Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Internet in Frankrijk volgens Insee

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2011-03-02 18:25:25

Zoals op de nieuwspagina staat vermeld heeft het Insee een publicatie gemaakt over het internetgebruik in Frankrijk. Natuurlijk veel cijfers. Maar die kloppen niet!

Opvallend:  
38 % internet via een computer, met een mobiele verbinding zoals WIFI.
24% heeft ooit eens geprobeerd via een mobieltje te internetten.

(niet 38% zoals foutief op de nieuwspagina vermeld...)
http://www.insee.fr/fr/themes/document.asp?ref_id=ip1340
 
Ruim 21 miljoen fransen hebben geen internetaansluiting (35%).
Het Insee heeft een enquête* gehouden en daaruit een aantal cijfers gehaald die veel gunstiger zijn dan onderzoeks cijfers van onafhankelijke instanties (zoals bijvoorbeeld de EU commissie)
*Source : Insee, enquête Technologies de l'information et de la communication d'avril 2010.

Volgens die enquête* door het Insee- heeft 9 op de 10 huishoudens een ADSL verbinding. Data of gegevens hierover ontbreken bij die enquête en dat is niet zo gek, want de data die er IS geeft een veel ongunstiger cijfer, (67% van de Fransen heeft in 2010 beschikking over breedband) waarbij ook aangemerkt wordt dat de beoogde snelheid vrijwel nooit gehaald wordt.
http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=STAT/10/193&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en

Nederland Zweden Denemarken Engeland Zwitserland IJsland België Duitsland Malta Luxemburg Noorwegen en Finland doen het allemaal beter dan Frankrijk. Opvallend is dat Oost Europa in hoog tempo de achterstand wegwerkt en nu pal achter Frankrijk staat in het rijtje van internetaansluitingen per huishouden.