na een handmatige reset of een centraal gestuurde reset die vanuit het netwerk nodig is. Of na een firmware-update (MAJ). Zij was er nog niet achter of dat hinderlijke gedrag ook via de instellingen afgeleerd zou kunnen worden. Telefoontjes 's nachts zijn immers meestal geen brengers van vreugdevolle berichten, en een ongestoorde nachtrust is ook wat waard. Ik heb tot nu toe mijn adsl-modems (Netgear, Zyxel, D-link) nog nooit kunnen betrappen op dit soort aandacht vragerij. Of ze wachten er mee tot ik even het huis uit ben. Ik heb de Livebox 2 documentatie er nog niet op na gelezen, maar wanneer iemand hier een oplossing voor zou weten, de fine-tuning, dan zou dat mooi zijn. Maar misschien is er niets aan de hand realiseer ik me nu: eerst maar eens de eerste nachten cohabitation tussen eigenaresse en haar nieuwe Livebox 2 afwachten. Misschien moeten ze nog een beetje aan elkaar wennen.

Rob van der Meulen

avatar#4645
aat
Berichten: 13
Reacties: 137

#18 Geplaatst: 2011-02-17 17:41:54

De tweede terugkoppeling

Ik heb de livebox 2 gehaald, geplaatst en geïnstalleerd en het werkte allemaal. Even getest met mijn mobiel of ik nu ook gebeld kan worden, en.... ja het werkt!!! Nu maar afwachten of dat ook zo blijft. Ik houd u op de hoogte.

Aat

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#19 Geplaatst: 2011-02-17 22:23:27

Bonsoir Aat,

Bedankt voor het terugmelden hier van het vervolg van het hier aangekaarte probleem.

Ik hoop dat het hiermee definitief opgelost is! Laat het zeker nog even weten over een paar dagen ofzo!

Groeten,

Thomas

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#20 Geplaatst: 2011-02-17 23:09:52

Ook ik heb sinds enige dagen de Livebox 2 in huis ter vervanging van een oude Inventel livebox. Het lijkt allemaal veel stabieler op één ding na. Mijn kleine huistelefooncentrale doet het helemaal niet op de Telefoon via Internet van de Livebox. FT blijft roepen via een lieve juffrouw dat het nummer dat ik heb gebeld 'pas attribué' is en dergelijke.

Heel vervelend. Heb al contact met de leverancier van die tel. centrale, Tiptel, en volgens hen moet ie het gewoon doen. Ik vermoed dat het een probleem is van het protocol van kiezen van de centrale versus de timing van de Livebox VOIP. Een gewone DECT telefoon doet het wel goed en de centrale doet het ook goed op de normale FT telefoonlijn. Analoog via VOIP is dus niet hetzelfde als analoog klassiek.

Thomas nog een idee? Compatibiliteit als argument lijkt me inmiddels een beetje overjarig. Immers, moderne toontelefoons zijn bruikbare toontelefoons, toch? En mijn centrale geeft gewoon toonkiezen  volgens de juiste norm af.

H323 VOIP protocol versus SIP wellicht?

Ik ben benieuwd, want een centrale van rond de € 300 aan de kant moeten zetten is niet echt leuk.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#21 Geplaatst: 2011-02-18 00:26:54

Hoewel het fax signaal en het voice signaal allebei gebruikmaken van de beperkte bandbreedte die in het het oeroude POTS ter beschikking stond en staat, betekent dat nog niet dat anno heden in de digitale omgeving dat automatisch betekent dat waar het geluid van de menselijkse stem getransporteerd kan worden, er dus ook een ongeschonden overdracht van het fax signaal kan plaatsvinden. Meestal lukt dat namelijk niet, omdat de voip technologie geoptimaliseerd is voor spraak. De analoog/digitaal conversie en vice versa levert voor het menselijk gehoor geen problemen op, maar een zendende en luisterende fax verstaan elkaar niet meer. Er zijn in de loop der tijd diverse pogingen gedaan om het toch nog te laten lukken. Hier wordt een tipje van de sluier opgelicht, maar er is inmiddels al zeer veel over geschreven en verzonnen. Soms werkt het, soms niet. Of steekt het oude verschil tussen DTMF en FSK hier weer de kop op? Ik was die oude basiswijsheid al weer helemaal vergeten, totdat de Mereltjes me daar twee jaar geleden in een topic over dect telefoons weer eens aan herinnerden. Misschien dat er hetzij in de instellingen van Tiptel, hetzij in de instellingen voor de Livebox 2 nog ergens een schakelaartje, resp. een optie voor te vinden is.

Rob van der Meulen


avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#22 Geplaatst: 2011-02-18 11:24:12

Ik denk dat ik de oplossing voor mijn probleem heb gevonden. De Livebox 2 (en ik denk idem de oude Sagem Livebox en in mindere mate de oude Inventel Livebox) willen de informatie van het te draaien nummer snel hebben. Sneller dan mijn telefoons het via mijn Tiptel centrale afgaven.

Hedenochtend verder gaan testen en eerst eens een oude pulstelefoon geprobeerd. Vreemd maar die deed het. Ik dus nog steeds denken dat het een timing probleem is maar dan dat mijn toontelefoons te snel kozen.

Dus eens lezen in de handleidingen van mijn toon telefoons (Siemens Giga) hoe je die op puls (IDK) i.p.v. toon(TDK) kiezen kan zetten.

En....wat lees ik drie regels verder. Dat je, als je je set achter een huiscentrale gebruikt het kan zijn, dat je de timing instelling in relatie tot het verkrijgen van de buitenlijn moet wijzigen. Die staat standaard op stand 2= 3 seconden wachten alvorens de nummertonen af te geven. Ik dus op stand 3=7 seconden wchten gezet. Zelfde probleem ('le numéro que vous avez composé n'est pas en service pour le moment'). Tja, je gelooft het niet maar dan maar eens stand 1=1 seconde wachten met het starten van het toonkiezen door de set. E ja hoor, het werkt.

De Internettelefoon via de Livebox2 wil dus hééél snel van je weten wat je wil.

Heel apart.

Thomas, een verklaring van een technicus te krijgen? Ben wel erg benieuwd.

Enne.....heel apart dat een pulstelefoon (via die centrale) het ook doet via de Livebox VOIP. Eigenlijk wel heel goed, denk ik.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#23 Geplaatst: 2011-02-18 11:27:41

Afgezien van het faxprobleem zou de analoge telefoonaansluiting van de Livebox eigenlijk net zo moeten reageren als het POTS van FT.

Dat de DTF tonen niet of niet goed worden herkent is niet zo waarschijnlijk. De melding dat het nummer niet bestaat komt waarschijnlijk omdat een deel van het gekozen nummer nooit de Livebox heeft bereikt, wellicht omdat de centrale niet wacht op de kiestoon van de Livebox. Probeer eens een pauze te zetten vóór het te kiezen nummer en kijk ook eens naar het gekozen land in de setup van de centrale (ga ik er even van uit dat dat kan) wellicht gaat er iets mis met het herkennen van de kiestoon door een verkeerde landkeuze.

te laat, maar ik was warm ;-)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#24 Geplaatst: 2011-02-18 11:39:31

Zie mijn eerdere bijdrage Jako. Jouw denkrichting was ook de mijne. Het is precies andersom dus.

Overigens, nog eens doordenkend zou het best kunnen zijn, dat de tijd in absolute zin er niet zoveel toe doet, maar dat het een kwestie is van op het juiste moment 'in te breken' in de uitwisseling tussen de Livebox en de centrale. En als je dat maar snel genoeg doet, dan krijgen die twee  niet de tijd om er een rommeltje van te maken. Wel intrigerend.

Maar wie weet het nu echt waarom het gaat zoals het gaat.

Heel nieuwsgierig.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#25 Geplaatst: 2011-02-18 19:59:12

Zie mijn aanvulling hiervoor.

Wie weet het?

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#26 Geplaatst: 2011-02-18 20:57:54

Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat ik afgelopen maandag en dinsdag klappers vol oude documentatie en aantekeningen bij het oud papier heb gebracht, wel geruime tijd doorgebladerd. En daar zaten uit mijn analoge modem tijd nog pagina's geworstel in over het vinden van de juiste initialization strings voor modems. De voor sommigen misschien nog bekende AT commando's. En uit een eerdere periode vergelijkbare problemen met het seriële RS 232 protocol voor data overdracht. De reacties van Waterman en Jako lezend doet dit fax probleem me daar aan denken. Wanneer daar ergens, in het handshake gebeuren tussen beide partijen wat uit de pas loopt, dan kan spieken in het T30 fax protocol handling misschien nog ergens een oplossing aanreiken.

Rob

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#27 Geplaatst: 2011-02-18 22:34:26

Hallo,

De FXS uitgang van een Livebox is niet gelijk aan een POTS (RTC !! ;-) aansluiting op het France Télécom netwerk en dat om verschillende redenen. De precieze details ken ik niet (meer).

Dat is dan ook de reden dat geen garantie wordt afgegeven op de goede werking van apparaten als een fax, een alarminstallatie en dergelijke.

Daarnaast heeft jako gelijk dat er ook verschillen zijn van land tot land. waterman, heeft u de telefooncentrale in Frankrijk gekocht en is deze bedoeld voor de Franse markt (dat zou normaal gesproken op het product, op de verpakking en/of in de handleiding moeten staan). Zoniet dan zou ik niet verder zoeken en dan denk ik dat u geluk heeft als u een manier heeft gevonden waarop deze werkt!

Als iemand er echt in wil duiken zijn de spécifications techniques des interfaces (STI) du réseau wellicht interessant (ik weet niet of alle informatie hierin terug te vinden is).

Groeten,

Thomas

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#28 Geplaatst: 2011-02-18 22:49:50

Dank Thomas voor de reactie.

Ik zal me eens op die specs storten in een verloren ogenblik. Wie weet vind ik de reden en zal mjijn nieuwsgierigheid worden bevredigd.

De telefooncentrale-box is voor Frankrijk geschikt en ook op Frankrijk ingesteld. Contact met de importeur/Franse agent gaf bij hen dan ook verbazing dat ie 't niet zou doen. Heb van hen nog geen reactie op mijn oplossing. Het is een Duits ontwerp, dus het zou best kunnen zijn, dat niet alle Franse normen correct zijn geimplementeerd. Ik hoop dat men met mijn bevindingen iets doet.

Als ik meer weet kom ik terug op deze draad.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#29 Geplaatst: 2011-02-19 10:46:12

Nog een nagekomen bericht. Ik hou even vast aan de teneur van mijn eerste opmerking. De ouderwetse spraakverbinding is realtime zoals dat heet. Slechts 3 kHz bandbreedte, maar je zou realtime kunnen opvatten als een zeer hoge sampling rate van het signaal dat voorbijkomt. Ga je signalen digitaliseren dan neem je nu en dan een steekproefje, een sample. Leg een lineaal van een meter neer, de horizontale tijdas, en dan kun je om de millimeter, om de centimeter of om de decimeter de hoogte van het voorbijkomende signaal meten, de vertikale as van de grafiek. En daar een bepaalde digitale waarde aan toekennen. Je hebt dan een serie momentopnames, maar daartussen heb je geen feitelijke meetgegevens. Naderhand kun je die gemeten waardes door een digitaal/analoog decoder en filter sturen, en krijg je een benadering van je oorspronkelijke analoge signaal. Wat er in het gebied tussen de steekproeven gebeurt meet je dus niet, en met behulp van hardware en software probeer je daar achteraf, bij het decoderen, een slag naar te slaan. Dan komen we ook op het terrein van de codecs. Software die je nodig hebt om dat allemaal mogelijk te maken. Voor spraak worden, hoe kan het ook anders, voice codecs gebruikt, met daarin meestal een techniek die linear prediction heet. De menselijke spraak is immers enigszins voorspelbaar, en daar houden slimme wiskundigen dan rekening mee. Vergelijk het maar met het omzetten van audio bestanden van het WAV formaat naar MP3: je bereikt daar een compressie verhouding mee van tien of wel vijftien maal. Je gooit dus minimaal 90% van het oorspronkelijke signaal weg. Het (ongeoefende) menselijke oor hoort tegenwoordig het verschil al niet meer tussen origineel en digitaal uitgekleed geluid, maar laat een fax zich altijd zo gemakkelijk om de tuin leiden?

Het faxsignaal loopt dus zowel het risico door de gebruikte sampling techniek niet volledig te worden gemeten, als door voice optimalisatie verder het bos in te worden gestuurd. Er zijn aan de hardwarekant en de softwarekant, de codecs, honderden kleinere en grotere verschillen in de toegepaste technieken. Fabrikanten brengen met de regelmaat van de klok nieuwe chipsets uit voor dit doel. Waarbij ze met minder toch meer willen doen. Bijvoorbeeld een lagere bitrate, en misschien schuilt daarin wel een antwoord op je fax problemen met de nieuwste Livebox generatie. Te vergelijken met de evolutie in de speech coding standaarden die voor mobiele telefonie worden gebruikt: van FR naar EFR, en verder door naar AMR: Adaptive Multi Rate, waarbij een hogere geluidskwaliteit bereikt wordt bij een lagere bitrate. Wanneer je geluk hebt dan krijg je een fax aan de praat over een voip internet verbinding, maar meestal levert het problemen op. Het is dus geen specifiek Orange probleem. Op Voip-Info en vele andere websites, bijvoorbeeld die van de producent Analog Devices, is hier veel achtergrondinformatie over te vinden.

Advies: wanneer je nog een klassieke telefoonaansluiting hebt liggen, laat dat abonnement dan nog een maand langer doorlopen, en zet niet meteen alle kaarten op triple-play. Wanneer het door een toevallige combinatie van hardware- en software lukt via voip je fax berichten de deur uit te krijgen, en te ontvangen, des te beter. Maar wanneer je bijvoorbeeld voor zakelijke doeleinden beslist van een echte handtekening voorziene documenten de deur uit moet doen, dan zit er niets anders op dan die ouderwetse klassieke telefoonlijn aan te houden wanneer het niet via voip lukt. Heeft nog als voordeel (artsen) dat mocht het zo nu en dan wispelturige internet je communicatie met de buitenwereld verstoren, je altijd nog over de gewone lijn kunt bellen, of faxen, of met een analoog modem het internet op. Een analoge reddingboot voor digitaal zwaar weer.

Rob van der Meulen

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#30 Geplaatst: 2011-02-20 15:58:06

Nog even helemaal terug naar het begin, de problemen met de Livebox mini, ook wel de Livebox 1.2 genoemd. Op een ander forum wordt gemeld dat het probleem met het zo nu en dan spontaan bellen zonder dat er iets aan de hand is met de entree van de Livebox 2 geheel verdwenen is. Ook soortgelijke problemen als waar Aat melding van maakte zijn opgelost. Dus voor wie de mini nog heeft staan is de boodschap duidelijk: omruilen. Vermits, zouden onze Vlaamse zuider- dan wel noorderburen zeggen, Aat ook tevreden is.

Rob van der Meulen

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#31 Geplaatst: 2011-02-22 18:54:09

7 dagen gelden installeerde ik de Livebox 2 ter vervanging van de oude Inventel box.

En 7 dagen lang is mijn ADSL verbinding in de lucht gebleven. Nog nooit meegemaakt.

We wachten af, want heel soms, vooral rond 9 uur in de ochtend, zie ik vaak dat er weliswaar ADSL verbinding is, maar ben ik op het niveau van mijn internetverbinding een minuut of twee even zonder. Curieus.

avatar#4645
aat
Berichten: 13
Reacties: 137

#32 Geplaatst: 2011-02-22 19:06:16

Laatste terugkoppeling:

Alles werkt nu 5 dagen zonder storing dus het omwisselen van de livebox mini voor een livebox 2 is een gouden greep geweest van Thomas.

Aat

avatar#9246
Remy_en_France
Berichten: 1
Reacties: 11

#33 Geplaatst: 2011-09-06 22:22:01

Ik heb een Fritz!Box 7390 gekocht ter vervanging van mijn LiveBox. Iemand hier ervaring mee?

René 

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#34 Geplaatst: 2011-09-06 23:04:24

Geen idee, Aat, hoe dat zou kunnen komen. Eigenaardig probleem

@ René

Ik ben benieuwd naar je ervaringen met de Fritz!box, met name naar het functioneren van de telefoon via de box.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#35 Geplaatst: 2011-09-06 23:15:41

Let misschien even op de modeminstellingen in de setup van de Fritz!Box. Dit zijn de instellingen voor Orange die in negen van de tien gevallen werken. De voip en televisie mogelijkheden als onderdeel van de triple-play abonnementen zijn zover mij bijstaat hardware/provider gebonden. Wanneer je alleen internet binnen wilt krijgen is er niets mis met een non-Livebox modem/router.

Rob

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#36 Geplaatst: 2011-09-07 10:59:44

Ik gebruik momenteel een Fritz!box 7170, een voorloper. Ik ben erg te spreken over dit Duitse vernuft.

Als je maar een Annex-A model hebt gekocht mag het geen enkel probleem zijn om de ADSL verbinding aan de praat te krijgen. Ook voip met pots-backup werkt prima en drukt de belkosten aanzienlijk. Zowel voor de bellers (Nederlands nummer) als om te bellen (Frans nummer)

Sinds kort 'doet' mijn satellietontvanger ook IP-TV (uitzendinggemist via je satellietontvanger, cool;-)) en die data wordt keurig door de Fritz!box als IPTV herkend en krijgt voorrang.

Mochten de automatische ATM settings niet werken, gebruik dan:

VPI: 8

VCI:35

Encapsulation: PPPoE

Orange heeft de neiging om tenminste 1 keer per week een nieuw IP adres uit te delen, liefst midden op de dag en tijdens een telefoongesprek. Je kunt dit voorkomen met de optie "Delay disconnection by provider to the period between"

en daar een nachtelijk uur te kiezen.


avatar#9246
Remy_en_France
Berichten: 1
Reacties: 11

#37 Geplaatst: 2011-09-07 18:48:48

Ko: ik laat weten hoe dit gaat.

Rob en Jako. Bedankt. Ga er van het weekend eens mee stoeien.

Jullie horen!

René 

avatar#9246
Remy_en_France
Berichten: 1
Reacties: 11

#38 Geplaatst: 2011-09-11 19:59:00

Rob / Jako,

Het werkt hoor met instellingen zoals door jullie voorgesteld.

Met de speedtest blijkt de boel nu ook 25% sneller te zijn.

En dat merk je nog ook.

Ga me nu verdiepen in de telefoonmogelijkheden. VoIP o.a.

Heb zojuist VoIPbuster gedwonload. Eens kijken of dat werkt.

René 

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#39 Geplaatst: 2011-09-11 21:08:29

René,

Wanneer je dan toch plank gas wilt gaan rijden, controleer dan voor alle zekerheid of er in je prise téléphonique misschien nog een rem is ingebouwd: een condensatortje dat ooit door FT werd gebruikt voor testdoeleinden. Op Ariase en dslvalley een handleiding voor het verwijderen van de twee meest voorkomende types. Voor het verder finetunen met optimale "packet-size" en dat soort fraaie instellingen kun je uitstekend verder op internet terecht: veel handige utilities. Overigens regelt Windows 7 tegenwoordig allerlei aanpassingen uit zichzelf.

 En indien je in het bezit van een laptop bent, en bij kennissen met een communicatie-infrastructuur volgens de NFC 15-100 normen te gast zou zijn: sluit daar dan nooit een standaard ethernet kabel op aan. Zeker niet wanneer op diezelfde RJ-45 prise ook het klassieke telefoonsignaal wordt aangeboden. Dan is de belspanning van zo'n 100 volt (rinkel, rinkel) niet iets dat je op je multifunctionele spiegel (waar zijn de ontspiegelde schermen gebleven?) moet loslaten. Het is me nog nauwelijks gelukt Franse electriciens te overtuigen van deze casus aparte van Frankrijk in internationaal telecom land, en zelfs bij de Britten kostte het me onlangs als RobertArthur enige moeite "to get the message across". Misschien moet ik voortaan wat minder understatements gebruiken.

Rob van der Meulen

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#40 Geplaatst: 2011-09-12 11:20:08

De instellingen voor gebruik van je Fritz!box met voipbuster staan hier.

Je hebt geen stunserver nodig, laat die optie het beste leeg.

avatar#9246
Remy_en_France
Berichten: 1
Reacties: 11

#41 Geplaatst: 2011-09-14 20:23:13

OK, het werkt allemaal. Superrrr.....

Op de FritzBox een DECT basisstation aangesloten met drie toestellen.

Bij voipbuster.com een account aangemaakt en 10 Euro gesort. Daarmee kun je 180 dagen voor nop bellen naar een vaste lijn in een groot aantal landen. Je betaald slechts 5 eurocent opstartkosten per gesprek.

Vervolgens een DID nummer aangevraagd, (023) 711 03 49,  bij budgetphone.nl. 

Die gebruik je dus alleen om mensen in NL tegen lokaal tarief te laten bellen. Via VoIP schakeld dat dan door naar mijn FritzBox en gaat hier op alle toestellen gewoon de telefoon over. De kosten hiervan zijn 10 euro per jaar.

Nu nog even de faxfaciliteiten, de printservermogelijkheden en de USB zaken implementeren. Mooi ding!

René 

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#42 Geplaatst: 2011-09-15 15:27:39

Mooi dat het gelukt is, maar voipbuster hanteert bij mijn weten geen starttarief.

Uit de voorwaarden:

-----

Tarieven in eurocent per minuut, afgerond naar de eerstvolgende minuut. Geen starttik! Alle rechten voorbehouden. Tarieven kunnen zonder waarschuwing vooraf wijzigen.

------

Bellen naar een vast nummer in Nederland kost 2,3 cent per minuut inclusief btw, afgerond op hele minuten naar boven en pas na de periode gratis bellen. Die periode is niet altijd gelijk. 180 dagen is lekker lang, dan kun je momenteel dus voor 2 tientjes een jaar lang onbeperkt bellen naar Nederland en dan heb je nog steeds 20 euro beltegoed over. Daar kan geen Orange tegenop .

Hou in de gaten of 1 van de Betamax providers weer NL telefonnummers beschikbaar heeft. Die kun je dan kopen voor éénmalig slechts 1 euro, maar ze zijn altijd snel uitverkocht. (085-nummer). Voipbuster, voipwise, sipdiscount en nog veel meer merknamen zijn allemaal van Betamax, maar met onderling afwijkende tarieven.

Heeft de jouwe geen ingebouwd antwoordapparaat -of ben je die nog vergeten? Voor elk telefoonnummer kun je een eigen antwoordapparaat aanzetten, met eigen meldtekst zodat het Fr nummer een Franse tekst krijgt en het NL nummer een Nederlandse tekst. Of je spreekt niks in, dan hou je de perfect Engels sprekende 'ingebouwde dame', tot wanhoop van de vele Franse belbedrijven.

avatar#6825
Frank E.
Berichten: 5
Reacties: 30

#43 Geplaatst: 2011-09-15 21:55:07

a ook ik gebruik al jaren Voip middels een van de vele van Betamax, zoals o.a. Voipbuster.

Ik heb er inmidels een 6 tal van geinstalleerd en getest. Tarieven zijn geheel verschillend. Maar 180 dagen heb ik nooit gekregen?

Wel maximaal 120 dagen.

Een starttarief van 5 cent wordt alleen geheven wanneer je je eigen telefoonnummer koppelt aan Voip. ( Phone to Phone)

Maar dat hoeft niet wanneer je met microfoon en speaker werkt met je PC.

Zelf heb ik jaren terug hiervoor als vervanging van microfoon en speakers, een usb Tiptel 217 plus tefoon aangeschaft ca 50€, waarin alles werkt dan als een normale telefoon. Dus waarmee je niet meer Phone to Phone hoeft in te schakelen. En bespaar je dus 5 cent per gesprek.

Met deze Tiptel telefoon kan je bovendien ook werken met Skype. Mee geleverde programmas moeten dan in beide gevallen wel geinstalleerd worden.

 

Aan Jako,

Tot nu toe is het mij niet gelukt om een NL nummer te verkrijgen van Betamax.

Het is blijkbaar jou wel gelukt. Hoe weet je of er nummers vrij zijn bij Betamax?

 

Frank E.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#44 Geplaatst: 2011-09-16 10:53:19

Een Fritz!box is een modem/router met ongeëvenaarde voip mogelijkheden. Een losse voip telefoon of phone-to-phone is dus niet nodig. Je kunt diverse voip providers toevoegen met elk een eigen tarievenschema zodat de Fritz zelf uitzoekt welke provider het goedkoopst is voor het nummer wat je belt. Daarnaast zijn er  geavanceerde mogelijkheden om de Fritz als telefooncentrale te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld je eigen vaste nummer bij je GSM provider als goedkoop nummer registreren. Vervolgens naar je eigen nummer bellen (=Fritz!box) en de Fritz laten doorschakelen naar voip-out. Op die manier kun je zeer goedkoop mobiele gesprekken voeren naar de hele wereld. Als je het slim configureert stuurt de Fritz zelfs het caller ID van je mobiele telefoon mee over het voip netwerk. Je kunt zo bijvoorbeeld mobiel bellen naar de USA voor het gereduceerde binnenlandse tarief van je mobiele provider, want het voip gesprek is gratis.

Om een bericht te krijgen als een nummer vrij is kun je je aanmelden. Vraag een nummer aan op je persoonlijke pagina, als er geen nummer is krijg je de mogelijkheid om je daarvoor aan te melden. Is er geen optie om een nummer aan te vragen, dan is die niet beschikbaar voor die provider in het geregistreerde land.

Denk er om dat je uitsluitend de mogelijkheid krijgt voor het land wat je hebt ingegeven bij aanmelding. Verder zijn tips van mede-forummers handig. ;-)

Ik heb overigens ook nooit meer dan 120 freedays gekregen, maar ik heb ook al heel lang niks bijgestort...

avatar#9246
Remy_en_France
Berichten: 1
Reacties: 11

#45 Geplaatst: 2011-09-17 20:07:18

Het antwoordapparaat moet ik ook nog even regelen.

Is inderdaad 120 dagen. Vergissinkje van mij.

René