Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Vreemdgaan met Marianne

Auteur Bericht

avatar#8622
Truc Machin
Berichten: 37
Reacties: 97

#0 Geplaatst: 2011-04-06 14:29:54

Via een maaltje, wat terloops geformuleerd, kreeg ik te horen dat een bekende virtuele vriend op dit forum morgen Fransman wordt. Ik heb hem direct telefonisch van harte gefeliciteerd.

Hij heeft mij beloofd alles omtrent de nationalisatie te zullen vertellen. Ik hoop dat hij dat ook op dit forum zal doen zodat wij zo'n stap goed kunnen begrijpen.

Ik zelf heb er weleens -heel kort- over gedacht om een soortgelijke stap te zetten. Ik ben zeker geen francofiel, maar vind ik zo'n overstap wel logisch. Je gaat de rest van je leven onder gedompeld worden in een andere wereld en dan kun je maar beter ook één geheel met die wereld worden. Waarom dan toch niet door gezet ? Financiën ? ja we kunnen Nederland financieel moeilijk missen, maar we hebben wel vaker zonder geld gezeten. En het idee dat je ooit niet meer bij je kinderen zou kunnen in geval van grote internationale onrust is nogal overtrokken in het Europa van de 21-ste eeuw.

Het gevoel van vreemdgaan komt op, ik ken dat gevoel niet in de praktijk, maar met wie zou ik vreemdgaan als ik met Marianne verder ging ? En wie bedrieg ik dan ? Koningin Beatrix ?

Truc

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2011-04-06 20:58:41

Och Truc, zo vreemd gaat die vrind van je nu ook weer niet. Hij likt de Beatrix van achteren, de Marianne is zelfklevend.

Maar die NL-postzegels herinnert-ie zich waarschijnlijk van vroeger, de Marianne gebruikt-ie dagelijks ?

Zo simpel is het, zo eenvoudig kunnen de dingen zijn.

Peter.

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#2 Geplaatst: 2011-04-08 01:56:15

Ik voorzie dat we in NL ooit nog wel eens grappen gaan krijgen zoals ze die in de VS hebben dat je namelijk ook als je in het buitenland woont nog steeds inkomsten en vermogens belasting moet gaan betalen aan de NL overheid, dan is het met mijn NLschap snel afgelopen.