Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Kijkgeld tv

Auteur Bericht

avatar#7591
Reg
Berichten: 4
Reacties: 4

#0 Geplaatst: 2011-03-18 10:56:31

Ik heb de tax (kijk en luistergeld) betaald, en terug gevorderd daar wij geen TV hebben in Frankrijk.

Nu krijg ik weer een brief waar ik nogmaals moet attesteren dat wij geen 'poste récepteur' ni un dispositif assimilé hebben.

Wij hebben nog steeds geen tv, maar er staat wel een zéér oude antenne op ons dak (van de vorige eigenaar).

Is dit een poste récepteur voor de inspecteur ?

Alvast bedankt voor je réactie en hulp,

Reginald 

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#1 Geplaatst: 2011-03-18 13:09:59

Dag Reginald,

Neen, een antenne of zelfs een grote schotel is geen ontvanginrichting voor een televisie. Ze doen natuurlijk wel vermoeden dat er een in huis aanwezig is. Een televisie is wel zo'n ontvanginrichting, evenals een videorecorder of DVD-recorder. Ook een PC of USB-stick met daarop een TNT-decoder voldoen aan de omschrijving. Eigenlijk alles waarmee je een programma kunt ontvangen dat wordt uitgezonden, doet dat. Of je het wel of niet gebruikt om een uitgezonden programma te bekijken, doet er verder niet toe.

Frans

avatar#7591
Reg
Berichten: 4
Reacties: 4

#2 Geplaatst: 2011-03-18 13:58:32

Bedankt Frans,

dit lijkt me voldoende uitleg.

avatar#5259
steenmarter
Berichten: 13
Reacties: 59

#3 Geplaatst: 2011-03-23 08:51:10

Krijgen jaarlijks , samen met de "taxe d'habitation " de "contribution à l'audiovisuel public".

Aansluitend stuur ik dan een brief om te melden dat we geen TV hebben. Omdat er een oude antenne op het dak staat , voeg ik eraantoe dat ze gerust mogen gaan controleren, waar ze de sleutel kunnen vragen.

Nu, maart dus, krijg ik een officieel document om te bevestigen dat we geen TV hebben. Blijkbaar vinden ze dat ongelooflijk.

Of moet alles via een geijkt formulier ,natuurlijk.

Er is ook een keuzevakje waarin je verklaart in het land van je hoofdverblijfplaats al zulke taks betaalt.

Blijkbaar ben je dan vrijgesteld.

Voor Belgen is dit niet van toepassing, vermits bij ons deze belasting is afgeschaft.

Maar misschien voor Nederlanders ?

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#4 Geplaatst: 2011-03-23 10:39:43

Met het vakje dat je aan kunt vinken waardoor je verklaart in het buitenland te wonen, geef je tevens aan dat je al kijkgeld hebt betaald voor een résidence secondaire in Frankrijk. Vervolgens moet je het adres van je tweede Franse huis invullen. Dus helemaal geen ontsnappingsroute. En terecht, want anders zou het een bijzondere vorm van belastinguitwisseling zijn...

Frans

avatar#4273
yves
Berichten: 6
Reacties: 50

#5 Geplaatst: 2011-03-29 20:59:38

Frans, in de tekst staat: u woont in het buitenland en bezit een tweede woning in Frankrijk uitgerust met een ontvanger, dan betaal je kijk-en luistergeld.

Het komt er uiteindelijk op neer dat je bijna altijd moet betalen.

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#6 Geplaatst: 2011-03-30 00:31:46

Dag Yves,

Er zijn vier mogelijkheden waarvan je er één moet aanvinken als je onder het kijkgeld uit wilt komen. Uiteraard wordt er van je verwacht dat je dat naar waarheid doet. De eerste mogelijkheid is dat je verklaart ("Je déclare"...) nergens in een eigen woning in Frankrijk over een ontvanger beschikt. Ook mag je zeggen dat je nog fiscaal onder je ouders valt ("Je déclare" en wel even naam en adres opgeven). Ten derde kan je melden dat je al betaalt voor je résidence principale (in Frankrijk uiteraard en wederom "Je déclare"...) en de vierde mogelijkheid is dat je woont in het buitenland, maar al voor een andere residence sècondaire in Fankrijk kijkgeld betaalt ("Je déclare".... en het adres opgeven).

Je hebt gelijk dat je als je in Frankrijk een huis hebt en in het bezit bent van een ontvanger, je niet onder betaling uitkomt. Maar dat geldt nu eenmaal in het algemeen voor belastingen - dat je er niet zomaar onderuit komt, bedoel ik.

Frans