Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

bouwvergunning - termijnen

Auteur Bericht

avatar#9016
nancy1
Berichten: 7
Reacties: 6

#0 Geplaatst: 2011-04-04 11:16:14

Op het internet wordt nogal wat tegenstrijdige informatie gegeven.

Kan mij iemand duidelijke informatie geven of kent er iemand een officiële webiste waar ik de correct info kan krijgen over volgende vragen:

- als je in het bezit bent van een bouwgrond met positieve CU. Ben je dan verplicht om binnen een bepaalde termijn een bouwvergunning aan te vragen?

Ik heb vernomen dat je binnen de 4 jaar na aankoop verplicht bent om een bouwvergunning aan te vragen. Klopt dit? (je moet er wel op toezien dat de verlenging van de CU tijdig wordt aangevraagd aangezien de geldigheid telkens 18 maanden is.)

- als je een bouwvergunning hebt: ben je dan verplicht om het huis binnen een bepaalde termijn water en winddicht te maken?

Ik heb vernomen dat je binnen de 2 jaar moet beginnen (vb de fundatie + plateau) er is wel een voorwaarde dat je de bouwwerken niet meer dan 1 jaar onaangeroerd mag laten liggen. Het volstaat om vb elk jaar 1 muur te plaatsen.

Klopt deze informatie?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2011-04-04 19:23:25

Het verhaal over de bouwvergunning staat op de site.

Wim

avatar#9016
nancy1
Berichten: 7
Reacties: 6

#2 Geplaatst: 2011-04-05 09:07:07

Beste Wim,

op de site staat inderdaad heel wat informatie over bouwvergunningen, maar ik zie geen antwoord op mijn specifieke vragen. Misschien kijk er erover?

nancy