Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

De 3 Grote Werken van Nicolas

Auteur Bericht

avatar#8622
Truc Machin
Berichten: 37
Reacties: 97

#0 Geplaatst: 2011-04-12 11:54:20

Als NL-er in F heb ik de handel en wandel van onze Président nauwkeurig gevolgd. In zijn blingbling fase heb ik gelachen met zijn fiscale maatregelen voor de happy few. Daarna verging mij het lachen toen hij midden vorig jaar, in Grenoble, de Franse samenleving indeelde in eerste- en tweederangs burgers. Verder staan er nog wat domme projecten op zijn conduitestaat die eindigden in een oorverdovende stilte zoals de discussie over L'Identité National.

Maar Sarkozy = Sarkozy dus hij blijft proberen. En het zat hem mee ! Eerst de leiding nemen in de oorlog tegen zijn voormalige vriend van de camping: de heerser Ghadaffie, daarna, gebruikmakend van de historische aanwezigheid in Ivoorkust, een onrechtmatige president uitschakelen en in eigen land een wet realiseren tegen -laten we maar kort door de bocht formuleren- de burqa.

Drie grote werken waarin ik me -als Linksmensch- goed in kan vinden. Chapeau Nicolas !

Truc

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2011-04-12 12:45:43

De regeringsprestaties van het Franse staatshoofd hebben wel geleid tot een populariteitsscore die niet eerder in de Ve Republiek werd bereikt: namelijk nog nooit zo laag.

Wim

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2011-04-12 14:25:17

Ik durf te voorspellen dat het Franse burqua-verbod zeker tot een beroepsprocedure voor het Europeese hof leidt.

Twee gedachten:

-  Frankrijk durft tenminste het probleem aan te gaan en zet een eerste stap.

-  Is het verbieden van burqa of hoofddoek niet net zo  problematisch (fout?) als het voorschrijven ervan?

Christian von Klösterlein

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2011-04-12 17:37:03

De politievakbonden hebben het handhaven van het boerkaverbod nu al onuitvoerbaar genoemd. Het verbod zelf wordt als 'ridicuul' afgedaan, met de toevoeging dat dienders wel wat anders te doen hebben dan te speuren naar gesluierde mevrouwen.

Wim

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2011-04-12 18:56:17

Khadaffi is nog niet weg. Gbagbo is nog niet in Den Haag. En op de Champs Elysées beginnen de commerçanten al te klagen dat al die gesluierde prinsesssen uit olielanden vast niet meer gaan komen.

Ook het "Robin Hood" cadeau om geld van de oliemaatschappijen te vragen om de belastingaftrek van woon-werkverkeer le verhogen maakt niet veel indruk. de laagstbetaalden die toch al geen belasting betalen schieten er geen fluit mee op.

Hoe zeiden wij  dat in Rotterdam? "Scheten in netjes" geloof ik.

Steven