Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Formulier E 106

Auteur Bericht

avatar#3405
peter
Berichten: 5
Reacties: 28

#0 Geplaatst: 2011-04-11 13:09:22

Sind 1 januari 2011 ben ik permanent in Fr gaan wonen, uitgeschreven in Nederland, maar er voor gekozen om in  nl belasting te blijven betalen ( ook omdat ik nog een bedrijf in nl bezit) Ik heb dus ook een ziektekosten verzekering in nl, nu krijg ik van mijn verzekeraar een E 106 formulier toegezonden, die ik door een franse verzekeraar in moet laten vullen.

Ik heb mijn nl verzekeraar gebeld, volgens hen moet ik ook een franse ziektekosten verzekering hebben. Ik snap hier niets meer van, dit is toch dubbel verzekerd zijn ? wie heeft hier ervaring mee?

avatar#7251
Rick46
Berichten: 8
Reacties: 38

#1 Geplaatst: 2011-04-11 15:27:57

Hallo,

Google eens met ""formulier E106"" en je krijgt alle gegevens. Je bent daarna overgeleverd aan CVZ. Ik wens je veel, veel succes.

avatar#4648
Rob van Schijndel
Berichten: 2
Reacties: 155

#2 Geplaatst: 2011-04-11 22:10:24

Beste ....,

Allereerst ¨ik heb er voor gekozen om in Nederland belasting te betalen¨

Dat kan niet echt. Je mag niet kiezen, het belastingverdrag tussen Nederland en Frankrijk bepaalt waar je belasting moet betalen.

En dan ¨ik heb dus ook een ziektekostenverzekering in Nederland¨

Als je daadwerkelijk werkt in Nederland (en maar een klein percentage in Frankrijk) blijf je sociaal verzekerd in Nederland en betaal je in Nederland de sociale premies. Met het E106 formulier kun je jezelf gratis aanmelden bij de Franse ziektekostenverzekering. Dan kun je in het weekend ook gebruik maken van de dokter en hoef je niet eerst naar Nederland te rijden. 

Het kan 100% kloppen wat je schrijft en hoe je het hebt geregeld (je woont bijvoorbeeld in Nice en vliegt iedere week naar Nederland om daar 4 dagen te werken). Veel succes hoef ik je dan niet te wensen, dat gaat wel goed komen, van het CvZ heb je niet/nauwelijks last.

Als je voornamelijk in Frankrijk woont en met name daar ook werkzaamheden verricht, dan gaat er iets fout.

Groet,

Rob van Schijndel