Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

verzekeraars geven (mij) vaak niet thuis

Auteur Bericht

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#0 Geplaatst: 2011-04-06 14:07:08

Ik woon nmiddels bijna 10 jaar in Frankrijk en heb inmiddels enige ervaring met verzekeraars. In Nederland waren de contacten vrijwel virtueel: je nota's (automatisch) betalen en bij ziektekosten moest je destijds nog declaraties indienen.

Ik heb de indruk dat verzekeraars in Frankrijk je graag als client hebben, maar indien er schade is of er valt wat te declareren, wordt alles ineens moeilijk en moet je er achteraan jagen om je geld te krijgen.

Een paar voorbeelden: na aanrijding (buiten schuld) auto laten repareren bij carosserier van mijn keuze, niet aangesloten bij reseau Maaf. Nadeel: meer zelf regelen en schade voorschieten. Na reparatie factuur door reparateur naar expert gefaxed. Na 14 dagen nog geen vergoeding. Maaf neemt geen actie. Zelf expert gebeld: blijkt verkeerd faxnummer op visitekaartje expert te staan. Probleem dus zelf opgelost.

Na stormschade Klaus ca 15.000 euro schade. Expert nam 3 maanden om (hand geschreven rapport op te maken) AGF maakte grote problemen met bepaalde onderdelen, die m.i. en volgens expert wèl verzekerd waren. Uiteindelijk het merendeel vergoed gekregen. Maar: daarna bezoek van inspecteur met tussenpersoon, waarbij mijn "maison de maitre"van 500 m2 ineens tot grand risque werd verklaard met 3x de premie die ik voorheen betaalde. Andere verzekeraars waren wel bereid dit risico voor normale premies over te nemen.

Ziektekosten: bij "echte" uitkeringen als een couronne (500 euro) raakte twee keer zowel het devis als de factuur zoek bij MAAF. Bij andere, wat grotere bedragen, moet je erachter aan om de vergoeding te krijgen; bij "vergissing"wordt niet de 300% regel, maar bijv de 100% regel toegepast.

Mijn laatste schade (geparkeerde auto aangereden door vrachtwagen) met getuigenverklaring: Maaf slaagt er niet in de verzekering te vinden van de camion, ondanks kenteken omdat het een lease-voertuig is. Vraagt uiteindelijk aan één getuige schriftelijk om een valse verklaring (sjoemelen met de data)  af te leggen om bij het schadefonds iets te gaan bereiken. Zaak loopt nog, maar men geeft mij weinig klans.

Ben ik de enige die dit soort zaken tegenkomt en hier veel tijd aan kwijt ben of is dit een normale gang van zaken?

PS: ik heb getwijfeld of ik dit bericht "entre bavards" zou plaatsen nav herkenbaar bericht van Jako over postbezorging....

    

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2011-04-06 21:04:50

Zijn Franse verzekeraars zoveel kwader dan Bataafse ? Zodra het om uitkeren gaat zijn het natuurlijk allemaal boeven, dat is nu eenmaal het vak.

Is er geen "verzekeringenforum" ?

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2011-04-06 21:37:13

Sorry hoor, maar dat soort problemen heb ik nooit. De schades die ik heb gehad, zijn keurig afgehandeld zonder gezeur of pogingen er onder uit te komen.

Ook in NL nooit dergelijke ervaringen ondervonden.

Het kan dus ook anders.

avatar#7221
Smartie
Berichten: 2
Reacties: 76

#3 Geplaatst: 2011-04-07 11:23:40

Héél herkenbaar!!! Weet niet of het in NL ook zo is, geen vergelijking, maar in France redeneren wij ondertussen: alles wat je zelf kan betalen, moet je niet verzekeren. (denkend aan bijv. de extra garantie verzekering als je een nieuwe tv koopt oid)

Ook worden er naar mijn mening teveel verzekeringen "aangesmeerd", als je wilt opzeggen volgt er discussie etc.

Het zijn net boeven!!! Niet te vangen en o zo slecht!!!

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#4 Geplaatst: 2011-04-07 12:06:55

't Is hier al vaker gemeld : 'n goede courtier doet wonderen. Dus 'n ware tussenpersoon die handelt voor de klant, niet zo'n agent van de een of andere maatschappij.

Helaas sterven de courtiers uit.

Peter.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#5 Geplaatst: 2011-04-07 16:25:35

Ik zit al 12 jaar bij dezelfde agent van vroeger Azur, nu MMA. Plezierige vent. Gaat best weleens wat mis maar wordt dan ook weer snel weer opgelost. In het gezin hebben we een aantal autoschades gehad. Altijd hem eerst bellen voor actie te ondernemen. Indien urgent doet de alarmcentrale van de verzekering het ook prima.

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2011-04-13 20:52:11


avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#7 Geplaatst: 2011-04-14 18:23:57

Tot dusver zijn onze ervaringen uitstekend met onze agent en AXA, waar auto ( 2 kleine schades) , huis (4 kleine schades), trailer en juridische bijstand (1 grote schade) verzekerd zijn.

Attente service van onze agent , die alle papieren afhandelt en af en toe zelfs een coulance betaling bijdraagt.

Ziektekosten (inclusief een operatie met ziekenhuisopname) via CPAM en mutuelle April loopt eveneens perfect, zij het dat April soms claimt het niet van CPAM doorgekregen te hebben, maar dat wordt vervolgens snel recht getrokken.

Het kan dus goed gaan in Frankrijk, wel gaan wij alltijd persoonlijk even langs bij de agent en dan komt het prima in orde.