Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nederland en zijn emigranten

Nederland en zijn emigranten

Wie naar Frankrijk is verhuisd, blijft vaak nog met de Nederlandse regelgevers in contact.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Misschien DigiD op ambassades

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2011-02-25 18:26:40

Naar aanleiding van dit bericht op de site.

Dit probleem heeft te maken met hen, die niet bekend zijn in Nederland als buitenslands verblijvend. Mensen met een relatie met de Belastingdienst, UWV en dergelijke worden door het DigiD implementatie team cq dat van het gerelateerde project Registratie Nederlanders in het Buitenland, als alles goed gaat met de planning, per 1 jan 2012 in dat Register opgenomen via de Belastingdienst en UWV gegevens en krijgen dan de DigiD mogelijkheid.

Zo staat het althans allemaal op de site van die organisatie (elders in dit forum al eens over gesproken).

Er is nog hoop.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2011-02-25 18:52:52

Discriminatie! Lieden die een fiscale band (=geld) met Thuisland hebben dus wel.

Steven

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2011-02-25 19:14:21

Toeval of niet, vandaag drie berichten op de homepage moeten plaatsen over de manier waarop Nederland met zijn buitenlandse landgenoten omgaat. Een niet zo interessant volkje immers, want zij zullen niet meedoen aan de verkiezingen van Provinciale Staten>Eerste Kamer.

Wim

avatar#7313
cees klumper
Berichten: 4
Reacties: 58

#3 Geplaatst: 2011-04-04 00:07:35

Nog iets over het Digid verhaal is toen ik afgelopen week mijn digitale inkomstenbelasting aangifte wilde doen, aan het slot bleek dat daarvoor de digid niet meer werkt, maar dat er nu een soort pincode moet worden ingegeven. Die men eerst schriftelijk aan de belastingdienst dient op te hebben gegeven (misschien is dit alleen voor in het buitenland woonachtige belastingplichtigen). Het formulier hiervoor werd wel naar verwezen maar was nergens op de belastingdienst site te vinden. De volgende dag maar gebeld naar de belastingtelefoon buitenland, maar de betreffende persoon klonk er erg onzeker over ("gewoon de aangifte printen en opsturen met de pincode"). Op de aangifte staat echter duidelijk dat die niet opgestuurd moet worden en er is nergens een plaats om de pincode in te vullen. Ik wacht maar even af, de aangifte werd namelijk wel met een fantasie-pincode geaccepteerd. Maar ik vroeg me dus af waarom de digid nu weer niet gebruikt kan worden?!