Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Eigendomsoverdracht zonder verkoop

Auteur Bericht

avatar#8957
MariekeG
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2011-03-11 15:19:00

11 Jaar geleden kochten wij met een bevriend stel een huis in de Gard. Voor de financiering sloot het bevriende stel een hypotheek af (zij werkt bij een bank en krijgt personeelskorting) en wij betaalden ons deel aan hen af. Wij staan alle vier in de eigendomsakte. Inmiddels hebben wij besloten het huis af te willen stoten. Wij verkopen ons deel aan het bevriende stel. We moeten nu dus zorgen dat het eigendom volledig op hun namen komt te staan. Mijn vraag is hoe we dit het snelst, makkelijkst en goedkoopst kunnen regelen. Hebben jullie ook enig idee welke kosten dit met zich mee zal brengen? Ik neem aan dat we geen courtage hoeven te betalen en alleen de notariskosten voor het opstellen van een nieuwe eigendomsakte. Of heb ik het mis?

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#1 Geplaatst: 2011-03-11 15:33:48

Er moet een acte van overdracht worden opgesteld door de notaris. Afhankelijk van de prijs die jullie vaststellen bestaat de kans dat jullie als verkopers van 50% van het eigendom taxe de plus value moeten betalen over die 50%. De kopers moeten notariskosten incl overdrachtbelasting betalen. In de meeste gevallen zal de notaris feitelijk betaling via zijn rekening eisen, om ontduiking van belasting en/of witwassen te voorkomen.

Wim