Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Benodigheden

Auteur Bericht

avatar#8927
Mediterranee
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2011-02-27 18:04:25

Binnenkort reis ik naar Frankrijk en in die tijd wil ik bij een aantal banken langsgaan om te informeren over hypotheek mogelijkheden etc.

Wat is verstandig om mee te nemen, wat wil de bank graag zien om goede informatie te kunnen verstrekken?

Arbeidscontract, bewijs van inkomen, kopie van dit of dat?

Tips welkom, MvG,


Mediterranee

avatar#8927
Mediterranee
Berichten: 1
Reacties: 1

#1 Geplaatst: 2011-02-28 06:33:20

Ik ben op dit moment niet direct op zoek naar een bemiddelaar.
Aan bedrijven die elkaar de bal toespelen heb ik niks. Kan er niet gewoon eerlijk zaken gedaan worden? Er zijn al genoeg valkuilen waar 'experts' misbruik maken van de situatie.

Mijn vraag was wat een franse bank graag voor 'papieren' ziet mbt bewijs van inkomen etc. Dan kan ik dat gelijk meenemen en hoef ik dit soort zaken niet later te regelen.

MvG.

@Jan71, dank voor de 'heads up'.

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#2 Geplaatst: 2011-02-28 09:11:39

De insinuatie dat bedrijven elkaar de bal toespelen en dat dat nadelig zou zijn voor klanten laat ik graag voor de verantwoordelijkheid van Jan71. De vraag is niet te beantwoorden. Elke bank heeft zo zijn eigen lijstjes met op te leveren documenten en het hangt heel erg af van de persoonlijke situiatie van de aanvrager: getrouwd, al dan niet met huwelijkse voorwaarden, gescheiden, weduwnaar? Is een verklaring van goed gedrag gewenst? Eigen bedrijf of bedrijven (in Nederland of elders)?, Vaste of tijdelijke baan? Regelmatig of ongeregeld inkomen? Goede gezondheid of niet?

Als je bij een willekeurig kantoor van een willekeurige Franse bank binnenloopt dan is de kans groot dat je een beambte treft die nog zelen of helemaal nooit een hypotheek heeft gedaan van een buitenlander. De gebruikelijke reactie is dat het moeilijk wordt...

Probeer je in te denken dat een onbekende Fransman binnenstapt bij het Rababank-kantoor in Den Helder. Verwacht niet dat de plaatselijke hypotheek-adviseur gelijk zijn beste offerte neerlegt voor een onbekende buitenlander, zelfs als die goed Nederlands zou spreken.... 

Eeen aanvraagdpossier van een hypotheek in Frankrijk is ongeveer twee keer zo dik als een aanvraag voor ene Nederlandse hypotheek. Franse banken willen echt heel veel weten, tot en met kopieen van bankafschriften waar het salaris op wordt gestort.

Nagenoeg alle Franse banken behandelen hypotheek-aanvragen van buitenlanders bij een of ander gecentraliseerd bedrijfsonderdeel, die weer contacten onderhoudt met de bemiddelaars. Wat overigens niet wil zeggen dat je bij een lokaal kantoor niet terecht kunt, je moet je alleen afvragen hoeveel dat gata opleveren in vergelijking tot de inspanning. Dat centrale bedrijfsonderdeel is dagelijks bezig met buitenlanders, dus begrijpen ze dat ze vaak meer moeten uitleggen en ze weten ook wat ze aan informatie moeten vragen.

Overigens, de inschakeling van een bemiddelaar zorgt vaak voor een even goed  aanbod van de bank. Of nu de onervaren baliemedewerker van een kleine plaats op de campagne de fee opstrijkt voor het anabrengen van ene klant of een gespecialiseerde bemiddelaar, dat maakt voor de bank niet uit. Maar je moet het natuurlijk zelf weten.

Overigens zijn er verschillende andere Nederlandse bemiddelaars van Franse hypotheken. Ik heb slechts de naam genoemd van degene die het langst op deze markt actief is.

Wim 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2011-02-28 10:44:30

Wim van T. schreef

Overigens zijn er verschillende andere Nederlandse bemiddelaars van Franse hypotheken. Ik heb slechts de naam genoemd van degene die het langst op deze markt actief is.

De twee postings over deze naam heb ik verwijderd. Expliciete reclame was dat.

Wim