Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

help, de wereld vergaat

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2011-03-16 10:15:46

Kernenergie het einde van de wereld, je hoort het door elkaar lopen als waar en onwaarheden.

De gouverneur van Tokio noemde de ramp al de straf van God, en ook in Nederland en Frankrijk staan de religieuzen te popelen om de wereld te vervloeken en het einde stellig te zien naderen.

Ik heb mezelf los gemaakt van religies en geloof niet in een einde van de wereld, althans, niet zoals zij het zich voorstellen, maar een einde kan er zijn ja, dat kan nu, dat kan in een miljard jaar.

Veel andere planeten in het heelal zijn ons al voor gegaan, dus waarom wij ook niet, al hoop ik stiekem wel dat we eerst nog eens een planeet zien waar ook leven is.

De discussie brandt ook los bij de tegenstanders van kernenergie, stoppen roepen deze.

Tja, de vraag is zoals een kernfysicus het uitlegde; waar leg je de risicogrens.

Een risico lopen we allemaal in het leven, als we een flesje terpentine in het keukenkastje zetten, een tak uit een boom zagen, een gat in de muur hakken, de straat over steken, of een vliegtuig nemen.

Een moment van onbedachtzaamheid en weg ben je.

Wat is dan beter, longkanker en zuurstofgebrek door olieverslindende stookmachines, een gat in de ozon door centrales en andere industrie, of een schone kerncentrale die misschien, héél misschien kan kapot gaan.

Hoogstwaarschijnlijk lig ik eerder onder een vrachtwagen of aan de hartmonitor, en al die andere mensen, ach, zolang we niet weer getroffen worden door een tempete zal het hun allemaal wel goed gaan.

Als je kijkt dat er elke week een aardbeving is in Japan, als je kijkt hoeveel alarmbellen er zijn, hoeveel veiligheidsfases, dan vind ik het persoonlijk allemaal veel veiliger dan met vierhonderd medepassagiers in een wiebelende airbus op kilometers hoogte.

Laat die negentien centrales in Frankrijk maar lekker draaien, na een goede controle uiteraard.

Want het maken van zonnepanelen is ook zo ongekend smerig, dat menig echte ecotoerist er de koude rillingen van krijgt.

Wat wil je dan?

Cees.

ps; ik voeg er overigens aan toe dat ik erg meeleef met de mensen in Japan en ik hoop oprecht dat alles snel weer beter gaat.

ps; Zit of zat Felix ook niet in Tokio? hoop dat alles goed gaat met hem.