Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Pakketbezorging in Frankrijk...

Auteur Bericht

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#0 Geplaatst: 2011-03-16 15:52:11

Hebben jullie dat nou ook?

-Je ziet een artikel voor een leuke prijs in China en je denkt "zou dat wel goed gaan" . Maar na exact 7 dagen wordt het pakje in Frankrijk bezorgd door UPS.

-Je ziet een goedkoop artikel in Duitsland en het wordt binnen 48 uur bezorgd door een Franse particuliere pakketdienst.

-Je koopt een artikel in een Nederlandse webwinkel en het wordt zonder problemen binnen 48 uur bezorgd door TNT.

-Je koopt iets bij een Franse webwinkel en het wordt met Colissimo Suivi 48Hr van "La Poste" .... nooit bezorgd. Na enkele dagen zie je op internet dat het pakket "onbezorgbaar" was en op het regio-postkantoor kan worden opgehaald op vertoon van het briefje wat uiteraard ook niet in de brievenbus ligt.

Als je op het postkantoor vraagt hoe dat komt dan is het antwoord steevast een ongeïnteresseerd "geen idee"

De gekochte artikelen zijn ook in Frankrijk te koop, maar zelfs inclusief de verzendkosten is aanschaf buiten Frankrijk vaak tientallen procenten goedkoper en de levering betrouwbaarder.

Hoe kan La Poste en de Franse economie dit gedrag overleven?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2011-03-16 18:00:43

Jako dat is voor ons een vraag, en voor de fransen ………………….. ook.

Ik koop alles over de hele wereld, zelfs mijn edelhout komt van de Nederlandse houthandel, en waarom? Zelfde reden.

Een paar mooie stukken hout, droog, gekantrecht, en vooral mooi recht, komen vanaf Amsterdam in drie dagen keurig in een pakket aangeleverd aan de deur, een Frans bedrijf moet eerst nog zien of ze wel een transport die richting uit hebben, en als het al na twee weken komt stroomt het water er uit of liggen de planken schots en scheef zodat de helft al weer afval is.

Kleding uit Australië, gereedschap uit Amerika, elektrische onderdelen uit China, en zo komt er nog wel het een en ander van verre.

Ik ben gestopt met mijn geduld naar die “aardige fransen” die zo rustiek en zo eenvoudig zijn.

Ik vraag ze een keer om me te helpen, en als het gezicht al gaat hangen zeg ik steevast “oh laat U maar hoor, per internet gaat het waarschijnlijk veel beter en nog veel sneller, klaagt U vooral niet als U geen werk meer hebt”.

Laatst heb ik iemand uitgelegd dat ik plaatmateriaal koop in Eindhoven, gelijk die reactie; jullie Hollanders nemen alles van thuis mee.

Nee hoor meneer, ik heb gewoon geen zin op U te wachten.

Ik krijg soms geen post, reden; de facteur gooit het bij iemand anders in de bus (bijna zelfde straatnaam) en die man gooit het weg in de prullenbak.

Op het postkantoor geeft men al jaren de schuld dat het komt omdat zoveel verschillende facteurs daar de dienst draaien.

Ik heb voor de lol een oude leesbril op de balie gelegd met een label eraan geknoopt; dienstdoende facteur serigny.

Maar er is hoop, ook de nieuwe generatie Fransen beginnen het spuugzat te worden, nu nog afwachten tot dit echt doordringt bij iedereen.

Cees.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#2 Geplaatst: 2011-03-16 18:33:30

Vandaag de weer de hele dag op een pakje zitten wachten. Je raadt het al: zojuist heeft  la Poste de status verandert in "geadresseerde niet aanwezig, morgen nieuwe poging"

Ik weet de status van morgenavond ook al: "geadresseerde wederom niet aanwezig, pakje blijft op postkantoor om op te halen op vertoon van briefje". En  dat briefje ligt niet in de brievenbus. Kan ook niet, ik ben de hele dag thuis en de reguliere postbode overhandigt persoonlijk de 'gewone' post.

Met even 'googlen' op internet vind je inderdaad in no-time de frustratie van Franse 'internautes' die hetzelfde ervaren.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#3 Geplaatst: 2011-03-16 18:49:53

Jako, ik denk dat je postbode/postkantoor of overbelast is, of een enorme luie $%#! (zelfcensuur).

Onze post gaat via onze buren (100 m.) en de postbode tekent bij afwezigheid zelf de eventuele AR, en legt het pakketje voor de keukendeur van de buren (het gaat hier om een ferme). Tja, je fooi moet je wel verdienen he.

Pakketjes echt TNT e.d. worden door een onderaannemertje in een grote witte bestelbus bezorgd, die berijdt een enorme regio, want er woont hier niet veel volk. Hoe dat gaat als we niet thuis zijn weet ik niet, tot nu toe is er altijd iemand.

Kleine pakketjes uit het buitenland worden meestal via de postbode geleverd. afhankelijk ook van het transportprodukt (brief, pakketje, etc.).

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2011-03-16 19:02:02

Chronopost is het ergste. De gesoustraiteerde chauffeurs kunnen onze hameau niet vinden of doen er niet genoeg moeite voor. Retour depot dus en mag je voor 34 eurocent per minuut in een serveur inspreken die uiteraard geen barst begrijpt van mijn Frans met mijn "charmante accent".

Echtgenote dus die klusjes laten opknappen. Laatste keer is ze uiteindelijk op een echt mens terechtgekomen bij Chronopost. Ze schijnt zich nogal boos gemaakt te hebben want het pakje verscheen met een sticker "attention, client agressif". Ik heb het bewaard....

Colissimo levert geen problemen op want de facteurs van La Poste kennen ons inmiddels wel. Ik denk ook dat de investering in de "calendrier" rendeert...

Steven

avatar#8622
Truc Machin
Berichten: 37
Reacties: 97

#5 Geplaatst: 2011-03-16 22:22:39

Wij zijn mondiale bestellers met -pak 'em beet- elke week een leverantie. Allemaal klein spul. Voor het computernetwerk en zijn aanhangsels veel Chinese elektronica. Soms elektra spul voor het witgoed en keukenapparaten uit Duitsland en laatst een minuscuul rubber onderdeeltje voor een vlotter in een stortbak uit -gek genoeg- Groot Brittannië. Het spul komt allemaal met de reguliere post. Nog nooit iets gemist.

De enige pakketpost (tien stuks per jaar) komt van Franse particulieren (meestal boeken), ook dit komt met de post. Nog geen missers genoteerd.

De brievenpost daartegenover is knudde. Veel brieven (5 tot 10%) worden verkeerd bezorgd als onze reguliere factrice er niet is. Wij wijten dat voornamelijk aan slordig lezen (in dergelijke gevallen vertonen de namen overeenkomsten) of slordig bundelen. Voor zover als we het kunnen overzien hebben we nog niks gemist. (Maar het is wel weer erg vreemd dat er ook dit jaar weer geen enkele Valentijnskaart in de bus lag.)

 

En de Franse dienstverlenings economie is inderdaad een raadsel. Banken met tarieven die vier keer hoger liggen dan in NL, en dat voor het leveren van helemaal geen service.

Truc

PS

Taciturne, dat van die calendrier klopt, maar bisses werken ook (en ze is nog dertig jaar jonger ook !)

T

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#6 Geplaatst: 2011-03-16 22:30:17

Truc, onze factrice (ook 30 jaar jonger ) woont tegenwoordig op 100m afstand. Er gaat niks meer mis als het "La Poste" betreft. Aangezien ze in de ochtend ook helpt met sorteren in het regionale distributiecentrum komt het zelfs voor dat ze post aan mijn werkadres gericht in de privé-bus gooit. En met de calendrier natuurlijk la bise!

Steven

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#7 Geplaatst: 2011-03-17 10:03:11

Ook onze relatie met de facteur is prima. Als hij ons onderweg tegenkomt tijdens z'n route, dan stopt hij om ons te begroeten en geeft alvast onze post.

Maar hij kan niet bezorgen wat hij niet heeft. Onze pakketten, uitsluitend via La Poste, komen dus altijd óf bij de verkeerde facteur óf gewoon veel te laat.

En aangezien het pakket contractueel binnen 48 uur moet worden afgeleverd leg je dan de schuld gewoon bij de klant. Het pakje was er wel, maar de klant niet.

Probleem opgelost, althans in de statistieken.

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#8 Geplaatst: 2011-03-21 18:53:01

Pfff probeer eens je krant op je vakantieadres te krijgen, eerste dagen niks daarna in volkomen willekeurig datumvolgorde en tot enkele weken na ons vertrek kwamen ze nog in de bus. Onze relatie met de postbezorgdame is prima en zij begreep er ook helemaal niets van, het moest wel misgaan in de "grote" stad 20 km verderop zo was haar verklaring.

Willem

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#9 Geplaatst: 2011-03-21 20:59:19

'n Plakkertje prioritaire betekent veel in Frankrijk, maar dat weet men in Nederland niet (of 't is te duur).

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2011-04-14 09:14:13

Inderdaad een perfecte beschrijving van de "Pakjes wereld" hoewel ik nog geluk heb gehad kennelijk want er is nog nooit een pakje UITEINDELIJK niet terecht gekomen.

Als het pakket niet in de brievenbus past dan komt het via TNT of UPC etc en daar gaat het inderdaad snel mis. Hij kon de straat niet vinden of hij heeft meteen maar gebeld dat het in een depôt lag.

Maar La factrice die is top, leuk vrouwtje en met kerst etc geef ik een fles wijn en Gros bisous dat ook! Je moet er iets voor doen, dat wel.

avatar#7977
woodyheike
Berichten: 2
Reacties: 34

#11 Geplaatst: 2011-04-14 20:30:31

Onlangs onze staeliet receiver moeten terug sturen naar belgie. Dit gedaan via la poste aan het goedkoopste tarief. De dinsdag middag op het lokale postkantoor afgegeven en vrijdag morgen was het reeds op bestemming in belgie.

Na reparatie heeft men de receiver terug gestuurd via de post, donderdagmorgen opgestuurd met prior zegel en pas toegekomen de donderdag erop, waar zit dan het verschil?