Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

voor de liefhebber

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2011-02-25 14:12:28

Gisteren werd ik opgebeld door een boer waar ik altijd wijn koop.

De man belande twee jaar geleden vrij plotseling met kanker in het ziekenhuis en heeft toen zijn Chateau Perrin verkocht.

Echter het huis en de bijgebouwen heeft hij gehouden met het doel er de dagen na de behandeling af te maken.

Gelukkig is alles weer redelijk goed met meneer Roy, maar hij kan het niet meer opbrengen om alles bij te houden en ik denk dat emoties ook een rol zijn gaan spelen.

Verschillende malen heb ik vrienden en familie meegenomen naar de chateau om wijn te kopen, en om de aller-liefelijkste omgeving op te snuiven tussen mimosa’s, geraniums en andere weelderig bloeiende planten tussen de wijnakkers, een waar genot om te vertoeven.

Hij vroeg me of ik misschien iemand ken die nu zijn “spulletje” wil kopen, want hij wil het kwijt.

Bij deze dus, wie heeft er interesse in een mooi huis, bijgebouwen en schuren, prachtig gelegen tussen de wijnakkers van de nieuwe eigenaar van chateau perrin, en ideaal voor een chambres d’hôtes of minicamping (er is al een campingcar-vergunning)

Dit is geen advertentie, ik schrijf dit omdat deze mensen hun nalatenschap gewoon kwijt willen aan iemand die er verliefd op is en het koestert.

Cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2011-04-14 09:31:08

Interessant maar op de WEBsite vond ik Carigna de Bordeaux en dat ligt ten oosten van Bordeaux tegeover Floirac zo'n beetje.

En la première côte de Blaye dat is toch een eind hogerop aan de Gironde.

In ieder geval over de wijn hoeft men zich dan geen zorgen te maken. Die côte de Blaye dat is prima wijn hoewel ik liever Fronsac of Pomerol drink.

Toen ik in Frankrijk naar een leuk huis zocht heb ik ook zoiets bekeken in de Cognac, wel kleinschaliger, 2 ha, en de truc was dat de locale boer de wijngaard onderhield en de wijn produceerde/ liet produceren bij de Cave Cooperative.

Als tegenprestatie kreeg je dan genoeg wijn voor l'ivresse tous les jours.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2011-04-15 11:42:29

O JA!

Destijds heb ik eens begrepen dat de produktie van zo'n vignoble neerkomt op

1 FLES per m2.

Dus 13ha = 130.000 m2 dan kun je ook nog feestjes geven.