Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

zonder titel

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2011-03-13 14:09:06

Verbijsterd heb ik gekeken naar de ramp in Japan.

Een aardbeving die het land op zijn grondvesten doet schudden en dan komt er nog een tsunami achteraan die alles vernietigd.

TF1 gaf een beeld weer van wat er gebeurde, een zeer duidelijk beeld zelfs, van de golf die op zee voor de eerste keer wordt gefilmd, en dan met verwoestende kracht in zeer korte tijd alles meesleurt.

Vorig weekend was het een jaar geleden dat Xynthia hier de zee deed oprijzen en in minder dan twintig seconden het water tegen de plafond balken stond.

We weten wat het is, al durf ik geen enkele vergelijking te maken met de catastrofe van deze week.

Toch rest me een vraag; echt alles staat op film, of dit nu een computer of bureaula is die staat te beven, of een persoon in een slaapkamerraam.

Wisten ze dat er iets stond te gebeuren zodat iedereen zo’n beetje met die camera’s rond liep te sjouwen, of is een Japanner geboren met een draaiende camera op zijn hoofd?

scheur

Dit is overigens een scheur in de grond van tien kilometer diep, ook veroorzaakt door een werking van moeder aarde.

Cees.

avatar#5897
la Gravetière
Berichten: 50
Reacties: 77

#1 Geplaatst: 2011-03-13 15:34:02

Net als in Nederland loopt iedereen met een mobieltje en daarin een camera van zeer goede kwaliteit vandaar al die beelden.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2011-03-13 16:31:07

"Net als in Nederland loopt iedereen met een mobieltje"

Maar niet met een helicopter lijkt me?

avatar#8967
pukk
Berichten: 0
Reacties: 2

#3 Geplaatst: 2011-03-15 22:25:36

hallo allemaal,

Wat mij erg verbaast is dat er een Tsunami is met duizenden doden, onmenselijk leed , honger, dorst koude, verdriet en dat ik in NL alleen maar berichten zie over kerncentrales die nog geen enkele dode veroorzaakt hebben, alleen een beetje waterstof naar buiten geblazen en een paar keer "poef" hebben gedaan.

Hebben de media niets anders te doen dan zich met zulke trivialiteiten bezig te houden? Hoe is dat in Frankrijk momenteel??

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2011-03-15 23:13:34

Op de Nederlandse TV wordt wel degelijk ook over het menselijk leed gesproken. Helaas is dat snel geen nieuws meer. In Frankrijk is het niet anders. Mogelijk nog meer over de kerncentrales daar Frankrijk 80% van zijn energie daaruit haalt.  De aandelen EDF en Areva zakken dan ook behoorlijk.

De risico's op ernstige nucleaire schade in Japan zetten ook politici aan het denken over de risico's in Frankrijk. Men is nog altijd niet vergeten dat Miterrand  bij de ramp van Tsjernobyl de Fransen heeft voorgelogen dat er geen straling Frankrijk zou bereiken.

Gezien het huidige dieptepunt in het vertrouwen in de regering proberen Sarkozy c.s. alles uit de kast te halen om "het volk" gerust te stellen. Hetgeen ook weer wantrouwen wekt.

Steven

avatar#8967
pukk
Berichten: 0
Reacties: 2

#5 Geplaatst: 2011-03-15 23:44:20

Steven, mag ik je aanraden het boek A cloud passes by van Bernard Lerouge eens te lezen, wellicht krijg je dan toch een wat andere kijk op de vermeende leugen van de Franse regering ten tijde van Chernobyl.

De frase dat de straling bij de grenzen zou stoppen is eerder door het journaille verzonnen dan door de regering.

pukk