Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

paashaas met een puntmuts

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2011-04-25 11:41:49

Erg bizar, gasten in onze chambres d’hotes.

Zoals ik al eerder enkelen hier op het forum tegensprak dat een chambres d’hotes een overnachting is op doorreis, in onze cdh komen mensen met vakantie voor enkele dagen tot zelfs weken.

Ik moet er wel bij zeggen, je moet wel wat te bieden hebben.

Wij hebben een riante tuin, kippen, een gans, en ander klein gespuis waar kinderen en stadsmensen gek op zijn, een heerlijk zwembad met ruim terras en een nog lang niet genoeg fleurige tuin.

Deze week van Pasen hebben we echter een wel heel bijzondere gast.

Om een oude traditie in ere te houden organiseren wij terwijl de paashaas op het balkom staat te prevelen over bloemen, een paasbrunch.

Ik zal niet uitweiden over wat er allemaal op tafel staat, maar wil wel kwijt dat mede doordat de fransen niet zo ontbijterig zijn helemaal door het lint gaan als ze binnenkomen en de gedekte tafel mogen aanschouwen en fotograferen.

Dit paasweekend hebben we een gezin uit Montpelier met een hoogbegaafd zoontje, wat ik, noch iemand anders wist, behalve de ouders dan.

Na de brunch werd het spelen in de tuin, petanque, boogschieten met een boog die ik bij de decheterie gevonden had met pijlen die alleen maar rondjes vlogen dus was het nog spannender een ballon lek te schieten, en gewoon lekker in de piscine of de luie stoel.

Ik had wat boodschappen te doen en zoontjelief (een jaar of tien) wilde mee, oesters kopen bij de vissers in Esnandes.

‘k vond het al raar, een stoplicht dat volgens hem dertig seconden op rood stond, en zestien op oranje, nog vreemder werd het toen hij me vertelde dat er zestienhondernegenentachtig oesters in de kweekvijver zaten, maar goed, ik ben een beetje doof (mis een oor na een bomaanslag) dus ik kon het toch altijd verkeerd begrepen hebben.

Nog gekker werd het toen we naar het strand gingen om de zonsondergang te zien op Il de Ré.

De steen die ik het water ingooide maakte een boog van uiterlijk zestien graden over een afstand van dertig meter en zeventien centimeter, de mosselschelpjes verzamelde een assortiment op het strand van zo’n veertienduizendachthonderdendrie exemplaren, en het schip op zee ligt op een afstand van tweekilometer zeshonderdentien te wachten op de pilot.

Toen er een onweersbui op zee aankwam werd de jongen bleek, greep mijn hand en vroeg wat dat kabaal was, waarop ik vertelde dat het onweer was.

Hij werd vreselijk bang, zijn moeder kwam aanhollen en vertelde me dat Quantan bang is voor onweer (ik werd steeds banger voor de jongen) en vroeg me om een oplossing, waarop ik besloot het eiland onmiddellijk te verlaten en de nauwe straatjes van La Rochelle in te duiken met een goed restaurant.

‘dit stoplicht hebben we al gehad, zestien vijfhonderd seconden, de volgende springt op groen na zeven seconden als je niet harder rijd dan 52 kilometer’.

Met de binnenverlichting aan en de rolgordijntjes gesloten reden we door de smalle straatjes van de stad die soms in lichterlaaie leek te staan door het geweld van de lichtflitsen, de jongen zat te bibberen op zijn stoel.

Vanmorgen vertelde Quantan me dat van de elf eieren onder de krielkip er slechts vier een kuiken bevatten.

Het moet toch niet gekker worden hier.

We lijken een chambres d’hôtes te worden voor mensen met een speciaal tintje, soms artistiek, soms gewoon leuk, soms erg anders.

Hoe het ook komt, het is leuk en zeer dankbaar werk, vermoeiend, maar het geeft je ook veel energie.

Deze kleine jongen zal echter lang in mijn gedachten blijven.

Cees.

avatar#8694
IvonneW
Berichten: 3
Reacties: 9

#1 Geplaatst: 2011-04-25 15:31:38

Houd ons in ieder geval op de hoogte over het aantal kuikens dat uiteindelijk uit het ei komt ;)

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#2 Geplaatst: 2011-04-25 16:50:38

Uilskuiken ;-)