Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Visgraat of elleboogverband

Auteur Bericht

avatar#7573
Jeroen B 62
Berichten: 11
Reacties: 55

#0 Geplaatst: 2011-05-08 15:57:12

Waarde Bricoleurs,

Dit najaar wil ik in mijn woonkamer een nieuwe open haard gaan bouwen.

Enige ervaring heb ik 6 jaar geleden opgedaan bij het bouwen van een buiten openhaard die tot op heden probleemloos functioneert. Het toen gebruikte materiaal bestond uit vuurvaste stenen van Brico Depot en vuurvaste cement van Brico Depot.

Nu heb ik een andere, Duitse, mortel die ik wil gebruiken die tegen nog hogere temperaturen bestand is. Daarnaast heb ik een ander formaat stenen gekocht.

Heeft er iemand ervaring met het zelf maken van een elleboog verband of visgraat? Het gaat me dan vooral om een slimme manier om het patroon uit te zetten, danwel metselprofielen te stellen. De gekozen methode om te metselen moet een relatief snelle zijn. De specie die ik wil gebruiken heeft een verwerkingstijd van minder dan een half uur.

Ben benieuwd!

Jeroen B 62