Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Assainissement non collectif, de controle

Auteur Bericht

avatar#8622
Truc Machin
Berichten: 37
Reacties: 97

#0 Geplaatst: 2011-03-30 16:39:07

Zojuist controle gehad van ons systeem d'Assainissement non collectif, kortheidshalve: onze fosse. Onze fosse omvat een fosse septique toutes eaux met ontluchtingspijp, een préfiltre de protection en een filtre à sable (horizontal) dat met behulp van een 12 meter lange pijp afwatert in een heg tussen ons en de buren. Ook de loop van het regenwater is bekeken.

 

Het lokale waterleidingbedrijf is verantwoordelijk voor de uitvoering van 'La loi sur l'eau et les milieux aquatques' (2006). Daarvoor moet ze elke installation d'assainissement in haar werkgebied voor eind 2012 gecontroleerd hebben. De controle van vandaag wordt uitgevoerd als ware het een diagnose voor een advies aan de eigenaar. Deze keer heeft de (lokale) overheid de controle betaald. Het waterleiding-bedrijf heeft een private partij opdracht gegeven voor de uitvoering. De controle omvat zowel de papieren als de installatie zelf.

 

De volgende papieren zijn gevraagd en bekeken: De aanvraag voor de bouw, het devis van de aannemer, declaration d'achevement de travaux, verslag départementale controleur en de meest recente facture voor de vidange. Er zijn enkele foto's van de bouw bekeken om de loop van de verschillende aansluitingen na te gaan. Verschillende gegevens uit de stukken zijn overgenomen.

 

Twee onderdelen van de installatie zijn bekeken. De fosse septique en het filtre à sable. De toegang tot de fosse septique was niet blootgelegd (was wel gevraagd). Met een -door ons zelf- aangeleverde stok is gekeken is naar de hoeveelheid vaste materie (in verhouding tot de hoeveelheid water). Van het filtre zijn de beide regards even opgemaakt en bekeken.

 

Vervolgens is nagegaan hoe het regenwater wordt afgevoerd. Met name is gecontroleerd of de aansluitingen niet via de fosse liepen. De foto's van de drainages op de laptop, aangevuld met grote gebaren, vormden het bewijs dat een en andere au norm is.

De volgende controle is voorzien in 2021.

Truc

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#1 Geplaatst: 2011-03-30 17:07:17

Bij ons is twee jaar gelden ook een controleur (privé onderneming iov gemeente) langs geweest, die de zaken monder grondig aanpakte dan hierboven geschetst. Ik heb een groot huis en bijzondere installatie met 2 tanks (10.000 en 3000 liter, die beiden op hetzelfde filtre a sable zijn aangesloten. En vanwege de afstand tussen het huis en het filtre is een chasse, een soort stortbak van 500 liter tussengevoegd, die bij "vol" al het water snel naar het fiilter laat lopen, waardoor de lengte van het filter volledig wordt gebruikt.

Voor de aanleg (zelf met hulp van iemand die dit vaak doet) informatie en assistentie bij het departement gevraagd. Ik woon te ver weg voor langskomen en controleren (niet mijn mening, maar die van de verantwoordelijke ambtneaar). Daarom uitgebreide foto reportage gemaakt en duidelijke tekeningen. Volledig dossier met alle nota's en foto's aangelegd. 

De controleur was slechts geïnteresseerd in de tekening. Heeft geen enkele stap buiten het huis gezet om een en ander te bekijken. Na 4 weken rapportage (met verkeerde situatieschets) ontvangen en laten wijzigen. Enige tijd later ontving ik een rapport met goedkeuring en juiste (mijn) tekening van de installatie.

Ik geef de voorkeur aan een echte controle, niet omdat ik aan mijn eigen werk twijfel, maar omdat ik sterk twijfel aan de uitgebrachte rapportage van de overige huizen in ons dorp....  

JP