Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

verplaatsen bovengrondse laagspanningsmast

Auteur Bericht

avatar#9021
damhenk
Berichten: 12
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2011-05-05 17:02:07

Wij hebben in een dorp bij Verdun een bouwkavel ( 1500 m2 )gekocht en nu een bouwvergunning aangevraagd om een vakantiehuis te bouwen.

Aan de straatkant staat op de rand van ons perceel een betonnen laagspanningsmast 12 kVA, bijna rechts van het perceel.

Het perceel staat op een lichte helling en de toegangsweg begint links van het perceel en komt dus niet in de buurt van deze betonnenmast.

Nu hebben wij deze week een brief gekregen van ERDF en Direction Departementale des Territoires de la Meuse en van de burgemeester dan dit dorp, dat de betonnen mast met leidingen veplaatst moet worden, midden op onze kavel en 15 meter vanaf de straatzijde en nu dus nog maar 15 meter vanaf onze voordeur en of wij dan ook 2600 euro ( = 40 % part/refact ) moeten betalen voor verplaatsing.

Wij zijn het hier niet mee eens en voor de toegankelijkheid voor ons perceel is het niet nodig.

Graag zou ik hier een reactie van jullie vernemen over dit probleem

avatar#9021
damhenk
Berichten: 12
Reacties: 3

#1 Geplaatst: 2011-05-06 07:15:03

Ik wil nog toevoegen dat de betonnenmast niet op onze kavel staat, maar ongeveer 75 cm erbuiten op gemeentegrond

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#2 Geplaatst: 2011-05-06 09:36:27

Wat ik me afvraag is of er voor de ERDF en de lokale bestuurders technische redenen zijn om met dit voorstel (?) te komen. De manier waarop de aansluiting op het openbare stroomnet moet plaatsvinden staat omschreven in de NF C14-100 normen. Kijk met name op de pagina's 23/27 van deze UTE brochure. Vraag is ondermeer of je de meter en hoofdschakelaar en limite du propriété wilt hebben, of dat er vanaf de EDF mast een kabel, boven- dan wel ondergronds, uit moet komen bij de groepenkast in de woning. Zoeken op google.fr met poteau + EDF + terrain privé levert enorm veel treffers op, dus het is een algemener probleem. Grote hoeveelheden wetstektsen, vragen, klachten, gang langs een médiateur. Dit is een toelichting op de huidige regelgeving. En die is ingewikkeld, dus is er voor de aannemers een poging gedaan wat duidelijkheid te scheppen in alle ERDF voorschriften.

Wanneer die poteau nu inderdaad op gemeentegrond staat (kadastrale gegevens?), dan zal er toch eerst formeel toestemming gevraagd moeten worden, en moet er een convention ondertekend worden. Dat was een jaar of vier geleden tenminste nog het geval, zie ook pagina 16 in dit document: " Le raccordement de la parcelle peut se faire en emprutant les parcelles privées sous réserve de l'obtention des conventions". Weigeren kan, maar daarna is het wettelijk gezien een kleine moeite voor EDF/ERDF om toch hun zin te krijgen, ook al kan dat een paar jaar duren. In deze fase zou ik eerst maar eens vriendelijk infromerend nagaan bij de mairie wat de overwegingen zijn om tot die verplaatsing over te willen gaan. Andere vraag: worden er vanaf deze poteau nog andere huizen van stroom voorzien? Of gaat het hier om een soort lotissement, waar in de toekomst meer vakantiewoningen van stroom moeten worden voorzien?

Rob van der Meulen

avatar#7620
Rimke
Berichten: 1
Reacties: 65

#3 Geplaatst: 2011-05-07 00:16:05

Soms staan in koopcontracten voorwaarden waaronder de gemeente dan wel franse staat recht heeft om gebruik te maken van jouw terrein. Kijk eens goed je contract na, wij zijn er destijds op gewezen door onze notaris (dat er dus zo'n clausule in staat). Maar ons huis stond er al en het terrein is enorm, dus dat was geen groot probleem voor ons. Daarnaast was duidelijk dat als er iets afgestaan zou moeten worden, waar dat dan wel zou zijn. Dit stond niet in het contract, maar heeft alles te maken met ligging, omgeving en aard van het terrein.

Als er niets over genoemd is (kan over wegen, electriciteit, enz.gaan) kan men denk ik niet zomaar gebruik maken van jouw land.

Ik ben helemaal geen expert, dus even goed zelf uitzoeken.

Gr. Rimke