Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Plaats uw favoriete Franstalige nummer op www.le-top-50.eu

Auteur Bericht

avatar#8987
M. Stroes
Berichten: 2
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2011-03-26 10:00:13

Op dit moment vindt in Nederland en twaalf andere Europese landen de verkiezing van de Franstalige Top 50 plaats.

In de eerste ronde (tot 9 april) stelt het publiek (u dus) de kieslijsten samen. Dus staat uw favoriete nummer nog niet in de basislijst van www.le-top-50.eu, dan kunt u die nu nog toevoegen. Het echte stemmen start op 11 april.

Klik op de site op Nederland en de rest wijzigt zich vanzelf.

De site biedt ook de mogelijkheid om op een prettige manier kennis te maken met al het moois dat er vroeger en recentelijk gemaakt is, van Adamo tot Zaz, van Brel tot Bruel, van ' archi-connu' tot ' petite perle cachée'.

Alle muziekstijlen zijn vertegenwoordigd: Chanson française, Rap, Slam, Nouvelle scène, Rock, Reggae, Dance, R&B, Comédie musicale, Rai, Musique du Monde, enz.

Veel luisterplezier,

Maarten Stroes

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2011-03-26 12:29:31

Beste Maarten,

Als liefhebber van muziek ben ik natuurlijk naar de site gesurft de je in de link heb staan en wat schets mijn verbazing, het is zelfs jouw site.

Leuk initiatief, maar waarom eigenlijk?

Wie heeft hier baat bij ?

Is dit gewoon een hobby van jouw of een zoveelste emmer die we aan de subsidiekraan hangen?

En ehhh, stel ik stem, ik win, ik stem wederom, waar gaat dat prachtige nummer van brell dan naar toe? Ik bedoel, jij bent geen radio, geen tv, zelfs niet verbonden met een van deze, wat voor zin heeft het in hemelsnaam om voor een Engelsman een stem uit te brengen voor een liedje waarvan ze de taal niet eens begrijpen?

Leg het me uit, ik ben zeer nieuwsgierig.

Overigens, al die duizenden Nederlanders die hier op de site komen, die allemaal hier wonen, die kunnen niet stemmen want als ik op ons land klik doet tie het niet.

Tja, ik ga niet als zweed stemmen, want daar woon ik niet.

En ehhh, wie is de FIPF eigenlijk?

Ik weet het antwoord wel, na een vervelende surftocht heb ik het enigszins in het Frans kunnen vinden.

Advies van een zakenman, maak jouw site duidelijker en vertel wie je bent, en waarom je dit doet, en link vooral die FIPF.

Ik heb bijvoorbeeld niet zoveel op met leraren, en het zou zonde zijn als ik jou in vergelijking trek met mijn ervaringen terwijl dat helemaal niet zou hoeven.

Maar het zou ook zonde zijn als we jullie de allerbeste leraren overlaten aan een lot wat jullie niet verdienen, want zonder jullie is er geen kennis, en zonder kennis geen toekomst.

Ik zou op Mon mec et moi willen stemmen, van Patricia Kaas, maar wel vanuit mijn eigen land, FRANKRIJK!

Of toch Sash, Encore une fois.

Cees.

avatar#8987
M. Stroes
Berichten: 2
Reacties: 3

#2 Geplaatst: 2011-03-26 12:45:31

Beste Cees,

Het is heel eenvoudig. Als voormalig docent Frans en voorzitter van de vakvereniging in Nederland heb ik me altijd ingezet voor de Franstalige muziek omdat er prachtige dingen gemaakt worden die nooit elders dan in Frankrijk worden uitgezonden omdat het vooroordeel nu eenmaal wil dat wat men niet helemaal begrijpt qua taal, men ook niet mooi kan vinden.

Ik heb in al die jaren aan mijn leerlingen gezien dat dat niet zo is en dat songteksten 100 x beter bleven hangen dan welke les ook.

De verkiezing richt zich op niet Franstaligen, vandaar dat Nederlanders die in Frankrijk wonen (waaronder ikzelf) worden uitgenodigd via Nederland deel te nemen. Mijn ervaring is dat weinig Nederlanders (waaronder docenten Frans)veel weten van de Franse muziek. Met de basislijsten op de site, kan men daar heel eenvoudig wat aan doen. 

Verder wordt dit project helemaal betaald door de contributie van de docenten Frans die lid zijn van hun vakvereniging en uit de 1000 uur vrijwilligerswerk die ik er in heb gestoken. 

Vandaar het gebrek aan commerciële boodschappen op deze site.

Hartelijke groet,

Maarten Stroes

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2011-03-26 13:08:04

Ik vind het een leuk initiatief. Maarten had er wellicht beter aan gedaan om zijn toelichting gelijk in zijn eerste post te melden want we krijgen al te vaak posts uitsluitend met de bedoeling zichzelf of het eigen bedrijf te promoten.

Steven

avatar#8987
M. Stroes
Berichten: 2
Reacties: 3

#4 Geplaatst: 2011-03-26 13:39:19

Mijn excuses voor het niet vermelden daarvan.

Aangezien het geen commerciële activiteit betreft maar een promotie van de Franse taal (ook voor Nederlandse taalleerders), heb ik daar niet aangedacht.

Groeten,

Maarten

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2011-03-26 15:33:01

Maar wat gebeurd er dan als mijn nummer op de eerste plaats komt te staan ?

Bij een radio heb je dan het nummer wat tot vervelens toe kapot gedraaid wordt, hehe die staat nummer een.

Maar als U niet op de radio uitzendt, hoe weten we dan of we gewonnen hebben?

Want zeg nou eerlijk, ik kan gaan stemmen op een nieuwe keizer van China maar veel meer dan moeite levert het me ook niet op.

Of krijgt de winnaar een cd-box of zo.

Waar ga ik die Franstalige top-50 horen straks?

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het een leuk initiatief, maar er mist een einde aan, en de winnaar is……. En dan ?

Of mis ik echt iets op de site?

Ik heb toch weer overal gezocht op de top 50.eu

Cees.

avatar#7601
ludique
Berichten: 1
Reacties: 73

#6 Geplaatst: 2011-03-26 16:32:53

Tja, Maarten....., ook ik vraag me af waar dit nu werkelijk over gaat? Wanneer ik de site bezoek zie ik onmiddellijk BNP-reclame en van mijn favoriet Jacques Brel enkel het meest grijs en kapot gedraaide Ne me quitte pas. Waar is nou die link met de de Frans taal, de docenten Frans enzovoort? Het Franse chanson? Wel leuk trouwens, een draadje Frans chanson. Maar hier kan ik echt geen touw aan vast knopen.......?

met olijke Franse groet,

Max en Lief

avatar#8987
M. Stroes
Berichten: 2
Reacties: 3

#7 Geplaatst: 2011-03-27 18:05:16

Hebben we het wel over dezelfde site? Geen BNP-reclames op www.le-top-50.eu . Wel Brel (0.5% van het totaalaanod), want dat iedereen ne me quitte pas kent, weet ik, maar de lol is juist om mensen die daarna niet zoveel meer kennen via twee basislijsten een mooi overzicht te geven van wat er zoal op het gebied van Frantalige muziek wordt gemaakt.

Geen winnaars daarom, het doel is heel simpel: wanneer de Franse muziek wat bekender wordt, komt men ook meer in aanraking met de Franse taal en de schoonheid daarvan.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2011-03-27 18:33:29

Zinloos dus.

Mensen willen een nut zien, weten waar ze dat nut terug kunnen vinden.

Waarom al die moeite als je er nimmer iets meer van terug ziet of hoort. 

veel succes.

Cees.

Heb overigens wel gestemd.