Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

eisen exploitatie Licence IV

Auteur Bericht

avatar#3114
pierre
Berichten: 10
Reacties: 26

#0 Geplaatst: 2011-04-02 12:36:26

Wij exploiteren sinds begin 2009 een aangekochte licence IV in het kader van een épicerie-snack-bar-petit restaurant. Eerst full time maar sinds vorig jaar alleen in het hoogseizoen. Alles keurig netjes met een micro entreprise en aangiften van de omzet bij Impot en RSI. Wij dachten dat daarmee alles onder controle en de kous af was.

Nu vertelde een concullega ons recent dat je ook nog jaarlijks rond de exploitatie van die licence IV een of andere extra aangifte moet doen. Het kan kinne-sinne zijn: hij wil de licence goedkoop van ons kopen en sugereert dat bij seizoensexploitatie de oorspronkelijke licence vervalt, tenzij je jaarlijks iets meldt.Maar hij legt niet uit wat dan dbij wie gemeld moet worden.

Als dat zo is hoeft hij alleen maar te wachten tot wij een fout maken rond het melden waardoor de licence vervalt. Dan kan hij 'm lekker goedkoop overnemen.

Wie weet iets van de jaarlijkse dingen die je moet doen naast aangiften impot en RSI om je licence IV te behouden zowel in de full-time exploitatie als wanneer je naar seizoens-exploitatie overstapt.

bij voorbaat dank

Pierre