Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

versterken WiFi signaal

Auteur Bericht

avatar#7221
Smartie
Berichten: 2
Reacties: 76

#0 Geplaatst: 2011-04-11 08:09:54

Aangezien we maar op één punt in huis een telefoonaansluiting hebben, staat het hele telefoon, fax en livebox gebeuren daar vlakbij. Maar omdat het een oud huis is, met hele dikke muren, hebben we niet overal in huis evengoed bereik van het draadloos internet.

Nu ben ik op zoek naar een snufje om dit signaal te versterken of "op te pikken" en opnieuw te verspreiden. (het gaat alleen om eigen gebruik, geen gasten, extra beveiligingen van netwerk etc nodig)

Ik had de perfecte oplossing gevonden, dacht ik, maar helaas, dit apparaat is nergens meer leverbaar.

Op de site van Orange praten ze over een wifi extender, maar deze pagina is niet bereikbaar. Ook twijfel ik of dit wel de juiste oplossing voor ons is (heb wel het demo filmpje kunnen bekijken via youtube) omdat ik maar één WCD in de buurt heb van de livebox en dus genoodzaakt ben om een stekkerdoos te gebruiken en dat raden ze nu juist af (beste resultaat als er van een eigen WCD gebruik wordt gemaakt)

Wat nu? Is het noodzakelijk om van een aparte WCD gebruik te maken? In de materie van routers ben ik niet zo thuis en gezien het enorme aanbod zou ik niet weten waar te beginnen. Daarbij staat er bij de meeste routers geen uitleg hoe zo'n ding nu precies werkt of aangesloten dient te worden.

Wie heeft dit probleem succesvol opgelost???

Salut, Linda

avatar#7720
Moulin Galuzot
Berichten: 6
Reacties: 60

#1 Geplaatst: 2011-04-11 08:37:15

Ik gebruik een versterker werkt uitstekend , geen instalatie nodig en een handig "auto configuratie knopje" voor de digibeet ..

Merk Linksys , Wireless G Range - Extender ..

Te koop bij de goede comp shop ..

Gr c 

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#2 Geplaatst: 2011-04-11 09:39:25

Linda,

Voor een stabiele en eenvoudige oplossing kijk ook maar eens hier.

Geen aansluitproblemen en sneller en stabieler dan WiFi.

Inpluggen en klaar.

Rob

Aanvulling,

Zonder draden? Oké deze dan :-)

avatar#7221
Smartie
Berichten: 2
Reacties: 76

#3 Geplaatst: 2011-04-11 11:45:39

Dag Heren, 

Dit soort apparaatjes heb je in nog 30 varianten bij Darty, maar daar moet je allemaal weer snoeren voor gebruiken. En dat is nu juist het mooie van WiFi!!!

Ze hebben wel 2 soorten die ook WiFi hebben, maar dan is de oplossing van Orange een stuk goedkoper, maar blijft mijn vraag: als ik zo'n adapter met WiFi mogelijkheid aansluit via een stekkerdoos, werkt het dan ook??? Of kan het alleen via de WCD's??? Stroom is stroom zou je zeggen,.... maar ik weet niet of dat met dit systeem ook zo werkt,....

De Linkys optie heb ik ook uitgezocht, maar ook dit systeem is (zover ik tot nu toe kon vinden) nergens leverbaar,..... zucht,....

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#4 Geplaatst: 2011-04-11 11:54:43

Een Fritz WLAN extender is ook geschikt. Gewoon ergens binnen het bereik van WiFi in een stopcontact stoppen, fungeert daar dan als (her) uitzender.

Lees bv http://www.zdnet.be/reviews/120251/avm-fritz-wlan-repeater-n-g/

Ko

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#5 Geplaatst: 2011-04-11 13:19:27

Dag Linda,

Stroom is inderdaad stroom en een gewone stekkerdoos verandert daar niet veel aan. Alleen de extra op de stekkerdoos aangesloten apparatuur kan voor storing zorgen. Maar als je er niet tegelijkertijd een koelkast aansluit of iets dergelijks, dan is er niks aan de hand.

Ik zou in een compu-zaak een wifi extender kopen. Ze zijn slechts enkele tientjes. Kies er dan wel een die minimaal dezelfde snelheid heeft als je router en zet hem niet op de grens van het bereik van je router, maar ruim daarbinnen. Anders verlies je te veel snelheid.

Groet,

Frans

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#6 Geplaatst: 2011-04-11 20:32:55

Bonsoir Smartie,

Ik koop mijn computrspullenboel meestal online bij www.rueducommerce.fr. En daar hebben ze ook een WiFi extender. Ga naar hun site en zoek op WiFi extender, of volg direct deze link. Succes!

Salutations, Jos

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#7 Geplaatst: 2011-04-11 22:08:00

Jos, 

Jouw link verwijst naar een extender van D-link, die relatief traag is en volgens de specificatie alleen met routers van D-link kan communiceren. Er zijn voor hetzelfde geld snellere en meer universele extenders te koop. Het zijn er zoveel dat het meest eenvoudig is om in een winkel even te shoppen. Dat zou voor Linda bij Darty in Vichy kunnen.

Groet,

Frans

avatar#7221
Smartie
Berichten: 2
Reacties: 76

#8 Geplaatst: 2011-04-12 09:38:04

Dag Heren,

Ik ben eruit!!! Na nog een halve dag surfen, klikken, lezen, en kijken ben ik erachter dat er echt héél veel te koop is, voor heel veel uiteenlopende prijzen en kort gezegd 3 systemen. De zogenaamde CPL systemen (Courant Porteur en Ligne) die dus via het stroomcircuit werken. Deze zijn er ook in een WiFi versie. (hier biedt Darty zo'n 30 verschillende merken en prijzen voor aan) En dan zijn er nog de routers die het signaal oppikken en doorsturen zodat het verder reikt.

Omdat ik het niet uit kon staan dat Orange ook een WiFi extender aanbiedt maar deze pagina niet bereikt kan worden, heb ik de Orange site nog eens doorgespit, in de hoop meer info hierover te vinden. En zo kwam ik op het bericht dat de houders van een oude Livebox, deze GRATIS om kunnen ruilen voor de nieuwste versie, die oa een sterker WiFi signaal uitzendt.

Aangezien er een bezoekje aan Vichy op de agenda stond, gisteren, heb ik direct m'n Livebox, eentje van het eerste uur, die al ruim 6 jaar trouwe dienst bewees, afgekoppeld en meegenomen. Hoewel de Orange winkel een kwelling is voor lichaam en geest, stond ik zonder al te veel gedoe na 20 minuten weer buiten mét een nieuwe gratis Livebox.

Eenmaal thuisgekomen deze direct uitgepakt, aangesloten en TaDaaaa, hij doet 't EN,.... het signaal is een stuk sterker!!! Waar ik voorheen met m'n labtop moest manouvreren over de eettafel voor dat ene plekje waar ik 1 en heel soms 2 streepjes bereik had, kan ik 'm nu neerzetten waar ik maar wil en heb ik direct 3 streepjes bereik.

Voorlopig beschouw ik mijn "probleem" dus als opgelost en ben ik tevreden met deze snelle en goedkope oplossing.

Hartelijk dank voor het meedenken allemaal!!! Salut, Linda

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#9 Geplaatst: 2011-04-12 12:21:24

Linda,

gefeliciteerd met het succes, en wees zeker van mijn bewondering voor je voortvarendheid.

Dezelfde ervaring:

nadat onze 8 jaar oude livebox om andere reden vervangen moest worden (ook gratis) had ik met de nieuwe een veel sterker signaal en daardoor meer vrijheid in huis.

Christian von Klösterlein

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#10 Geplaatst: 2011-04-12 12:39:44

Kijk, hier hebben we wat aan. Het doorzettingsvermogen van Linda en haar prettige manier van communiceren hebben ook mij doen spoeden naar de Orangewinkel. Prima acties.

Wim

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#11 Geplaatst: 2011-04-12 16:02:28

@Frans,

Van de D-link WiFi extender zijn veel reviews op Internet te vinden, onder andere op Cnet, Wize en Amazon. Hoewel de reviews wisselend oordelen (zoals dat meestal het geval is) begrijp ik er niet uit dat dit ding extreem traag is en ook niet dat ie uitsluitend met andere D-link apparaten wil werken. Ik heb geen ervaring met dit specifieke D-link apparaat maar wel met andere spullen van het merk en ik ben er over het algemeen tevreden over. Maar goed, ik heb zelf geen extender nodig, dus ik ga het ook niet ontdekken ;-)

Belangrijkst is dat het probleem van Linda is opgelost, en wel op de eenvoudigst mogelijke manier, namelijk een betere Livebox. Simpeler dan welke extender ook. Chapeau Linda voor de wijze waarop je hier achteraan bent gegaan.

Salutations, Jos

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#12 Geplaatst: 2011-04-12 18:07:44

Jos,

Ik schreef niet 'extreem traag', maar 'relatief traag'. En daarmee doelde ik op de maximale 54 Mbps die het ding aankan. Ik heb zelf een router van D-link en die heeft maximaal 300 Mbps (in de praktijk is het overigens 150). De nieuwe Livebox is ook snel (ik meen tot 600 Mbps), dus een relatief trage extender doet daar afbreuk aan. Nu lijkt een hoge snelheid niet zaligmakend als je een internetverbinding hebt die zelfs langzamer is dan de 54 Mbps, maar je doet meer via wifi, bijvoorbeeld een printer aansturen.
Over de comptabiliteit waarschuwen de leveranciers, bijvoorbeeld deze

Groet,

Frans

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#13 Geplaatst: 2011-04-25 22:35:38

sinds Kerst is mijn speedtouch 780 ermee gestopt en krijg ik niet meer aan de praat mbt internet; het lijkt er op dat Orange iets veranderd heeft waardoor ie het niet meer doet

Ook een andere die ik vanuit NL heb meegenomen doet het niet (meer)

Aangezien we niet zonder internet kunnen ben ik ten einde raad naar de Orange winkel bij ons in sarlat gegaan en weggegaan met een nw Livebox2

Binnen 2 minuten deed mijn internet het weer; merkwaardig, maar ik ben weer blij

Alleen mijn bereik binnen het (oude) huis is minder dan daarvoor met mijn speedtouch

Nu terugkomend op het onderwerp vraag ik mij af of er versterkers/externders zijn die specifiek het livebox2 signaal beter versterker of dat het echt niets uitmaakt? 

Ook ik ben gebonden aan een vaste plek in huis om het basis modem te plaatsen

groet

André

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#14 Geplaatst: 2011-04-25 23:17:11

Hallo André,

Het enige wat ik me in zou kunnen denken als wijziging is de keuze tussen PPPoE en PPPoA. Eén van beide, ik geloof uit mijn hoofd gezegd PPPoA, wordt niet ondersteund in het Orange netwerk.

Wellicht kun je dus die instelling controleren.

Wat betreft je vraag over een versterker voor het WiFi signaal: zorg er voor dat deze compatible is met WiFi N (802.11n), verder is er niets specifieks aan het WiFi-signaal van de Livebox dus iedere versterker zou moeten kunnen werken. Ikzelf zou de voorkeur geven aan een combinatie CPL+WiFi netwerk. Orange had een WiFi extender (ik denk dat die tijdelijk uitverkocht is maar zou het na moeten kijken om het zeker te weten) in het assortiment waarmee je het elektriciteitsnetwerk gebruikt om de afstand te overbruggen en vervolgens het WiFi-netwerk opnieuw opzet op de plaats waar je het wilt hebben. Als je elektriciteitsinstallatie in orde is (en éénfase is) lijkt dat een beter oplossing dan een simpele repeater die als nadeel heeft dat je hem moet plaatsen op een plaats waar het WiFi-netwerk nog voldoende aanwezig is zodat deze het netwerk op kan pikken en "herhalen".

Groeten,

Thomas

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#15 Geplaatst: 2011-04-26 10:45:31

Thomas,

Ik heb net nog even gekeken maar mijn Thomson Speedtouch 510 heb ik al jaren op PPPoA staan  (had ik gegokt) en het werkt hier prima.

Betekend dit dat PPPoE dus niet werkt, of juist beter? Of is het centrale afhankelijk (zit hier in de Corréze)

Rob.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#16 Geplaatst: 2011-04-26 10:58:42

Hallo Rob,

Ik heb het even nagevraagd en de instelling moet op PPPoE staan.

Dit geldt inderdaad (nog) niet voor alle centrales maar mocht je verbinding op een gegeven moment niet meer werken, dan is de kans groot dat het daaraan ligt!

Groeten,

Thomas

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#17 Geplaatst: 2011-04-26 12:37:37

Thomas, ik heb het gewijzigd en het werkt op PPPoE ook prima.

Ik laat het dus nu hierop staan om problemen in de toekomst te vermijden.

Met dank en groet, Rob

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#18 Geplaatst: 2011-05-03 20:18:15

Beste André,

Beetje late reaktie maar wellicht tot nog van nut !

Wat betreft WiFi signaal versterken kan ik je verzekeren dat dit onder voorwaarden prima werkt, ik heb in NL het modem in de meterkast en een tweede als WDS-extender op een verdieping (we hebben er 4, alle met betonvloer).

Echter de Livebox 2 ondersteunt geen WDS dus ik vrees dat het met deze box niet gaat lukken.

Nu zijn er vele modems die wel WDS ondersteunen echter als er een sans ligne abo is waarbij dus de telefoon over de box gaat is dat geen optie.

Wat wel kan is een Access point aansluiten op de ethernet-aansluiting van de Livebox en deze eventueel buiten ophangen, de voedingsspanning gaat over de ethernetkabel.

Ik heb nog een paar van deze dingen nieuw liggen, weliswaar 54Mbit maar de internetverbinding is vele malen langzamer dus dat is van weinig belang,zie www.engeniustech.com.sg/node/43

Deze truc werkt natuurlijk ook door een wifi doos op zolder te zetten en deze via ethernet te verbinden met het modem, maarja, ik denk dat je dan net zo goed de livebox direct op zolder kan zetten aangezien er toch een kabel naar boven moet.

Ook heb ik nog vergelijkbare extenders voor binnenshuis, zoals in de link genoemd maar dan van US-Robotics, maar deze apparaten, zoals alle extenders, vereisen wel een modem dat WDS ondersteunt.

Groeten, Robert.

Appairage :

Activer le Wifi Easy pairing :
Activer le WPS pairing :
Configuration de l'appairage WiFi :

Activer le filtrage MAC :

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#19 Geplaatst: 2011-05-03 20:21:33

Sorry, er staat teveel in, negeer de tekst vanaf Appairage.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#20 Geplaatst: 2011-05-03 21:03:59

@Robert : "ik denk dat je dan net zo goed de livebox direct op zolder kan zetten aangezien er toch een kabel naar boven moet"

=> nee, dat is niet aan te raden: je kunt beter een goed ADSL-signaal ontvangen met de Livebox en vervolgens een lange Ethernet-kabel er achter hangen dan met een lange telefoonkabel het signaal verzwakken en dus een slechtere verbinding hebben.

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#21 Geplaatst: 2011-05-09 20:36:13

Thomas, 

kun je mij de info geven van die Orange extender die via het elctriciteits netwerk wifi op kan zetten in een andere kamer 

en of die weer beschikbaar is, want dan wil ik het evt in Sarlat bij mijn Orange winkel gaan kopen

Of kan ik iedere fabrikant kopen, (home plug adapters) Ik stel deze vraag omdat ik begrepen had dat de livebox geen WDS heeft

Ik had begrepen dat  Devolo goede adapters maakt (ook 200 Mbps), maar kunnen die het livebox signaal wel doorgeven via het lichtnet en kun je dan een devolo extender gebruiken om in de andere kamer het signaal door te geven?

groet

André

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#22 Geplaatst: 2011-05-09 22:23:14

Ik gebruik Devolo en de Orange oplossing door elkaar. Prima, maar dat is niet vreemd want de Orange kastjes zijn van Devolo. Let wel op, dat je geen 85Mbps en 200 Mbps door elkaar gebruikt. Die zijn onderling niet uitwisselbaar.

En ik heb alle kastjes op een vast IP adres gezet. Geeft minder probleempjes bij herstarten Livebox2, na stroomuitval o.i.d. Het ophalen van een IP adres bij de Livebox2 DHCP server gaat niet altijd goed.

Voor mij is dit de meest betrouwbare oplossing gebleken en onze gasten zijn er enthousiast over.

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#23 Geplaatst: 2011-05-10 09:51:34

Moet ik bij Devolo dan nog op iets letten ivm de livebox 2, want die is volgens mij 600 Mbps

Hoe werkt de aansluiting eigenlijk ivm de aan te kopen kastjes.

Ik denk als volgt:

Je sluit een Devolo kastje/plug aan op het electranet. sluit de livebox via USB aan op dat kastje

In de andere kamer stop je ook een kastje/plug van Devolo in het stop contact en daarop sluit je ook weer via usb een extender aan van devolo en dat alles in 200 MBPS?. Klopt dat allemaal, of is dat laatste kastje van Devolo wat je in het stopcontact stopt van zichzelf al een extender?

groet

André 

avatar#3688
Silex
Berichten: 73
Reacties: 350

#24 Geplaatst: 2011-05-10 11:28:21

Devolo

janv

avatar#9227
spuit12
Berichten: 1
Reacties: 4

#25 Geplaatst: 2011-07-04 14:07:08

waterman,

Ik heb er ook last van dat de Orange Extender (200Mbps) mij laat wachten op een IP adres (van de Livebox2)

Hoe kan ik dat kastje op een vast IP adres zetten?

mvg

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#26 Geplaatst: 2011-07-04 18:12:40

Ik heb in de "netwerkinstellingen" van de beheerpagina van de extender een vaste waarde ingevuld. 192.168.1.102 bijvoorbeeld.

LET OP, ik heb wel in de Livebox2 de grenswaarden van de DHCP uitgifte tussen 192.168.1.10 en 192.168.1.100 gezet. Dan kan je vaste adressen zelf uitdelen vanaf 101 op de laatste positie en krijg je geen conflictproblemen met adressen in je netwerk.

Succes.

avatar#9227
spuit12
Berichten: 1
Reacties: 4

#27 Geplaatst: 2011-07-05 00:36:16

Ha ha,

Bedankt voor je snelle reactie, maar je eerste zin gaat volledig boven mijn pet.

Waar vind ik die "netwerkinstellingen"van de beheerpagina?

Of moet ik eerst maar eens de beginnerscursus doorlopen :)

mvg

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#28 Geplaatst: 2011-07-05 09:04:26

De beheerpagina van mijn Extender open ik via het programmaatje dLan Informer, dat op de site van Devolo gratis is te downloaden. Als met je rechtermuisknop op de naam van de extender klikt in het geopende window van dat programmaatje, dan krijg je een pop-up waar onder andere "status en beheer openen"

Als daar op klikt opent zich een Browser window met de Home beheerpagina van die extender. Daar vind je o.a. "netwerkinstellingen"

Ik gebruik de oudere versie van de Extender. Die moet via dat dLan Informer worden beheerd. Er schijnt voor de nieuwere extenders (bv die van 200Mb) een gebruikersvriendelijker alternatief te vinden te zijn op de Devolo site. Heet geloof ik dLan Cockpit.

Maar als je een leek bent, dan adviseert Devolo om niet zelf te experimenteren. Probeer een computerkenner in de buurt te vinden. Maar zelf leren is natuurlijk ook leuk.

avatar#9227
spuit12
Berichten: 1
Reacties: 4

#29 Geplaatst: 2011-07-06 13:50:05

Ik ben via dLan Cockpit in de beheerpagina van de extender gekomen.

Leuk, ziet er net zo uit als de beheerpagina van de Livebox.

Bij netwerkinstellingen stond "DHCP client" op "automatisch verkrijgen" aangevinkt.

Ik heb dat vinkje weggehaald en toen kon ik de IP instellingen configureren.

IP-adres op 192.168.1.102 gezet

netmasker: 255.255.255.0

standaard gateway: (blanco)

En opgeslagen.

Ben benieuwd of ik nu nog verbindingsproblemen heb.

Met dank voor de assistentie.

avatar#3688
Silex
Berichten: 73
Reacties: 350

#30 Geplaatst: 2011-07-07 22:38:39

Voor regenachtige dagen.
Zelf expirimenteren met Wi-Fi antennes

Home made WLAN 802.11 Antennas.

janv