Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

regelgeving legionella en zwembad controle bij kleine camping van 12 plaatsen

Auteur Bericht

avatar#3223
ineke
Berichten: 9
Reacties: 52

#0 Geplaatst: 2011-03-30 15:53:28

Wij zijn bezig onze kleine camping 'déclaré' om te zetten in een officiele voor 12 plaatsen. Diverse vergunningen zijn al binnen, maar viavia horen wij dat er diverse contrôles nodig zijn. Daarvan is geen melding gemaakt in de departementale zitting die we hadden om de vergunning te krijgen. We moesten aantreden met onze burgemeester en ter vergadering waren pompiers, handicapés en noem de hele reutel maar op, aanwezig om alles grondig te bekijken en te bereglementeren. Maar zoals gezegd, geen melding van contrôles. De nieuwe legionellawet staat daarbij voorop, maar ook ons zwembad schijnt regelmatige gecontroleerd te moeten worden. Al dit soort zaken gaan redelijk tot zeer in de papieren lopen. Wie heeft ervaring op dit gebied? Soms hebben we het gevoel door bedrijven benaderd te worden die geld zien voor iets wat minder 'verplicht' is dan zij doen voorkomen.

Ineke

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2011-03-30 16:38:59

Voor de bedrijven is het inderdaad oppassen geblazen. Weest zeer op uw hoede laat je niet imponeren door de babbels.

Onze Nederlandse campinghouders in ons dorp krijgen voortdurend controles, van brandweer en departement vooral. Het moet allemaal pico bello zijn: beveiliging zwembad, toegang gehandicapten, brandblussers etc. Die controles zelf lopen uiteraard niet in de papieren, maar wel de voorzieningen die moeten worden aangebracht als je niet aan de voorschriften voldoet.

Wim

avatar#3223
ineke
Berichten: 9
Reacties: 52

#2 Geplaatst: 2011-03-30 17:18:19

Beveiliging zwembad, toegang gehandicapten etc. dat is allemaal prima geregeld en ook vastgelegd tijdens ons onderhoud met het departement. Het si zelfs zo dat onze burgemeester gesommeerd is de débit van de waterleiding omhoog te brengen omdat anders de brandweer te weinig druk heeft in geval van nood. Nee, het gaat mij om de kwaliteit van zwembadwater en legionella in het watersysteem van douches. Daarvoor 'moeten (?)' testrapporten gemaakt worden. En deze laboratoria die ons steeds weer hun diensten aanbieden met leuke offertes en ons wijzen op de 'verplichtingen' zijn wel prijzig. Ik wil zo graag weten wat waar is en waar we dat kunnen informeren. Bij de mairie zit een secretaire die zelf een gîte heeft in een ander department dan het onze en hij laat zich eerder door ons voorlichten dan dat hij iets weet.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2011-03-30 18:47:42

De DDASS is verantwoordelijk voor de controles, dat wil zeggen controleren of de eigenaren van zwembaden het wel naar behoren doen. De regels zijn of worden aangescherpt.

Zie deze presentatie. Je kunt even verder googelen op de verschillende artikelen. Volgens mij mag je veel ook zelf doen, zolang je maar duidelijk maakt dat je het gedaan hebt, wanneer en met welke resultaten. Een deel zal moeten worden uitbesteed en er is ongetwijfeld bij de DDASS een lijst met erkende laboratoria.

Allerlei laboratoria bieden zich natuiurlijk aan en willen daar graag aan verdienen. je kunt dus niet daarop vertrouwen.

Het beste is bij de DDASS te informeren. Meestal zijn ze wel geneigd mee te denken.

Steven

avatar#3223
ineke
Berichten: 9
Reacties: 52

#4 Geplaatst: 2011-03-30 19:37:03

hartelijk dank, ik ga aan de slag. eerst maar de presentatie !