Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

vraag bouwvergunning over eerste verdieping

Auteur Bericht

avatar#9021
damhenk
Berichten: 12
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2011-04-02 17:08:30

Wij hebben nu eindelijk een bouwvergunning voor een nieuw te bouwen woning aangevraagd in een dorpje in de buurt van Verdun, maar vandaag kregen wij een brief met een vraag van de franse bouw- en woningtoezicht  of wij de eerste verdieping willen opgeven voor het aantal m2 vanaf 1,8 meter hoogte. Wij hebben op de eerste verdieping geen slaapkamers aangegeven of iets dergelijks. Wij hebben nu alleen de begane grond opgegeven met indeling en in de toekomst kunnen wij eventueel op de eerste verdieping nog  slaapkamers maken, op de begane grond hebben wij ook nog geen trap getekend. Ook vanwege de belasting, die dan nu alleen op de begane grond wordt geheven. Wat kunnen wij nu het beste meedelen ten aanzien van deze brief van de franse bouw- en woningtoezicht? Voor ons is het een vakantiewoning, ook om het te gaan verhuren.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2011-04-02 17:41:25

Waar je het voor gaat gebruiken zal in dit geval niet veel uitmaken. Eigenlijk wil je de 1ste verdieping als combles perdus beschouwen. Je kunt een briefje terugschrijven met de m2 vanaf 1,8 meter hoogte maar met vermelding combles perdus (ik neem aan dat je niet over de 170m2 heen schiet en dan dus architect nodig hebt). Pas na oplevering moet je het H1 document invullen dat gebruikt wordt voor belastingbepaling en daar kun je dan proberen de 1ste verdieping weg te laten, namelijk non-habitable. Weet niet zeker of ze daar intrappen. En het moet er bij eventuele controle wel non-habitable uitzien.

Uiteraard verstandig om mijn schrijfsel te checken met die afdeling.

avatar#8864
madou
Berichten: 0
Reacties: 17

#2 Geplaatst: 2011-04-07 12:03:55

Je moet gewoon eerlijk alle m2 opgeven die bewoonbaar zijn, of het nu wel of niet wordt gebruikt of ingericht. Dat doet er gewoon helemaal niet toe (dus alle m2 van 1.80m en meer opgeven). Ik word hier altijd een beetje moe van..Ik neem toch niet aan dat de taxe foncière zo hoog is dat die extra meters veel uitmaken. Vakantiewoning of niet, dat maakt ook helemaal niets uit voor de wetgeving.

Eerlijk duurt het langst..

ciao

Madou HILLENIUS