Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

vaccinatieplicht

Auteur Bericht

avatar#9024
Enna
Berichten: 1
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2011-04-04 11:53:15

Hallo,
Is er in Frankrijk nu wel of geen vaccinatieplicht?
Vaccinaties tegen bv hepatitis Bhepatitis B en griep?

avatar#9024
Enna
Berichten: 1
Reacties: 2

#1 Geplaatst: 2011-04-04 12:07:12

Ah, ik zie dat er twee keer hepatitis B staat, foutje.
Zal mijn vraag ook even toelichten.


Mijn dochter en ik zijn bezig met voorbereidingen voor het verhuizen naar Fr. En verplicht vaccineren zien wij niet zo zitten, vandaar.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2011-04-04 18:32:05

Welkom op het forum, Enna. Ik hoop dat je hier interessante zaken zult vinden. Verhuizen naar Frankrijk vergt nogal wat informatie vragen.

Wat in Frankrijk aangeraden wordt, dan wel verplicht is, is te lezen in de Calendrier Vaccinal. (Op de link klikken). Wellicht wat leesbaarder is deze link van de Overheid.

Hangt er erg van af wat jullie gaan doen. Voor schoolgaande kinderen zijn verschillende vaccinaties (difterie, tetanus, polio, kinkhoest) verplicht, zonder die vaccinaties kom je de school niet in.

Dezelfde vaccinaties plus hepatitis B zijn verplicht als je in de gezondheidszorg gaat werken.   

Verder hangt het van het werk af wat verplicht is of aangeraden wordt.

Groeten,

Steven

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#3 Geplaatst: 2011-04-04 19:32:27

Alleen difterie, tetanus en polio zijn verplichte vaccinaties om je kind op een school in te schrijven van de 'Education Nationale'. BCG is verplicht als je tot de risicogroepen behoort of als je in Ile-de-France of Frans Guyana woont.

Mocht je een jonge baby hebben en je wilt het alleen tegen difterie, tetanus en polio laten inenten ( en dus geen kinkhoest en hemophilus B) dan ben je toch gedwongen om dit laatste tout-en-un vaccin te nemen omdat er geen aparte DTP voor babies op de markt is. Dus de terughoudende ouders die ik meemaak adviseer ik toch de 5- prik: DTP, kinkhoest en hemophilus B. Heb je inmiddels schoolgaande kinderen dan kun je alleen DTP doen. Dat is verder iedere tien jaar een rappel.De ROR (mazelen, bof en rode hond) is niet verplicht.

Verder ben je hier een ontaarde moeder als je twijfelt over het nut van vaccineren van je kind. De meeste artsen weten ook niet wat ze er mee aan moeten en vinden dit soort vragen maar niks. Vaak kan je bij een echt homeopathisch geschoolde arts wel goed terecht.

Ingrid

avatar#9024
Enna
Berichten: 1
Reacties: 2

#4 Geplaatst: 2011-04-07 08:43:00

Hartelijk bedankt voor jullie antwoorden. Fijn om te weten hoe het zit.

Mijn dochter is 22, niet meer schoolgaand. Wel heeft ze een chronische ziekte, dus vooral op gebied van gezondheidszorg zijn wij ons aan het verdiepen in hoe het allemaal in Fr geregeld is.

groeten, Enna