Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Over het forum en de website

Over het forum en de website

De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

over toon & stijl & zo

Auteur Bericht

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#0 Geplaatst: 2011-03-22 22:07:12

Heb ik het mis, en is de toon en stijl op dit forum sinds enkele weken, maanden aan het veranderen ?

Laat mij het mis hebben, maar u zult begrijpen dat ik er steeds minder zin in heb. Het begint al bij al dat gejij & gejou, om vervolgens dermate ongenuanceerd de idiootste wijsheden te verspreiden alsof Heer God in Frankrijk zelve aan het woord is.

Neen, ik heb er steeds minder zin in. Het ging toch om kennis delen ? Om wijzer te worden & te maken ?

Of waait hier nu ook dezelfde geest als in Nederland, als in Frankrijk ? Veel eigen gezeik, 'n grote ontevredenheid, en stemmen op Greet W. en dat vermaledijde Front National.

Ik heb er steeds minder zin, steeds minder zin in die grote monden, in die Hollandse langue de bois.

Peter.

avatar#7720
Moulin Galuzot
Berichten: 6
Reacties: 60

#1 Geplaatst: 2011-03-22 22:20:12

'Asterix en de intrigant' .

Moet zijn , 'Asterix is de intrigant' .

Eerst denken , dan bloggen ..

Gr c

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2011-03-22 22:31:12

Fijnzinnigheid gaat lichtelijk teloor. Nieuwe gasten gaan het heilige huis binnen zonder voorstellen en deponeren eisend vragen of stellingen. Bij weerwoord op ongelijk mokken en brommen. Op klavieren blijft interpunctie onberoerd. Pogingen op het gelijkrichten van sinusvormige logica leiden tot snijdende zaagtandingen.

Het beroert mij weinig maar wel genoeg om de elektronische ganzeveer op te pakken.

Steven

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#3 Geplaatst: 2011-03-22 22:38:06

Onze Corrie kan er wat van, zoals blijkt. En dit is nu precies wat ik bedoel.

"Onze Corrie" ? Neen, uw Corrie.

Peter.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2011-03-22 23:01:32

Ik vraag nederig excuus voor een overtreding van de regels van het Groene Boekje: het is ganzenveer........

Steven

avatar#8622
Truc Machin
Berichten: 37
Reacties: 97

#5 Geplaatst: 2011-03-23 00:15:18

Over de sfeer in NL.

In NL verschijnt af en toe -op de Opinie pagina van de Volkskrant- lijstjes met namen. De betrokkenen, veel journalisten, PvdA-leden of sympathisanten daarvan werden op dergelijke lijsten getypeerd als landverraders. Met mijn achtergrond en overtuiging kan ik zo op die lijst, gelukkig ben ik een onbekende NL-er, ooit hard gewerkt, vader en opa, nog steeds bij dezelfde vrouw, kortom : lulletje lampkatoen ten voeten uit. Een sympa voor sommigen, een eikel voor anderen, maar landverrader ?

Over deze site.

Ik voel hetzelfde, korte lontjes, op de man of zijn achtergrond spelen. Een naam of typering geven, waarbij die typering negatief is bedoeld.

Het helpt een tijdje weg te blijven en dan terugkomen (als men daar dan nog genoegen aan heeft) maar dan wel met een extra bepantsering. Bovendien is mijn ervaring dat het niet altijd evengoed klikt met deze of gene. Die probeer ik dan te ontwijken.

Internet is een massamedium met toegang voor iedereen, ik zou dat nooit anders willen zien, maar duidelijk is dat er ook nadelen aan zitten.

Truc

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2011-03-23 08:37:58

Peter,

We waren te lang gewend aan een “vertrouwd” groepje van leden die soms uit de bocht konden vliegen, soms het stevig met elkaar oneens konden zijn, maar ook weer verzoenend de boel bij elkaar hielden.

Het is net als in de straat, je kunt niet eeuwig op datzelfde vertrouwde stekje wonen.

Er komen nieuwe buren, het eenvoudige lage hekje links wordt vervangen door een twee meter hoge schutting met schreeuwende kinderen en een hond, en de overburen maaien elke conifeer die zo weelderig bloeide met de grond gelijk en nu moet je elke avond tegen buurvrouws dikke blote dijen aankijken waarom je de gordijnen maar sluit.

Daar zit je dan, je ooit zo mooie kamer, de gordijnen dicht, de tuin voor zie je niet meer, de merels in buurmans boom hebben het elders gezocht.

Christian komt nog maar zelden in beeld, van de twee Robben mis ik er een al heel lang, Hans met het apestaartje slingert ergens anders in een boom, en zoveel anderen die gewoon verdwenen zijn.

We zullen er aan moeten wennen, maar het zal wel gaan zoals het altijd gaat, we zetten er ook maar een schutting neer, dan kunnen de gordijnen in elk geval weer open.

Meneer Bavelaar moet er maar rekening mee houden dat zijn site vernieuwd, anders wordt, de oude garde met hun leuke chagerijnige humor maken plaats voor de nieuwe die gehaast, ecologisch, economisch, ergonomisch, oenologisch, alles wetend publiek, wat ons niet meer nodig heeft dan alleen om een schop tegen te geven.

Ik ben er aan gewend, Ik heb nimmer op gehad met de massa, de wil van anderen, de drang naar hét, ik volgde altijd mijn eigen weg, zo de wind waaide voer ik uit.

Zovaak hebben de mensen me met de grond gelijk gemaakt, want je bent net dat pionnetje wat in de verkeerde spellendoos is terecht gekomen, hoort er niet thuis.

We zullen hier overblijven, soms een artikeltje plaatsen als de boel echt niet meer rolt, verder dan de tuin komen we niet meer, de schuttingdeur kraakt.

Cees.

avatar#8622
Truc Machin
Berichten: 37
Reacties: 97

#7 Geplaatst: 2011-03-23 09:00:48

Voor het eerst in tien, twaalf maanden begrijp ik -voor 100%- EN ben ik het -ook voor 100%- met les veilles tantes (en de zijnen) eens.

Nu Peter nog opfleuren !

Kom op ! En Steven geef jij ook nog een zetje ?

Truc

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#8 Geplaatst: 2011-03-23 20:52:53

Stijl en toon zijn in de loop van de laatste maanden inderdaad een tikkeltje veranderd, maar zijn niet zodanig ontaard dat de stemming en het karakter van dit forum ernstig zijn geschaad. Er komen steeds meer forumgebruikers bij, met als gevolg dat er ook nieuwe geluiden vallen te vernemen die soms een wat andere toonzetting kennen. C'est comme ça. Niettemin blijf ik ervoor waken, dat de algemene teneur van dit forum over Frankrijk voor Nederlanders en onze geliefde Vlamingen behouden blijft. Wie de ongeschreven én geschreven regels over het gedrag hier bij herhaling overtreedt, wordt verzocht naar andere fora om te zien.


Ons forum blijft de plek om ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen, antwoorden te geven en op de juiste plaats wat te babbelen over wat wij vinden van Frankrijk en de Fransen. Het is niet de bedoeling om virtueel met elkaar op de vuist te gaan of elkander onaangenaam te bejegenen. Kritiek op een bijdrage is welkom, mits prettig verwoord. Om de overbekende dicton maar weer eens op te voeren: 'C'est le ton qui fait la musique.....'

Wim

avatar#7620
Rimke
Berichten: 1
Reacties: 65

#9 Geplaatst: 2011-03-24 00:05:14

Jammer, heel jammer dat deze draad (om het forumjargon aan te houden) nodig is. Begon het niet met speelfoutjes?

Ik bezoek dit forum graag, juist omdat de mensen zijn wie ze zijn en doorgaans weinig behoefte hebben hun ego's even wat op te poetsen of anderszins sterke verhalen te vertellen. Wie wat wil weten vraagt het, wie het weet of denkt te weten zegt het. Duidelijk, en fijn dat het ook zo kan, ik heb er zelf al heel wat aan gehad en als ik iets weet (niet vaak dus) doe ik mijn bijdrage.

Ik vrees dat ik bij één van die gasten hoor die zich niet heeft voorgesteld....misschien is dat het, dat ik me daarom soms maar even niet meng in een gaande discussie (tussen de gevestigde orde)? Tussen al die mensen waarvan ik vind dat ze zo goed uit hun woorden kunnen komen, die nog weten wat respect betekent en die begrepen hebben dat humor heel belangrijk is? Geen idee, zou het in ieder geval zonde vinden als hier nu ook weer schuttingen gebouwd moesten worden zoals Cees het beschreef, dat wilde men hier toch juist niet?

Rimke

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#10 Geplaatst: 2011-03-24 00:45:27

Dank Rimke voor je bijdrage. Het is volstrekt geen doodzonde als nieuwe forumleden zich niet voorstellen, zeker niet als ze af en toe langskomen om een concrete vraag te stellen. Als een nieuwe deelnemer van plan is regelmatig te gaan deelnemen aan de verschillende gedachtenuitwisselingen, dan is het misschien wel aardig om te zeggen wie of wat je bent of wat je drijfveren zijn om deel te nemen. Overigens valt een korte omschrijving ook te lezen in je profiel, als je dat tenminste hebt ingevuld.

Wim

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#11 Geplaatst: 2011-03-24 07:11:50

Ik zal eraan moeten wennen, ben niet zo gehard als Cees. Wil ik wel zo gehard zijn ?

Peter (die zich graag veilig voelt).