Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

orange net-plus omgezet naar orange open....

Auteur Bericht

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#0 Geplaatst: 2011-04-18 22:15:51

Ik ben verleden week onverstandig geweest. Heb mij laten verleiden naar een nog completer telefoonpakket: ik had net plus (telefoon via internet met onbeperkt bellen, televisie via een box, een mooie internetverbinding en 1 uur bellen naar mobiel. Behoefte aan een mobiel erbij; dan kom je op orange open. Via de telefoon geregeld; zou moeten kunnen bij een telecombedrijf.

Sindsdien gaat er van alles mis: ik ben geen client meer van Orange; ik ben nu client van Orange mobile. Men heeft behoefte aan alle (reeds bekende bankgegevens etc). Weg opgebouwde punten; weg historie en facturen. Nieuw contract geeft slechts informatie over mobiel bellen.  Het internetaanbod; bellen via de fixe-lijn en de TV komt niet in het contract voor. Navraag (via de telefoon (!) biedt geen soelaas; Orange kan geen contract maken waar alle te leveren diensten in staan....  Maar uw telefoon fixe werkt gewoon, alles komt goed,  dus tekent u maar.

Even langsgeweest in de Orange winkel: daar was ik niet welkom: "u hebt de fout begaan iets dergelijks via de telefoon te willen regelen.  Dat soort zaken moet u nooit via de telefoon regelen. Wij kunnen niets voor u doen, bovendien zijn wij een franchise-vestiging; wellicht kunnen de medewerkers in 40 kilometer verder wel wat doen". (een winkel om nooit meer terug te komen; afgeblaft door de chef, voor mij niet acceptabel).

Inmiddels zie ik via de on-line informatie dat ieder telefoongesprek via de fixe (voorheen gratis en onbeperkt, ook naar het buitenland) wordt berekend; ik ben inmiddels vele euro's over mijn beltegoed heen.

Morgen vast weer veel tijd aan de telefoon met de verschillende helpdesks om verder van het kastje naar de muur te worden gestuurd.

Hebben anderen toevallig dezelfde overstap gemaakt en een tip om alles weer "recht te breiden" ?

JP

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#1 Geplaatst: 2011-07-29 13:37:28

Ik heb dit bericht in april geplaatst en ben intussen geen steek verder gekomen met Orange. Mijn facturen zijn ongeveer verdubbeld (alle telefoongesprekken naar het buitenland worden nog steeds gefactureerd); iedere maand contact met de helpdesk, die meldt dat er een "crisis" is en dat het probleem veel voorkomt; dat alles wordt rechtgetrokken en dat een commerciële geste wordt gedaan.

Orange is mij inmiddels een flink bedrag verschuldigd, maar blijft mijn rekening "plunderen". Iedere maand worden excuses aangeboden, wordt gemeld dat "men " zal terugbellen om de oplossing te presenteren

Opzeggen is geen optie, want ik ben tevreden met ADSL, de TV, mijn mobiel en alles wat daarbij hoort.

Heeft Thover wellicht een tip om een en ander ècht op te lossen?

vrgr JP

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#2 Geplaatst: 2011-08-01 10:18:15

Hallo JP,

Uit wat ik hier lees is het enige probleem (een vervelend probleem, dat wel!) dat uw gesprekken naar het buitenland in rekening gebracht worden terwijl dat niet het geval zou moeten zijn.

Dit probleem is inmiddels opgelost (begin juli) en uiterlijk in augustus zou dus de laatste rekening nog kunnen komen waarop (een deel van) deze gesprekken ten onrechte in rekening wordt gebracht. Een laatste verzoek aan de klantenservice zou er voor moeten zorgen dat deze kosten op de volgende rekening weer in mindering worden gebracht.

Als u wilt dat ik er even naar kijk, stuur mij dan per mail het betreffende mobiele telefoonnummer en het bijbehorende vaste telefoonnummer van de telefoonlijn waarop u uw Internetverbinding heeft. Hiermee kan ik naar de globale situatie kijken en zien of er eventueel nog iets specifiek gedaan zou moeten worden om het een en ander voor u in orde te brengen.

Groeten,

Thomas

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#3 Geplaatst: 2011-08-06 18:59:37

Dank Thomas,

Ik blijf de espace client volgen en zie sinds ongeveer een week dat er geen gesprekken naar het buitenland meer worden geregistreerd. Ook een manier om niet te factureren. :-).

Ik wacht de volgende rekening nog even af voordat ik je verder lastig val. Wel raar overigens om facturering van twee verschillende bedrijfsonderdelen en het niet kunnen regelen daarvan bij de client neer te leggen.

vriendelijke groet JP