Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Orange levert niet wat is beloofd

Auteur Bericht

avatar#9082
Remmelt
Berichten: 1
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2011-05-09 10:54:00

Goedenmorgen,

Als bezitter van een 2e woning in een klein plaatsje in de Drôme heb ik, zoals ik op dit forum las, ook mijn probleempje met Orange.

In 't kort: heb in november 2010 telefonisch Netplus-abonnement besteld. De eligibilité-test van mijn telefoonnummer op de Orange site gaf een geschiktheid voor hoog-debiet ADSL aan. Uiteindelijk zie ik Formule-plus op de espace-client en niet Net-plus. Maar... wel facturen en geen internet.

In december gebeld, nee men begreep het en alles zou vernaderd worden en werken binnen 8 dagen. Mooi niet. Medio januari via website gemaild dat ik afzie van het geheel, omdat mijn lijn niet geschikt is voor adsl-hoog debiet Dit is officieel bevestigd door het departement waarvan ik nu subsidie heb ontvangen voor de aanschaf van satellietschotel juist omdat ik op geen andere wijze internet hoog-debiet kan verkrijgen (!)

Bevestiging ontvangen + creditnota over de facturen tot dan toe. Dus voor mij is de kous af. Maar niet voor Orange: men heeft een nieuw abonnement afgesloten, bevestigt drie dagen later hierop mijn opzegging van dat 2e abonnement en stuurt een factuur voor een heel jaar abonnementskosten. Inmiddels dreigt men met de hussier.

Kortom kan iemand mij aangeven hoe ik in contact kan komen met iemand van Orange die iets kan doen. En dus niet iemand van de helpdesk; daarvan heb ik inmiddels bijna alle medewerkers gesproken en de verwarring is alleen maar groter geworden....

m.vr.gr.

Remmelt Bosklopper

06 17 78 78 12 

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#1 Geplaatst: 2011-05-09 19:16:05

Geachte heer Bosklopper,

Ik heb even uw dossier bekeken (er is maar één iemand met uw naam bij Orange / France Télécom bekend, dus dat was makkelijk zoeken).

Uw telefoonlijn (eindigend op 5042) was geschikt voor zogeheten "reach extended ADSL", een techniek die het mogelijk maakt op hele lange telefoonlijnen (die van u is ruim 7 kilometer lang) toch nog ADSL te krijgen, met een maximumsnelheid van 512 kbps. Het antwoord van het departement is dus niet helemaal juist, maar dat terzijde.

Op 2 december is uw Internetabonnement aangevraagd, een Formule Plus inderdaad omdat met reach extended ADSL" een Net Plus abonnement (ieder abonnement zonder vaste telefoonlijn eigenlijk) niet mogelijk is.

Voorzover ik het kan zien was de telefoonlijn op dat moment niet aangesloten en heeft deze bestelling dus vertraging opgelopen. Op 23 december heeft u per mail gevraagd hoe het stond met de oplevering van uw bestelling en op 28 december is de bestelling dus opnieuw geactiveerd. Dezelfde dag heeft u echter het abonnement opgezegd om de door u vermelde reden en deze twee zaken zijn dus door elkaar gelopen waardoor aan één kant het abonnement opgezegd werd en aan de andere kant het opnieuw aangemaakt werd naar aanleiding van uw mail van de 23ste.

Hierdoor ging de opzegging ook niet zoals het hoorde en heeft u tot in april rekeningen ontvangen met op de laatste rekening een eindafrekening van een voortijdige opzegging (aangezien u contractueel een jaarabonnement afgesloten had).

Ook de rekening van uw telefoonlijn (uiteindelijk had u dus een telefoonlijn en een Formule Plus abonnement) is niet betaald en deze is dus afgelopen week om die reden afgesloten.

Dit alles bij elkaar levert dus de situatie op die u hierboven beschrijft en die natuurlijk niet prettig is!

Vandaar dat ik zojuist een collega heb gevraagd de openstaande rekeningen zowel voor uw Orange Internetabonnement als voor uw France Télécom telefoonlijn te annuleren en ervoor te zorgen dat u hier geen herinneringen meer van ontvangt. Zij zal er ook voor zorgen dat het openstaande verzoek bij de deurwaarder wordt geannuleerd.

Ik vind het vervelend dat het zo gelopen is maar hoop dat het probleem hiermee opgelost is. Zodra ik een bevestiging krijg dat het één en ander allemaal gedaan is zal ik het hier laten weten.

In dit gehele proces is uw telefoonlijn dus ook opgezegd. Kunt u mij even laten weten of u deze wellicht alsnog wenst te gebruiken? Indien gewenst kan ik deze laten heractiveren en hem omzetten in een ligne résidence secondaire zodat u de lijn kunt activeren en desactiveren op de momenten dat u dat wenst (minimale duur actief = 1 maand, maximaal 6x per jaar te desactiveren, maximale duur inactief = 1 jaar, kosten desactiveren = €4,69, voor meer informatie zie bovenstaande link).

Met vriendelijke groet,

Thomas Vergouwen

Responsable écoute clients sur le web

Orange France

avatar#9082
Remmelt
Berichten: 1
Reacties: 2

#2 Geplaatst: 2011-05-16 11:12:59

Hallo Thomas,

na ons toch wel intensief telefoon en sms contact van de afgelopen dagen, ook langs deze weg nogmaals mijn bijzondere dank voor de werkelijk uitzonderlijke proactieve manier waarop je bent ingesprongen! Hulde.

Ook je tip m.b.t. de ligne residence secondaire heb ik ter harte genomen.

Nu alleen nog even wachten tot er weer leven in mijn lijn zit (de "problèmes techniques" zijn kennelijk ingewikkelder dan gedacht) en dan zou alles weer moeten lopen zoals we het in LDF gewend zijn

(als, met of in een zonnetje.. :)) 

m.vr.gr. uit het mooie Beauvoisin (26)

Remmelt Bosklopper

06 17 78 78 12