Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

diameter& kleur conduits electra

Auteur Bericht

avatar#7191
Champvert
Berichten: 7
Reacties: 11

#0 Geplaatst: 2011-02-28 11:13:18

Binnenkort worden de mantelbuizen/conduits ingegraven van ons huis (tableau electr.) naar de EDF-paal point de livraison aan de weg. Voor de EDF aanvoer is dat 90mm inwendig, kleur rood heb ik begrepen. Wat niet helemaal duidelijk is welke conduits er moeten komen voor : télérapport (60mm rood?), piquet de terre (40mm rood?) en telecom (40mm groen?) Ben ik nog wat vergeten?

Het betreft een nieuwe installatie, afstand point livraison-GTL = 15 metre.

Salutations,

Kees

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2011-02-28 19:45:39

Kees,

Rood=ERDF, groen=communicatie, geel=gas. FT gewoontes verschillen soms iets per regio. In het verleden was een diameter van 40 mm genoeg voor de telefoonlijn, tegenwoordig willen ze er soms twee naast elkaar hebben liggen. Als reserve, voor het geval er één kapot gaat zegt de ene monteur. Een ander: om in de toekomst fibre optique te kunnen aanleggen. Informeren dus. Zelfde verhaal voor ERDF: er is kabel te koop waarin al twee téléreport draden zijn verwerkt. Kan dus in één gaine (il est admis), maar sommige regio's willen perse twee aparte buizen, ook hier informeren naar lokale gewoontes (zie pagina 3 en pagina 25). Téléreport apart: dan in 40mm rood. Aarding: piquet wordt niet geslagen daar aan de rand van je tuin, meestal vlakbij je huis. Hier meer info. Als je dan toch bezig gaat met graven: eventueel nog extra gaines voor je deurbel aan de poort, verlichting of voor elektrisch bediende toegangshekken. Een voorbeeld van deze niet uniforme praktijk is te vinden op deze foto op forum-photovaltaique: 2 x 90mm rood voor ERDF, en in de zwarte gaine bevinden zich zowel de ERDF stroomtoevoer als de téléreport bekabeling, groen uiteraard de telefoon, en in de kleine rode gaine gaat de bekabeling naar de portail électrique et l'interphone. En hier iets anders.

Rob